Varusteet partioretkelle

Retkeily ja leireily on tärkeä osa partiotoimintaa. Retkille kannattaa ottaa mukaan kunnon varusteet, jotta ohjelmasta voi nauttia niin sateella kuin poutasäälläkin. Retkiä järjestetään yleensä eri kämpillä, joskus myös teltoissa tai laavuissa nukkuen. Kesäleiri on aina telttaleiri.

Jokaiselle retkelle ilmoittaudutaan kirjallisesti retkilapulla. Retken johtajien on tärkeää tietää, että lapsella on vanhempiensa lupa osallistua retkelle ja että vanhemmat ovat puhelimitse tavoitettavissa retken aikana.

Kaikki partiolaiset osallistuvat retkille. Pysyvä sairaus (esim. diabetes) tai allergia ei ole este osallistua - niistä on vain tärkeää ilmoittaa retkilapussa tai suoraan retkenjohtajalle. Lapsen tulee osata itse ottaa lääkkeensä. Johtaja varmistaa, että lääkkeet otetaan annettujen ohjeiden mukaan.

Alla on tietoa siitä, miten retkille kannattaa varustautua. Jokaiselle retkelle tarvittavat varusteet kerrotaan aina myös retkilapussa. Varustautumisesta kertoo lisää myös lapsen oma johtaja.

Perusvarustelista retkelle kuin retkelle

Retkillä tulee olla voimassa partiovakuutus, joka on jokaisella partiojäsenmaksun maksaneella.

Pakkaa tavarat yhteen kassiin

Retkelle lähtijän on hyvä pakata tavarat itse yhteen isoon reppuun tai rinkkaan. Tavarat kannattaa lajitella ja pakata muovipusseihin, jotta ne löytyvät helposti ja eivät kastu sateen sattuessa. Kotona on hyvä tarkistaa, että kaikki oleellinen on mukana retkelle lähdettäessä.

Partiolaisen tulee pystyä kantamaan rinkkaa esim. vaelluksilla pitkiäkin matkoja, joten varusteiden paino saa olla korkeintaan 1/3 kantajan painosta. Kaikki tavarat pakataan mielellään rinkan sisäpuolelle, jotta käsiin ei jää mitään irtotavaraa.


Lisätietoa

Lisätietoa retkeilystä löytyy osoitteista luontoon.fi ja partio.fi.