Köszöntelek oldalamon!

"Miért van szükség történelemórára?"

A jelenünk megértéshez fontos, hogy ismerjük a múltunkat. Az emberiség történelme során csodálatosan alkalmazkodott a változásokhoz, képes volt fejlődni és megújulni, hogy életben maradhasson. Sajnos nem csak fejlődést, hanem pusztulást is okozott, gondoljunk csak a háborúkra, melyek szörnyű emberáldozatokat követeltek. A természet kiaknázása is súlyos méreteket öltött, mely a globális felmelegedéshez vezetett. Fontos tehát, hogy tudjuk mit tettek őseink a múltban, hogy büszkék lehessünk rá, és a hibáikból okulva egy sokkal jobb világ létrehozásán fáradozzunk. A történelemóra feladata mindezek bemutatása, több korszakra osztva az eseményeket.

Letölthető tananyagok

A tananyagok feltöltésével segítséget szeretnék nyújtani a diákoknak, hogy az órán elhangzott témák jobban rögzüljenek. A szülők is figyelemmel kísérhetik, hogy gyermekük milyen információkhoz jut a tanórán. A bal oldali oldalsávban osztályokra bontva lehet eljutni az adott osztály segédanyagaihoz, melyek letölthetők, és az aktuális hírekhez, projektekhez.

Projektek

Olyan csoportos foglalkozások melyek felkészüléséhez legalább egy hónapot kapnak a gyerekek. Több tanulónak kell megoldania egy feladatot, melyet együtt készítenek el. Adott határidőre beadják és érdemjegyet kapnak rá. Ezzel a problémamegoldó képességüket, kreativitásukat és a csapatmunkát lehet fejleszteni.