Huwelijkscursus: Samen stilstaan bij ... je huwelijk!

Verlang jij naar meer liefde en verbondenheid in je huwelijk? Volg dan samen de christelijke huwelijkscursus “Samen stilstaan bij … je huwelijk!” Deze cursus wordt meestal in het najaar gegeven. We bieden je een geweldige mogelijkheid om samen – op een leuke manier – meer tijd te besteden aan je relatie. In deze cursus van 5 avonden krijg je bijbels onderwijs over het huwelijk en reiken we jullie praktische gereedschappen aan die bij gebruik ervan jullie relatie zeker ten goede zal komen. Neem samen de tijd om stil te staan bij je huwelijk en ervaar zelf hoe het je relatie verrijkt.


Voor alle getrouwde stellen een aanrader om aan mee te doen!

Opbouw en inhoud van de cursus.
De cursus, die sinds 2006 jaarlijks in Baflo gegeven wordt, is opgebouwd uit 5 bijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Avond 1: het huwelijk als waardevol geschenk
Door het huwelijk verbinden man en vrouw zich aan elkaar, gaan ze een eenheid vormen. Het huwelijk is Gods geschenk aan mensen om de liefde tussen man en vrouw te beschermen en te laten groeien. Toewijding en trouw vormen belangrijke basisvoorwaarden voor het goed houden van je huwelijk.

Avond 2: blijf elkaar liefhebben
Tijdens deze bijeenkomst wordt nader stil gestaan bij het liefhebben van elkaar. Wat is liefde en hoe kun je elkaar met behulp van de 5 liefdestalen je liefde tonen?

Avond 3: blijf met elkaar verbonden (1): communicatie
We staan stil bij de vraag hoe je als man en vrouw met elkaar verbonden kunt blijven. Daarvoor is een open hartscontact met elkaar belangrijk. Communicatie vormt de sleutel tot het hart van de ander. Daarom nemen we deze bijeenkomst de communicatie met elkaar onder de loep.

Avond 4: blijf met elkaar verbonden (2): omgaan met conflicten
Conflicten kunnen zomaar een belemmering vormen voor de intieme band met elkaar. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe je omgaat met negatieve gevoelens en irritaties in het huwelijk, zodat conflicten geen belemmering voor het open hartscontact met elkaar gaan vormen.

Avond 5: seksualiteit en omgaan met vruchtbaarheid
Deze bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het opbouwen en onderhouden van een goede seksuele relatie, waarin het een-zijn van man en vrouw gevierd mag worden. Daarnaast aandacht voor hoe verantwoord om te gaan met de vruchtbaarheid in het huwelijk.

Algemene gegevens
Alle echtparen, jong en oud, willen we van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze leerzame en gezellige cursus.
De cursus wordt gegeven door het echtpaar Gert en Hillie Snoeijer bij hen aan huis in de SpiegelRuimte (Wier 8 te Baflo).
Er is ruimte voor 3-7 deelnemende echtparen.

Meedoen?
Dat kan!U kunt zich opgeven tot uiterlijk  1 week voor aanvang van de cursus via info@spiegelruimte.nl  of telefonisch bij Gert en Hillie Snoeijer 0595-422431.