Kwekerij Het groene weegje

Kwekerij Het groene weegje

Het Groene Weegje is een kwekerij, gevestigd in de Zak van Zuid-Beveland. Ongeveer 10 km vanaf Goes, Zeeland. Nabij ’s-Gravenpolder. 

De kwekerij is gespecialiseerd op het gebied van siergrassen en bamboes, maar levert daarnaast ook een groot aantal andere mooie en bijzondere vaste planten, waaronder exclusieve Hemerocallis soorten.

De kwekerij heeft veel te bieden voor iedereen die iets bijzonders van zijn of haar tuin wil maken.

Siergrassen

De kwekerij levert een erg groot assortiment siergrassen. Hoofdsoorten: Calamagrostis, Carex, Festuca, Imperata Cylindrica, Miscanthus, Molinia, Ophiopogon, Panicum Virgatum, Pennisetum, enz., enz.    

Bamboes

Bamboes behoren eigenlijk ook tot de siergrassen. Bamboes  zijn bladhoudend en groenblijvend gedurende de winter.

De kwekerij heeft vele soorten bamboes in het assortiment. Wij leveren ondermeer niet-woekerende Fargesia en andere soorten, waaronder Fargesia Campbell, Rufa, enz.. De bamboes zijn zowel geschikt als solitaire plant, maar vaak ook heel mooi in de vorm van een haag.

Op de kwekerij vindt u ook vele meters hoog groeiende Phyllostachys en andere soorten, waaronder Phyllostachys  Vivax Huanwhenzu, enz.

Alle bamboes van de kwekerij zijn winterhard!

Kortom, u vindt op de kwekerij vrijwel alles wat u nodig hebt voor het maken van uw eigen en bijzondere tuin. 

Grassen, bamboes en andere vaste planten vullen elkaar uitstekend aan en vormen in uw tuin zo uw eigen stukje natuur.

Kwekerijtuin

Een deel van de kwekerijtuin (moederbedden) en bamboetuin is vrij toegankelijk voor het publiek. U vindt hier volgroeide siergrassen en andere planten. In de bamboetuin staan onder meer ruim 10 meter hoge bamboes.

Zitjes

Tijdens mooie dagen kunt u gebruik maken van de zitjes op de kwekerij. Er zijn consumpties verkrijgbaar, zoals koffie, thee en frisdranken. 

Openingstijden

Zt2d:    7-8 juni

             28-29 juni

www.groeneweegje.nl

Contactgegevens

Aly Wevers

Aalweg 1

4434RJ Kwadendamme

Mobiel: 06 45352202

Email: groeneweegje@zeelandnet.nl