Wie ben ik?

Psycholoog Hillie Snoeijer
Mijn naam is Hillie Snoeijer-Hoekstra (1968). Ik ben getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en christen. Ik ben Psycholoog en Relatiecoach binnen mijn praktijk SpiegelRuimte. Binnen mijn praktijk SpiegelRuimte begeleid ik mensen in hun groeitraject.
Dat kan via
individuele gesprekken of via relatiegesprekken. Daarnaast verzorg ik diverse cursussen en gespreksgroepen. Zie daarvoor ook de agenda. Ook schrijf ik regelmatig blogberichten die ik plaats op https://spiegelgedachten.blogspot.nl/ of https://leefjegeloof.blogspot.nl/.

Mijn Specialisaties
Psychologie is een fantastisch vak. Toepassing van allerlei kennis uit de psychologie kan het leven aangenamer en gelukkiger maken. Daar wil ik me dan ook graag voor inzetten om jou daarbij te helpen. Ik heb me in het bijzonder verdiept en gespecialiseerd in de volgende deelgebieden:

 1. Omgaan met oude pijn
  In onze jeugd lopen we allemaal in meer of mindere mate emotionele verwondingen op. Hoe beïnvloedt dat ons huidige functioneren, hoe heeft dat ons gevormd en hoe kun je je oude pijn loslaten? Wanneer jij wilt leren anders met je verleden om te gaan, om je oude pijn te verwerken, dan kun je daarvoor bij mij terecht.

 2. Huwelijk en Relaties
  Relaties kunnen ons veel voldoening en geluk geven. Maar wat als het niet zo goed meer loopt? Hoe kun je een relatie dan verbeteren? Wat gebeurt er op een dieper niveau wanneer partners van elkaar vervreemden? Ik help je op weg naar de opbouw van een gezond en liefdevol huwelijk

 3. Zingeving.
  Soms heb je het gevoel dat je niet echt op je plek zit. Je huidige baan of situatie bied je niet voldoende uitdaging. Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt. Dan komen er vragen op je af rond zingeving: Wie ben ik? Wat is mijn bestemming? Hoe vind ik vervulling in het leven? Ik coach je graag op je ontdekkingstocht naar wie je bent, jouw gaven en talenten en hoe je die in kunt zetten voor een leven dat voldoening geeft.

 4. Raakvlak Psychologie en Geloof
  Wat kun je vanuit de Bijbel leren over menselijk gedrag en emoties? Welke rol speelt geloven in ons gevoel van welbevinden? Wat zegt de Bijbel over lijden en tegenslag in ons leven? Ik zie het als een uitdaging om jou, door al je moeiten heen, dicht aan het Vaderhart van God te brengen. Zijn liefde en kracht is er ook voor jou om jou te helpen je geloof te leven.

Ik help je graag
Door de jaren heen heb ik me intensief verdiept in deze onderwerpen. Mijn deskundigheid hierin wil ik graag gebruiken om jou te helpen in jouw situatie. Zodat jij weer een stap in de goede richting weet te zetten.

Wanneer jij aanloopt tegen teleurstelling en verwijdering in je relatie, dan kijk ik graag met je mee naar wat er nu werkelijk speelt in jouw situatie. Ik kan jullie relatievaardigheden aanreiken, waarmee jullie je relatie een nieuwe boost en impuls kunnen geven.

Wanneer jullie een steek dieper willen gaan, bereid zijn om te kijken naar jullie oude pijn, dan kan ik jullie daarbij helpen.Ik leer jullie hoe jullie elkaar in de relatie kunnen helpen bij het herstellen van oude wonden. Dit zal leiden tot meer innerlijke verbondenheid, maar ook tot een hechtere verbondenheid met elkaar.

Neem contact met me op
Heb je nog vragen, laat het me even weten.
Bel of mail me gerust voor een gratis kennismakingsgesprek.
Graag tot ziens in mijn
praktijk SpiegelRuimte.

Hillie Snoeijer
Wier 8, 9953PK Baflo
0595-422431
praktijk@spiegelruimte.nl

Relevante opleidingen en cursussen

 • 1986-1991: Studie Psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie (Rijksuniversiteit Groningen)

 • 1990-1991: Pastorale Counseling (Centrum voor Pastorale Counseling)

 • 2007-2008: Huwelijks- en gezinscounseling (Centrum voor Pastorale Counseling)

 • 2008-2009: Academisch Counsellor en Coach (Academie voor Counselling en Coaching (ACC))

 • 2009: Training spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders (Humanitas).

 • 2009: DISC-certificeringstraining

 • 2010-2012: Specialist Counsellor (ACC). Specialisaties: Psyco-Pastorale Counselling en Huwelijkscounselling

 • 2013: Oplossingsgerichte therapie