Velkommen

Velkommen til oss på Stall Rygg. Vi en en forholdsvis liten stall men driver allikevel med mye forskjellig. Her hos oss er det flere grener av hestesporten som samles og har det kjekt sammen. Her er både raske varmblodstravere og mer trauste fjordinger. Vi driver både med riding på bane og på tur på alle nivåer samt trav. Her hos oss er både store og små velkommen. Aldersgruppen spenner i dag fra 2-3 år og opp til 50 år. Er du interessert i hest er du hjertelig velkommen til Stall Rygg!

Eit spennande tilbod !

Stall Rygg held til i fine omgjevnadar på garden "Sjøa" i Gloppen Kommune som ligg på på sørsida av Gloppefjorden, ved sjøen, 7 km frå Sandane og 4 km frå Gloppen Camping. Stall Rygg er ein familiedreven stall, med plass til 12 hestar. Stallen vart oppussa i 2008 og påbygd i 2012. Stallen har omkledningsrom og eige rom for påsaling med vask og dusj til hestane.

Vi tar oppdrag, med både riding, utleige av hest, køyring med familievogn, sluffkøyring om vinteren og bryllupskøyring (sjå eige punkt om køyring). Driv også trav (sjå eige punkt) og skoing av hest. Stall Rygg bruker ved behov kiropraktikk på hestene sine og kan formidle kontakt med kiropraktor som har tileggsutdanning innen kiropraktikk på dyr. I tillegg til hestane, har vi ca. 85 vinterfora sauer, og om våren yrere det av liv i bakkane med både lam, sau og hest. Sau er hovudnæring på garden i tillegg til trav- og ridehestar.

Trykk på menyane til venstre for å lese meir om kva vi tilbyr.

Sjekk vêrvarsel for Rygg hjå yr.no her!

Vi tilbyr riding for barn. Det vil være tilbud både om turriding og instruksjon på bane.

Borna kan velje mellom ½ times- eller 1- times tur der vi er med og leier.

Vi tilpasser opplegget til kvar enkelt, så alle får godt utbyte. Alder, ca. 5-15 år. Her prøver vi med 2 ekvipasjer om gangen, og tidspunkt vert avtalt i samråd med kunde. Vi tilbyr også oppfriskningskurs for vaksne som har vært borte fra hester og riding i kortere eller lengre perioder.

Til slutt har vi riding for vidarekomne. Dette passer best for dei som har ridd ein del før, og som vil lære litt meir om terrengriding og fartsleik til hest.

Om oss:

Morten Rygg- Eigar og ansvarshavande for stallen og hestane. Morten har vore aktiv med hest i ca 20 år, og saman med kona Lise og familiens tre born driv han Stall Rygg.