Η ιστορία μας


Η ιστoρία της Ural στην Ελλάδα ξεκινάει το 1994 στο Νεο-κλασσικό της οδού Χερσίφρονος στην Αθήνα. Εκεί δημιουργήσαμε το URAL HOUSE, το οποίο βλέπετε στην διπλανή εικόνα.
 
Το URAL HOUSE, φιλοξένησε το πρώτο οργανωμένο συνεργείο για τη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά και χώρο τέχνης και πολιτισμού για τους φίλους της μοτοσυκλέτας με πλαϊνό καλάθι.
 
Η περίοδος λειτουργίας της εταιρίας μας συνέπεσε με την προσπάθεια του Ρωσικού πλέον εργοστασίου να εξελήξει τα μοντέλα του και να τα προωθήσει στη Διεθνή αγορά. Ετσι παρακολουθήσαμε όλη την πορεία των URAL στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική, αποκτώντας βαθειά γνώση για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες.

 

Η ιστορία της URAL


Η ιστορία της URAL αρχίζει το 1939 όταν η τότε ΕΣΣΔ αποφασίζει να παράγει για τον στρατό της μοτοσικλέτες με πλαϊνό καλάθι. Ετσι οργανώνεται αποστολή στη γειτονική Σουηδία όπου αγοράζονται μοτοσυκλέτες με κινητήρα BOXER, πιθανότα BMW ή κάτι παρόμοιο.
 
Αυτές οι μοτοσικλέτες αποτελούν τα πρότυπα για τους Σοβιετικούς μηχανικούς οι οποίοι σχεδιάζουν μια μοτοσικλέτα ικανή να αντέξει οιαδήποτε κλιματολογική συνθήκη. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα στη συνέχεια και με δεδομένη την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά και αργότερα αφού οι URAL θα εξοπλίσουν στρατούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (Αίγυπτο, Βιετναμ, Κίνα, Ιράκ, Κούβα κλπ).
 
 
URAL του Σοβιετικού στρατού σε νικηφόρα παρέλαση
 
 Η ιστορά συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συνεχή εκσυγχρονισμό των μοντέλων, δημιουργία διεθνούς δικτύου πωλήσεων και αφομείωσης νέων τεχνικών εφαρμογών στην παραγωγή.
 

Στο URAL HOUSE φιλοξενήθηκαν οι RED BEARS (ή Ο.Φ.Κ.Σ.Μ.) και βρήκε στέκι μια νέα γενιά "σταϊντκαριστών" που δεν είχαν μέχρι τότε ποτέ την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το όνειρό τους, τη μοτοσυκλέτα με πλαϊνό καλάθι. Ακόμη δόθηκε στον Ελληνικό Ειδικό τύπο η ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά παρόμοιες μοτοσυκλέτες (βλ. τεστ σε MOTOSPORT, MOTOTPITH, 2 ΤΡΟΧΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ κλπ.)