Home‎ > ‎

Tuin `t Hofje

                                                                                                                                                                     
Buiten het dorp Biggekerke, met vrij uitzicht over het 
landschap, ligt de landschappelijke tuin “’t Hofje”. Het schilderachtige boerderijtje is prachtig opgenomen in de tuin. Naast de lange oprit waarlangs platanen staan, ligt een wei die afgezet is met een hekwerk van hout. Hier staat een drietal grote kastanjebomen waar op hete zomerdagen de twee fjordenpaardjes en de schapen koelte zoeken. Achter de wei en voor het huis ligt de siertuin met borders in vloeiende belijningen die doorlopen naar de zijkant van het huis. Aan de erfzijde zijn de borders afgezet met buxus en bij de voordeur is een rugdekking van taxus naar het grasveld gezet. De borders zijn voornamelijk in roodtinten opgezet waarin veel wuivende siergrassen zijn opgenomen. Aan de noordzijde van het huis staan hortensia’s en rhododendrons. Achter het huis komen we in een lief langwerpig tuintje waar in de borders o.a. euphorbia’s en epimedium staan.  

Doorlopend naar achteren onder de met de roos Leander begroeide pergola komen we bij een imposante perenboom die opgenomen  is in een rondeel van buxus waarin bloembollen en lievevrouwebedstro in april en mei bloeien. Daarachter ligt een cottage-achtige tuin met vele soorten rozen,penstemon, rode salie, digitalis, monarda, enz.. De hagen van de wintergroene lonicera geven hier structuur. 
Naast deze bloementuin komen we in de moestuin waar het weiland met de fruitbomen aangrenst en de schapen lopen. Tussen de moestuin en het binnenweitje lopen we over een paadje waar in het vroege voorjaar de scilla,s en primula.s in allerhande kleuren zich in de zon koesteren in de beschutting van vlieren en esdooorns. We komen bij de schuur die heerlijkt ruikt naar het opgestapelde hooi voor de beide paarden.
Rond ’t Hofje is veel te zien!

Openingstijden
Het hele seizoen iedere donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Op afspraak kan de tuin bezocht worden.

20 en 21 april is de tuin open en doen we mee met de bloembollen route op Walcheren.

Open tuin dagen van Groei & Bloei 15 en 16 juni 10.00 uur tot 17.00 uur

Kunstroute Zoutelande 16, 17 en 18 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur met kunst expositie in de tuin.


Contactgegevens

Familie Cijsouw
Noordweg 4
4373 SM Biggekerke
tel: 0118-552114

Email: hc@kliksafe.nl


website https://sites.google.com/site/jokecijsouw/Noordweg 4