A KMK Háló és Adatbázis

2015-ben Szűts Zoltánnal közösen, a Magyar Kommunikációtudományi Társasággal (MKTT) együttműködve indítottuk el a Kommunikáció-, Média- és Kultúrakutató (KMK) Háló névre hallgató levelezőlistát és a KMK Adatbázist.

A KMK Háló levelezőlistának - melyhez itt lehet csatlakozni - a célja az, hogy egységes, közös fórumot adjon az összes olyan kutatónak, oktatónak, szakembernek, hallgatónak, aki a tágan értelmezett média-, kommunikáció- és kultúrakutatás bármely metszetében, határterületében vagy kapcsolódó területén dolgozik, bármilyen tudományági, intézményi vagy földrajzi megkötés nélkül. A levelezőlistára (hasonlóképpen a nagy, nyitott nemzetközi szakmai tematikus levlistákhoz, mint például az Aoir vagy az IASPM lista) bármilyen, a magyar nyelvű szakmai közéletet érdekelhető dologgal kapcsolatban szabadon lehet írni, legyen az hír, esemény (konferencia, workshop, előadás, bemutató, doktori-habilitációs-nagydoktori védés, stb.), megjelenés (folyóiratszám, könyv, stb), meghívó, felhívás, call for papers, vagy akár egy olyan kérdés, amire a kérdező a közösségtől várna választ.

A KMK Adatbázisnak - amelyhez pedig itt lehet csatlakozni - a célja az, hogy jobban láthatóvá váljunk egymás számára, és hogy jobban megismerhessük egymás munkáit. A szabadon szerkeszthető adatbázisba be lehet írni a többiekkel megosztani kívánt szakmai alapadatokat, de ami a legfontosabb, egy olyan linket is, amelyen keresztül a feliratkozó online, szabadon elérhető írásait lehet letölteni, olvasni.

A listához és az adatbázishoz való csatlakozás mindössze csak pár percet vesz igénybe. Kérdés esetén bátran fordulj hozzám.