therapie

Een positieve kijk en warme no-nonsense aanpak.


Hoe gaan we te werk?

Ik luister aandachtig naar je verhaal en vat samen waar ik aandacht aan wil geven de volgende sessies. We stellen dus een paar concrete doelen op.

Als je je daarin kunt vinden gaan we van start en na 10 sessies evalueren we je voortgang. In het begin van een therapie moet je wat geduld hebben. Je wil graag zo snel mogelijk verlichting van je last voelen maar er is tijd nodig om elkaar te leren kennen en om goed te weten wat er aan de hand is. Bij elke psychotherapie neemt dat een aantal gesprekken in beslag, dat is normaal.

Ik vind humor, filosofie, echtheid, warmte, nuchterheid en zelfrespect belangrijk. Niet al je problemen moeten één voor één opgelost worden. Ik wil je terug in je kracht zetten, je je weer waardevol en respectabel helpen voelen. Daardoor kun je je zorgen veel makkelijker aan en worden ze vanzelf kleiner.

Alle onderwerpen kunnen aan bod komen, er zijn geen taboes. Ik maak gebruik van methodieken en inzichten uit gestalttherapie, cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, provocatieve therapie, creatieve therapie,.. Ik luister niet alleen, ik ben een actieve gesprekspartner in het gesprek. Ik doe vaak aan psycho-educatie: ik geef je mee wat er mogelijks aan de hand is en hoe je naar je problemen kunt kijken. Indien je je comfortabeler voelt bij een gesprek door te stappen, kunnen we bijvoorbeeld langs de rivier wandelen die hier vlakbij ligt.

Mijn aanpak is een combinatie van advies, coaching en therapie omdat ik aan inzicht werk maar ook heel concrete doelen met je nastreef. Het is dus ook concrete coaching en advies: de focus op het verleden is begrensd. We richten ons op je toekomst, het krachtige en waardevolle in jou en je concrete acties. Ik help je jezelf terug graag te zien, dan komt heel veel vanzelf.Wie kan bij mij terecht?

  • Wie vragen heeft over zichzelf, zijn relaties of zingeving.
  • Wie zich depressief of angstig voelt, of niet zo'n goed zicht heeft op de problemen.
  • Wie zich in een crisissituatie bevindt (echtscheiding, verlies, ontslag, emotionele zorgen,...).
  • Wie zich aangesproken voelt door onderstaande werkwijze en het een kans wil geven.


Wat kun je als resultaat verwachten?

Mijn visie is optimistisch. Op een relatief korte tijd krijg je weer een hoopgevend geloof in je eigen kunnen, wat je problemen ook zijn.


Concreet?

De prijs voor een sessie (van ± 50 min) is 50 euro.

Mijn praktijkadres is zeer vlot bereikbaar aan het station van Aarschot. Vanuit Antwerpen, Brussel en Leuven ben je er al op een half uurtje. De praktijk ligt vlak aan de afrit op de snelweg E314 Leuven-Hasselt, afrit 22 Aarschot. Er is parking voor de deur.


Over mij

Ik ben van opleiding professionele Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen). Ik volgde de 4-jarige opleiding tot gestalttherapeut en ik studeer momenteel ook de Master Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Voor een therapeut is het belangrijk dat hij zijn eigen gevoels- en gedachtenwereld goed kent. De meeste jaren van mijn volwassen leven doormaakte ik dan ook een eigen grondig therapieproces, waarvan 4 jaar groepstherapie.