GEMENGD KAMERKOOR VIVACE

       Welkom op de website van het Vivace Kamerkoor  Aalst


Vivace zingt  O-Antiphonen  van Arvo Pärt  en werk van Eric Whitacre en Kristiaan Van Ingelgem  om 17u. in de kapel van de Karmel, Louis D'Haeseleerstraat 17,  Aalst  en dit in het kader van het  eerste lustrum van de poëtisch-muzikale Daenswandeling op zondag 23 juni e.k.  Er wordt gestart om 16u in de feestzaal van het stadhuis van Aalst, waar een volledig programma overhandigd wordt voor vervolgens de St.Martinuskerk, de kapel van de Karmel en de Jezuïetenkerk in de Pontstraat.

Kaarten zijn tegen 10 euro te verkrijgen bij de bestuursleden van het Daensfonds * door overschrijving op rekening BE 40 7370 2745 3063 van het priester Daensfonds vzw met vermelding van het aantal kaarten (zullen liggen bij de toegang van de feestzaal) of  * op 23 juni zelf bij de ingang van de Aalsterse stadsfeestzaal Grote Markt waar om 16 u. de wandeling start.Recent concertSongs of Nature
Vivace kamerkoor met Tom Pipeleers, marimba
zondag 2 juni 2019 11u - St. Jozefkerk Aalst
werk van Chilcott, Whitacre,Van Ingelgem, Posman e.a.
VVK €12 - ADK €15 - Uitpas kansentarief €1,5
Songs of Nature


-----------------------

Recente concerten

Kerst in de stad

                            Kamerkoor  Vivace                                  

onder leiding van Frederik Meireson

Zondag  23  december  15u

Kapel van de Karmel

Louis d'Haeseleerstraat 17 Aalst

Toegang 15 €

Kaarten bij  vzw Emmaus en Vivace


       ONVOLTOOID LANDSCHAP KOMT 

                    NAAR  AALST 

 


Het verhaal van Annelies Verbeke over het leven van Edgar en Julienne tijdens Wereldoorlog I op muziek van Maarten Van Ingelgem zal op 9 en 10 november 2018 te horen zijn in de Sint-Martinuskerk te Aalst. 

Een rits koren uit de regio, zowel jeugd als volwassenen, zingt mee: Vivace en Cantala onder leiding van Frederik Meireson, Cantate Domino onder leiding van Andries De Winter, Kantilene onder leiding van Martine Vandevoorde, Kratzfuss onder leiding van Philippe Souvagie. Uit Gent horen we Kalliope onder leiding van Sabine Haenebalcke.

Haenebalcke leidde ook de creatie destijds in Kortrijk in 2014 en stond mee aan de wieg van het project. Jonas Van Thielen (Edgar) en Ella Michiels (Julienne) nemen de vertellersrol op zich. De jongens van Die Verdammte Spielerei omlijsten het geheel op sax en percussie.

Het meerkorenproject komt tot stand dankzij de gewaardeerde steun van de Stad Aalst. In 2015 was de compositie nog te horen in Genk, Edegem en Antwerpen en haalde het zelfs de 13de plaats in de Klara Top 100. Een hedendaagse koorcompositie die de harten beroert van honderden uitvoerders en luisteraars. Aanrader!

Met:Op zaterdagavond 6 oktober 2018 waren we te gast bij Davidsfonds en de Vrienden van het Van Peteghem-orgel in de Sint-Martinuskerk van Gijzegem. Wij zongen er enkele liederen uit ons  Aurora Borealis-project.


(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872701289600414&set=gm.10156845250729595&type=3&eid=ARB4DuDzKPkwXVvnIR8p6-mTkCQUHAGvWsuuliSb9d3zTZXEvBJ9JxwjYadqqeNi2ObW3jCdH_HtZJmv)

                              AURORA BOREALIS

    Afbeeldingsresultaat voor aurora borealis     

Liederen uit het Noorden

    Vivace Kamerkoor met Jenna Vergeynst  harp
 zondag 27 mei 2018 , 11u. 

       

Sfeerbeeld 27 mei jongstleden

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ons  concert van zondag 29 oktober 2017

Knee Plays from “Einstein on the beach” van Philip Glass 

 werd hernomen worden op Kunstoevers in Netwerk ( Oude Vismarkt)  op zondag 29 april om 14:30u

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op tweede Kerst zong Vivace voor Davidsfonds Destelbergen U zijt Wellecome om 16u in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons concert van zondag 29 oktober

Knee Plays from “Einstein on the beach”


Ter ere van de 80e verjaardag van Philip Glass

Vivacekamerkoor  o.l.v.Frederik Meireson
Jenna Vergeynst - viool
Ella Michiels, Michiel Van Peteghem, Wouter Vermeiren-vocals
Sander De Keere- presentatie
zondag 29 oktober 2017
Academie voor Schone Kunsten

    
Afbeeldingsresultaat voor aurora borealis

Nieuw project van Vivace

Afbeeldingsresultaat voor aurora borealis


AURORA  BOREALIS

Concert met Scandinavische liederen van Rautavaara, Sibelius, Dubra, Bojesen, Asgeirsson, Arvo Pärt e.a.

Een eerste try-out met een culinair tintje heeft plaats gehad ten huize van onze dirigent Frederik Meireson op zondagnamiddag 25 juni l.l.

Sfeerbeeld  uit Land without  path    okt. '14

Groepsfoto