Over mij

Ik ben Leonieke Wiertz, 41 jaar en moeder van drie kinderen. Anouk, Marilou en Tyra.

Marilou is 14 jaar en meervoudig gehandicapt door het Rett Syndroom.

Achtergrond

Na mijn vele bijbaantjes, stages in binnen- en buitenland en het afronden van mijn Hotelschool-opleiding ben ik begonnen als restaurantmanager in een hotel van de Accor groep. Enkele jaren later kreeg ik een backofficefunctie in een hotel van de Bilderberg groep.

Ik ben jong getrouwd om jong moeder te worden van drie meiden. Anderhalf jaar na de geboorte van onze middelste dochter bleek zij het Rett Syndroom (www.rett.nl) te hebben.

Ik besloot mij volledig te richten op het moederschap en de zorgen die daarbij horen. Ruim tien jaar ben ik bestuurslid geweest in de oudervereniging van kinderen met Rett syndroom.

Omdat de gezondheid van Marilou ernstig achteruit ging heb ik besloten mijn activiteiten rond de oudervereniging te stoppen. Deze slechte gezondheidssituatie bleek na een zware rugoperatie gelukkig tijdelijk te zijn.

Wij hebben ons als speciaal gezin nooit laten tegenhouden om een "normale" vakantie te kunnen beleven. Ik heb onze caravan aangepast met de hoognodige hulpmiddelen zoals een douchestretcher en een bed met hoge borstwering. Maar een plafondtillift ontbrak zodat wij niet meer met onze caravan op pad konden.

Een vakantie in een aangepaste bungalow op een regulier park leek ons een ideale oplossing!
Al snel bleek dit niet realiseerbaar door het ontbreken van de juiste voorzieningen zoals een hoog-laagbed met hoge borstwering.

 Zo is Uit als Thuis geboren!
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser