De 'Praet'tuin

De ‘Praet’ tuin ligt op Schouwen Duiveland net buiten het kleine dorpje Serooskerke.

De landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. is verdeeld in verschillende niveaus. De hoogteverschillen worden opgevangen door stapelmuurtjes. Traptreden en hellende paden verbinden de verschillende niveaus. De beekloop kabbelt via een waterval van de boventuin naar de ondertuin en mondt daar uit in een grote vijver.

Er is een varen- en hostatuin en een apart gelegen bamboetuin met

20 verschillende bamboes. Ook zijn er kruiden en veel grassen aangeplant. Doorbloeiende struik- en klimrozen staan tussen de andere planten. In schaduwrijke hoeken groeien meer dan 50 soorten hydrangea’s.

U kunt van meer dan 1000 verschillende vaste en eenjarige planten, struiken en bomen genieten. De groententuin is voorzien van een kweekkas en een bessenkooi.

In de paardenstal kan er, bij de houtkachel, koffie of thee worden gedronken. Daar kan men tevens zaden en planten uit de tuin kopen

Openingstijden

Zondag 8 juli, 12 augustus en 9 september.

Kinderen zijn welkom onder toezicht.

Honden kunnen we helaas niet toestaan.

De tuin is slechts zeer beperkt rolstoel toegankelijk (gras). De paden in de tuin zijn voorzien van schelpjes. De bospaden zijn van houtsnippers.

Er is een verkoophoek waar stekken en zaailingen vanuit de tuin worden verkocht. Dit zowel van planten als van struiken. Ook zijn er zakjes zaad (van planten uit de tuin) te koop. Een aantal artikelen uit De Wiltfang catalogus zijn ook te zien.

Daarnaast verkopen we, zolang de voorraad strekt, Honing van onze eigen bijen.

www.depraettuin.nl

Contactgegevens

Hester en Peter Praet

De ‘Praet’ tuin

Oude Zandweg 11

4327 SH Serooskerke (SD)

Nederland

Tel: 0111-671530

info@depraettuin.nl

Honden niet toegestaan

Entree €5,-

Seizoenkaart €12,50

Kinderen t/m 12 jaar €2,50

Koffie en thee 1ste kopje gratis