Renovatie 1981

Veel werkzaamheden tav de renovatie werden niet volgens het bestek uitgevoerd. De kwaliteit van de werkzaamheden bleek zeer slecht. In eerste instantie weigerden wij om de woning in gebruik te nemen.

Maar omdat de koude inviel (temperatuur minus 10 graden) konden wij niet in de tijdelijke huisvesting (caravan) blijven en zwichtten we voor de chantage van WBV Rijn en IJssel:

1980 kadaster sektieA3948

Herhaaldelijk waren er rioolproblemen. Zie hier >>

En dan in 2014 het asbestprobleem: Zie hier >>

Wij ontvingen op deze e-mail geen enkele reactie!

Wordt het wonen in het Rode Dorp onbetaalbaar voor mensen met een laag inkomen?

Persbericht Woonbond

Verkiezingsprogramma’s slecht voor huurders

De Nederlandse Woonbond vindt dat de politiek te weinig oog heeft voor de belangen van huurders. Dit blijkt niet alleen uit een vergelijking van de verkiezingsprogramma’s, maar nog veel duidelijker uit de doorrekening daarvan door het CPB. Terwijl de koopsector met fluwelen handschoenen wordt behandeld, krijgen huurders zeer forse huurstijgingen. Woonbonddirecteur Ronald Paping zoekt de verklaring er deels in dat de meeste politici zich moeilijk in de positie van een huurder kunnen inleven.

In 1Vandaag van zaterdag 22 mei vertelt Paping onderzoek te hebben laten doen, waaruit blijkt dat 94 procent van de huurders het onacceptabel vindt als de huursector onevenredig hard wordt getroffen bij de bezuinigingen.

Huurders zijn verreweg het slechtste af bij de VVD. Op basis van het VVD-programma stijgen de huren structureel (tot 2040) met maar liefst 57 procent (boven het door het CPB veronderstelde ‘basispad’ van inflatie + 1 procent). Ook bij de SGP en D66 zijn huurders niet best af. Bij de andere partijen zijn de stijgingen beperkter, maar nog altijd veel hoger dan de inflatie: Bij de PVV worden de huren niet structureel verhoogd ten opzichte van het basispad, maar deze partij wil wel een forse corporatieheffing invoeren. Alleen de SP kiest voor continuering van het inflatievolgende huurbeleid. Dit resulteert in een structurele daling met 3 procent ten opzichte van het CPB-basispad.

De teneur bij een aantal partijen is om de hypotheekrenteaftrek heilig te verklaren en de huren fors te verhogen. De neiging om bij bezuinigingen vooral naar de huursector te kijken, wordt volgens de Woonbond in de hand gewerkt doordat politieke partijen in de huidige woningmarkt huiverig zijn om de hypotheekrenteaftrek aan te pakken. Sommige partijen (CDA, VVD en PVV) willen niets doen aan de hypotheekrenteaftrek en de andere partijen schuiven de noodzakelijke versobering van de fiscale subsidie voor kopers voor zich uit, maar nemen diezelfde terughoudendheid niet in acht voor huurders. Daarnaast wijst de Woonbond erop dat de politieke weerstand tegen het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek groot is. Blijkbaar veel groter dan die tegen bezuinigingen op de huursector.

V10.0676.PR

Amsterdam, 22 mei 2010

1979_koopakte Rijn en IJssel.pdf

1981_huurovereenkomst Rijn en IJssel.pdf

1981_weigering tekenen nieuwe huurovereenkomst.pdf

1996_protest tegen bovenmatige huurverhogong.pdf

2004 onbeantwoorde e-mail aan het bestuur van Vivare

2006_ Vivare_klimop.pdf

2006_fraude Vivare_Rijn en IJssel.pdf

2009_ energielabel_inspectie.pdf

2010 energielabel F Rapport Vredenburgstraat 47 pdf

2009_vivare_huuraanpassing.pdf