GEMENGD KAMERKOOR VIVACE

Welkom op de website van het Vivace Kamerkoor Aalst

Vorige Concerten...

Adventsconcert

Op 8 december 2020 in de kerk van GijzegemRéveil

Op 1 november zong Vivace om 17uur op het Aalsters kerkhof

in het kader van Réveil door de stad georganiseerd

Daenswandeling

Vivace zong O-Antiphonen van Arvo Pärt en werk van Eric Whitacre en Kristiaan Van Ingelgem om 17u. in de kapel van de Karmel, Louis D'Haeseleerstraat 17, Aalst en dit in het kader van het eerste lustrum van de poëtisch-muzikale Daenswandeling op zondag 23 juni ll.


Songs of Nature

Vivace kamerkoor met Tom Pipeleers, marimba

zondag 2 juni 2019 11u - St. Jozefkerk Aalst

werk van Chilcott, Whitacre,Van Ingelgem, Posman e.a.

-----------------------

Vorige concerten

Kerst in de stad

Kamerkoor Vivace

onder leiding van Frederik Meireson

Zondag 23 december 15u

Kapel van de Karmel

Louis d'Haeseleerstraat 17 Aalst

Toegang 15 €

Kaarten bij vzw Emmaus en Vivace

Op zaterdagavond 6 oktober 2018 waren we te gast bij Davidsfonds en de Vrienden van het Van Peteghem-orgel in de Sint-Martinuskerk van Gijzegem. Wij zongen er enkele liederen uit ons Aurora Borealis-project.

(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872701289600414&set=gm.10156845250729595&type=3&eid=ARB4DuDzKPkwXVvnIR8p6-mTkCQUHAGvWsuuliSb9d3zTZXEvBJ9JxwjYadqqeNi2ObW3jCdH_HtZJmv)

AURORA BOREALIS

ONVOLTOOID LANDSCHAP KOMT

NAAR AALST

Het verhaal van Annelies Verbeke over het leven van Edgar en Julienne tijdens Wereldoorlog I op muziek van Maarten Van Ingelgem zal op 9 en 10 november 2018 te horen zijn in de Sint-Martinuskerk te Aalst.

Een rits koren uit de regio, zowel jeugd als volwassenen, zingt mee: Vivace en Cantala onder leiding van Frederik Meireson, Cantate Domino onder leiding van Andries De Winter, Kantilene onder leiding van Martine Vandevoorde, Kratzfuss onder leiding van Philippe Souvagie. Uit Gent horen we Kalliope onder leiding van Sabine Haenebalcke.

Haenebalcke leidde ook de creatie destijds in Kortrijk in 2014 en stond mee aan de wieg van het project. Jonas Van Thielen (Edgar) en Ella Michiels (Julienne) nemen de vertellersrol op zich. De jongens van Die Verdammte Spielerei omlijsten het geheel op sax en percussie.

Het meerkorenproject komt tot stand dankzij de gewaardeerde steun van de Stad Aalst. In 2015 was de compositie nog te horen in Genk, Edegem en Antwerpen en haalde het zelfs de 13de plaats in de Klara Top 100. Een hedendaagse koorcompositie die de harten beroert van honderden uitvoerders en luisteraars. Aanrader!

Met:

Liederen uit het Noorden

Vivace Kamerkoor met Jenna Vergeynst harp

zondag 27 mei 2018 , 11u.

Sfeerbeeld 27 mei jongstleden

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons concert van zondag 29 oktober 2017

Knee Plays from “Einstein on the beach” van Philip Glass

werd hernomen worden op Kunstoevers in Netwerk ( Oude Vismarkt) op zondag 29 april om 14:30u

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op tweede Kerst zong Vivace voor Davidsfonds Destelbergen U zijt Wellecome om 16u in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons concert van zondag 29 oktober

Knee Plays from “Einstein on the beach”

Ter ere van de 80e verjaardag van Philip Glass

Vivacekamerkoor o.l.v.Frederik Meireson

Jenna Vergeynst - viool

Ella Michiels, Michiel Van Peteghem, Wouter Vermeiren-vocals

Sander De Keere- presentatie

zondag 29 oktober 2017

Academie voor Schone Kunsten

Nieuw project van Vivace

AURORA BOREALIS

Concert met Scandinavische liederen van Rautavaara, Sibelius, Dubra, Bojesen, Asgeirsson, Arvo Pärt e.a.

Een eerste try-out met een culinair tintje heeft plaats gehad ten huize van onze dirigent Frederik Meireson op zondagnamiddag 25 juni l.l.

Sfeerbeeld uit Land without path okt. '14