Granåsen idrettspark

Granåsen idrettspark er Trondheims hovedarena for all vinteridrett knyttet til hopp, langrenn og kombinert. Her arrangeres årlig verdenscupkonkurranser. Idrettsparken har også skiskytingsanlegg og rulleskiløype. I tillegg brukes anlegget som startpunkt for turer i marka. Flere av anleggene i Granåsen ble bygd i forbindelse med VM på ski i 1997. Nå er mye modernisert med nye hoppbakker, arenabygg, skiskytterbane, skytehaller, rulleskiløype, aktivitetspark og fotballhall (de to sistnevnte ferdig høsten 2024). Bildet under viser Johann André Forfang og Eirin Kvandal i forbindelse med de første hoppene i det nye hoppanlegget i februar 2023 (foto: Ole Martin Wold).

Hverdagsanlegg rustet til store arrangementer

Granåsen idrettspark er et helårs hverdagsanlegg tilrettelagt for trening og konkurranser for barn og unge, paraidrett og store konserter. Tilretteleggingen har særlig fokus på nordiske grener og skiskyting. Framtidas Granåsen skal stimulere til økt aktivitet for å fremme folkehelse og være i samsvar med Trondheims ambisiøse miljømål (foto: Fotoknoff). 

Klart for nytt mesterskap

Trondheim skal arrangere VM i nordiske grener i Granåsen i perioden 26.februar til 9.mars 2025. Mange husker de uforglemmelige VM-dagene i 1997, og ser fram til å få Ski-VM tilbake til Trondheim og Trøndelag. Arrangementet er mye mer enn et mesterskap på ski og en folkefest over to uker. Trondheim 2025 skal være en rollemodell for fremtidige mesterskap, der kvinner og menn er likestilt og paraidretten er inkludert. De har også en ambisjon om å være tidenes mest bærekraftige mesterskap i nordiske grener.

Les mer om Ski-VM 2025 her 

Her kan du lese om Trondheim kommunes rolle i arbeidet med VM i nordiske grener 2025.