Historiek

Even een historische schets...

In 1989 ontstond Vivace uit de kern van het Hallelujakoor en kreeg zijn huidige vorm onder leiding van Annemie Van de Winkel. Door haar inzicht en jarenlange koorervaring slaagde ze erin de groep een nieuwe, verfrissende impuls te geven. De meeste zangers genoten een gedegen vocale opleiding, wat resulteerde in een harmonische samenklank.

In 1995 werd Frederik Meireson de nieuwe dirigent. Onder zijn bezielende leiding sloeg Vivace een nieuwe weg in.

Zijn weloverwogen programmakeuze boeit een steeds groter en trouw publiek. Het verlaten van de platgetreden paden is voor de zangers een uitdaging en tevens een voldoening.

Een overzicht van de concerten onder leiding van Frederik Meireson vindt u in de rubriek vorige concerten.

Mijlpalen waren de sprankelende uitvoering van Buxtehudes „Membra Jesu Nostri“ (november 2006) en Iberia Novi Mundi Porta , een verkenning van de barokmuziek afkomstig uit het Iberische schiereiland en zijn uitstrooiing naar de koloniën in Zuid-Amerika (maart 2008).

Tussendoor bracht het koor ook een aperitiefconcert met Amerikaanse koormuziek uit de 20e eeuw, een concert dat hedendaags was zonder gewild experimenteel te zijn .

Op regelmatige basis blijft Vivace ook eucharistievieringen verzorgen.

Grote flexibiliteit en een degelijke muzikale kennis maken dit breed repertoire op hoog niveau mogelijk.

Tijdens de provinciale koorwedstrijd werd Vivace dan ook ingedeeld in de eerste divisie met onderscheiding en een speciaal woord van lof van de jury.

Voor informatie kunt u mailen naar info@vivace.be