Walter Keim

netizen

English version

Auf Deutsch

 

Walter Keim (født 25. mars 1948 i Schwäbisch Gmünd Tyskland) var høgskolelektor på Høgskolen i Sør-Trøndelag i Trondheim, og underviste i avdelingen Informatikk og e-Learning. Han er sivilingeniør (TU Berlin), cand.mag. (NTNU) med bl. a. juss og psykologi og Praktisk-pedagogisk utdanning.

Keim fremmer borgerrettigheter og er internett-aktivist for offentlighetslover i Europa. Han støtter også kampen for pasientrettigheter inkludert diskrimineringsfrie helsetjenester bygget på informert samtykke. Jeg er individuell medlem i ENUSP (European Network of (Ex)Users and Survivors of Psychiatry).

Keim har to ganger send klager til Tysk presseråd, på oppdiktete skandaleoppslag om kronprinsparet i tysk presse. Begge klager har medført reprimander og kritiske uttalelser fra det Tyske presserådet.
 
Tysk parlament Bundestag kunne ikke si nei til Keims der krav om offentlighetslov i Tyskland. Derfor sendte presidenten i Bundestag Petition med forslag om en offentlighetslov 22.12.2004 til forbundskansler Schröder med pålegg om å utføre beslutningen.

I samarbeid med Christian Adler, Richard Albrecht, Edmund Haferbeck og andere, har Keim skrevet et åpent brev til presidenten av den tyske forfatningsdomstolen ( "Offener Brief" an den Präsidenten des Bundesverfassungsgerichts in Deutschland, vom 1. März 2004)  om å begrunne avslag av klager. 

Han har  også engasjert seg mot gjeninnføring av "Berufsverbote" 2005 i Baden-Wuerttemberg. To tap i retten (Verwaltungsgerichtshof Mannheim 4 S 1805/06) og Verwaltungsgericht Darmstadt 1 E 1247/06) tvang myndighetene 2007 til retrett. Staten måtte betale erstatning

Når det gjelder familierettigheter støtter Walter Keim forslagene av Europarådets kommissær for menneskerettigheter for å løse de problemer som "Bamberg Declaration" nevner.

Facebook, Twitterprivat hjemmeside med mine bilder og boplasser

Netizen aktivitieter: