Ecologische cottagetuin

De Ecologische cottagetuin ligt buiten het dorp Oostkapelle. Dichtbij het natuurgebieden de Manteling en Oranjezon en op korte afstand van zee.

De tuin van 3000m2 ligt op een oude kreekrug en voormalige kustwal. Ze is omsloten door een dichte windsingel, met op sommige plaatsen doorkijkjes over het land.

De tuin blijft in beweging en is nooit af. Het is een leefgebied voor mens en dier, dat biedt de nodige uitdaging. Het werken met contrasten geeft de tuin spanning.

Achter het huis, een voormalige boerderijtje, ligt de bloementuin. Gescheiden door een oprit ligt aan de andere kant een veld met fruitbomen, de moestuin en de kruidentuin. Daar achter begint de natuurlijk ogende tuin. Het gras laten we hier groeien en wordt een hooguit twee keer per jaar gemaaid. In het voorjaar groeien er veel bollen tussen het gras. Een prachtig zicht, wanneer deze in bloei staan. Er ligt een veedrinkput. Verder vind je tussen de struiken en onder de bomen veel stinzen planten en verwilderingsbollen. Ook schaduw minnende planten groeien er en veel Helleborus Oriëntalis in allerlei kleurscharkeringen. We streven naar biodiversiteit in onze tuin. Dat maakt de tuin en het werken erin bijzonder.

Openingstijden

Zt2d: 4 en 5 juni

www.gardenguesthouse.nl

Contactgegevens

Thea van Maldegem

Noordweg 51

4356 EB Oostkapelle

tel. (0118) 59 31 58

Mobiel: 06-13 67 69 17

Email: theavanmaldegem@gmail.com