Project Proposals

Thramboulidis has been involved in the following European IST proposals.

IST proposal ACCESS FP7 FoF (2011)

Proposal Title: Novel Automation and Control for resource Conscious Efficient Smart Production Systems by advanced IT

Research topic addressed: Objective 7.1 Smart factories: energy-aware, agile manufacturing and customisation

Submission date: December 2011.

Proposal in the form of Large Scale Integrating Project submitted in the context of FP7 in collaboration with: inno TSD (Coordinator), INEOS Manufacturing Deutschland GmbH, TU Dortmund, RWTH Aachen, University of Valladolid, Petronor, etc.

IST proposal TOOL (Oct 2009)

Proposal Title: Tools for cOoperating Objects applications Life-cycle.

Research topic addressed: ICT-2009.3.5 Engineering of Networked Monitoring and Control systems - (b) Wireless Sensor Networks and Cooperating Objects.

Submission date: October 2009.

Small or medium scale focused research project (STREP) submitted in the context of FP7 in collaboration with: Università di Verona (Coordinator), IBM Israel - Science And Technology LTD (Israel), Politechnika Gdanska (Poland), University College Dublin (Ireland), Ambient Systems B.V. (Netherlands), Bitlayer s.r.o. (Slovakia), και Fondazione Centro San Raffaele del Monte Tabor (Italy).

Στόχος της πρότασης είναι η ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος (tool chain) που θα υποστηρίζει όλο τον κύκλο ζωής (life cycle) εφαρμογών που βασίζονται σε wireless cooperating objects (WCO’s) με ιδιαίτερη έμφαση στην κατηγορία εκείνη που παρουσιάζει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε safety, security και dependability.

Η συμμετοχή της ομάδας Τεχνολογίας λογισμικού (SEG) είναι κυρίως προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της τεχνολογίας μοντέλων στην ανάπτυξη εφαρμογών αυτής της κατηγορίας με έμφαση σε διαχείριση απαιτήσεων και το σχεδιασμό που έχουν σχέση με safety και security.

Στα πλαίσια της πρότασης η ερευνητική ομάδα του Κλ. Θραμπουλίδη έχει αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης (WP leader) του δεύτερου πακέτου εργασίας (WP2- Platform-independent application design) που έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για τον βασισμένο σε μοντέλα σχεδιασμό εφαρμογών αυτής της περιοχής, που θα λαμβάνει υπόψη και θα ολοκληρώνει αποτελεσματικά το security και το safety engineering. Επιπλέον θα σχεδιάσει και αναπτύξει ένα πρωτότυπο εργαλείο που θα υποστηρίζει την εφαρμογή της μεθοδολογίας για την ανάπτυξη συστημάτων.

IST proposal OPENESS (March 2009)

Proposal Title: Open Model Driven Design Platform for Networking Embedded Systems based on Packet Processors.

Research topic addressed: ICT-2009.3.4 Embedded Systems Design – (b) Modules and tools for embedded platform based design.

Submission date: March 2009.

Collaborative project (STREP) submitted in the context of FP7 in collaboration with: MARVELL Ltd (Coordinator), Linutronix (Germany), 6WIND S.A. (France), Simtec Electronics (United Kingdom), Universitΰ di Verona (Italy), και Ernst & Young (Israel).

Focus on using model driven engineering in the development of embedded networked applications utilizing packet processors.

Στόχος της πρότασης είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας μοντέλων (model-based development) στον σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών σε διαδικτυωμένα ενσωματωμένα συστήματα που βασίζονται σε packet processors μέσα από την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συστήματος (platform) που θα παρέχει ανεξαρτησία από το υλικό αλλά και τις βασικές εκείνες υποδομές που απαιτούνται για την βασισμένη σε μοντέλα ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας των εφαρμογών.

Η συμμετοχή της ομάδας Τεχνολογίας λογισμικού (SEG) είναι κυρίως προς την κατεύθυνση του καθορισμού της Αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας συστήματος και της αξιοποίησης της τεχνολογίας μοντέλων στην ανάπτυξη των εφαρμογών αυτής της κατηγορίας.

Στα πλαίσια της πρότασης η ερευνητική ομάδα του Κλ. Θραμπουλίδη έχει αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης (WP leader) του τέταρτου πακέτου εργασίας (WP4-Model-driven development) που έχει ως στόχο να ορίσει μια γλώσσα μοντελοποίησης με όρους ενός μεταμοντέλου για την περιοχή των διαδικτυωμένων ενσωματωμένων συστημάτων και τον σχεδιασμό και ανάπτυξη πρότυπου εργαλείου που θα υποστηρίζει τον σχεδιασμό και ανάπτυξη διαδικτυακού λογισμικού πάνω από την πλατφόρμα OPENESS.

IST proposal eSESE (March 2007)

Proposal Title: Towards a SOA-based Embedded Systems’ Engineering Support Environment.

Indented Submission date: March 2007.

Prepared as Collaborative project (STREP) to be submitted in collaboration with: Thales Group, Fraunhofer FOKUS, ABB, Kingston University, Athens University.

Ως συνέχεια της προσκεκλημένης ομιλίας στο ARTEMIS SRA Workshop «Charting the way forward on Embedded Systems Research» που έλαβε χώρα στο Ελσίνκι το Νοέμβριο του 2006 και με βάση την θετική ανταπόκριση από την Thales Group για την ιδέα που παρουσιάστηκε, έγινε προσπάθεια δημιουργίας ομάδας για υποβολή μιας IST πρότασης που θα εστίαζε στο αντικείμενο της ομιλίας και τίτλο «Towards a SOA-based Embedded Systems’ Engineering Support Environment.» Την πρόταση αποδέχθηκαν επιπλέον το Fraunhofer FOKUS, η ABB, και άλλοι εταίροι μεταξύ των οποίων Kingston University, και Athens University και ξεκίνησε η προετοιμασία της. Τελικά η Thales δεν αποφάσισε να αναλάβει coordinator και η πρόταση δεν ολοκληρώθηκε και δεν υποβλήθηκε.

IST proposal DSL for Eclipse (Sept 2005)

Proposal Title: Domain Specific Language and UML2 using PIM/MDA and PSM/Java 5 inside the Eclipse 3.1 open source framework.

Submission date: September 2005.

Specific targeted research project (STREP) submitted in the context of the που υποβλήθηκε 5ης call of FP6 in collaboration with: Omondo (France) Coordinator, Fokus Fraunhofer (Germany), SUPSI-ICIMS (Switzerland), Versant (France), University of Siena (Italy) και Citic (Spain).

The main objective is the development of a domain specific language based on UML 2.0 and its support on the Eclipse for PIM and PSM modeling.

Στόχος της πρότασης είναι η ανάπτυξη μιας domain specific γλώσσας με αξιοποίηση της UML 2.0 και του ανοικτού κώδικα περιβάλλοντος Eclipse για την ανάπτυξη των αντίστοιχων εργαλείων ως plugins του Eclipse για την υποστήριξη της βασισμένης σε μοντέλα ανάπτυξης συστημάτων λογισμικού με κύρια έμφαση στο ανεξάρτητο πλατφόρμας μοντέλο (platform independent model - PIM) και στο εξαρτώμενο από την πλατφόρμα μοντέλο (platform specific model -PSM).

Η συμμετοχή της ομάδας Τεχνολογίας λογισμικού (SEG) είναι κυρίως προς την κατεύθυνση του καθορισμού μιας domain specific γλώσσας για την περιοχή του βιομηχανικού αυτοματισμού και η ανάπτυξη ως plugin του Eclipse ενός editor της γλώσσας για τη δημιουργία των μοντέλων PIM και PSM και τον εν συνεχεία μετασχηματισμό τους σε Java κώδικα.

Στα πλαίσια της πρότασης η ερευνητική ομάδα του Κλ. Θραμπουλίδη έχει αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης (WP leader) του όγδοου πακέτου εργασίας (WP8-DSL editor for the Manufacturing domain) που έχει ως στόχο να ορίσει μια γλώσσα μοντελοποίησης για την περιοχή του βιομηχανικού αυτοματισμού και να αναπτύξει έναν πρωτότυπο εργαλείο ως plugin στο Eclipse για την δημιουργία μοντέλων PIM και PSM και την τελική παραγωγή Java κώδικα αξιοποιώντας και την τεχνολογία των webservices.

IST proposal RECORDS (Oct 2004)

Proposal Title: Reconfigurable control for the Design of Fault Reactive Distributed Complex Systems.

Submission date: October 2004.

IP proposal submitted in the context of the 2nd call of 6FP in collaboration with universities (Universität Karlsruhe, University of Hull, Université Henri Poincaré Nancy, … ), research institutes (Fraunhofer Institute ΙΙΤΒ, IFAK, ...), and companies (Bosh, Boeing, Sema, KUKA-A, Danieli Automation Engineering, ….). The proposal was accepted for evaluation hearing but it was not funded.

Η πρόταση πέρασε επιτυχώς την πρώτη φάση της αξιολόγησης και επιλέχθηκε για χρηματοδότηση κόπηκε όμως στην φάση του evaluation hearing.

Η συμμετοχή της ομάδας τεχνολογίας λογισμικού (SEG) είναι κυρίως προς την κατεύθυνση του καθορισμού της Αρχιτεκτονικής του συστήματος RECORDS, του μοντέλου συνιστωσών αλλά και του σχεδιασμού και υλοποίησης της πλατφόρμας ανάπτυξης και deployment.

Στα πλαίσια της πρότασης η ερευνητική ομάδα του Κλ. Θραμπουλίδη έχει αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης (WP leader) του δεύτερου πακέτου εργασίας (WP2-System Specification) που έχει σαν στόχο τον καθορισμό των προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής και του μοντέλου σχεδιασμού του όλου συστήματος.

IST proposal Grease (Oct 2003)

Proposal Title: A Grid Aware Development and Deployment Environment for Autonomic Services.

Submission date: October 2003

STREP proposal submitted in the context of 2nd call of 6FP in collaboration with Eurescom GmbH, FOKUS, Hitachi Europe, Telenor Communication AS, Alcatel SEL AG.

Πρόταση STREP που υποβλήθηκε στην δεύτερη κλήση του 6ου κοινοτικού πλαισίου (6FP) σε συνεργασία με 7 άλλους ετέρους μεταξύ των οποίων Eurescom GmbH, FOKUS, Hitachi Europe, Telenor Communication AS, Alcatel SEL AG.

Στα πλαίσια της πρότασης η ερευνητική ομάδα του Κλ. Θραμπουλίδη έχει αναλάβει τον καθορισμό των προδιαγραφών του συστήματος, της Αρχιτεκτονικής του, του αναλυτικού σχεδιασμού και υλοποίησης του περιβάλλοντος ανάπτυξης service-based web και grid εφαρμογών, και της αυτόματης παραγωγής κώδικα στην διαδικασία καταμερισμού της εφαρμογής στο περιβάλλον εκτέλεσης (deployment process).

IST proposal OΟΟNEIDA (June 2002)

IP πρόταση που προετοιμαζόταν για υποβολή στην δεύτερη κλήση του 6ου κοινοτικού πλαισίου (6FP) σε συνεργασία με το Martin Luther University, την Rockwell Automation, την Schneider και άλλους φορείς. Η προετοιμασία της πρόταση σταμάτησε 3 μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής λόγω ασυμφωνίας των βασικών συμμετεχόντων Rockwell Automation και Schneider.

Η πρόταση υιοθετούσε ως βάση την αρχιτεκτονική και φιλοσοφία της πλατφόρμας συστήματος CORFU.