Kyotaku & overtonesang

Simple Sounds består af Anders Nordin, som spiller kyotaku (japansk bambusfløjte), og Skye Løfvander, som synger overtonesang akkompagneret af swarsangam. Musikken indbyder til afslapning og fordybelse med lange toner, hvis klang varieres med subtile midler. 

Pressefotos: Klik & kik!

CD: Simple Sounds: So Slow Klik, kik & lyt!

AKTUELT:
Simple Sounds  er indgået i et samarbejde med den østrigske fotograf Thomas Radlwimmer, som blandt andet er en mester i timelapse-videoer af storslået natur. Vi har lagt meditativ musik til en aften, nat og solopgang over Sonnstein i  Østrig:

Anders Nordin spiller den japanske, meterlange bambusfløjte kyotaku, hvis dybe og udtryksrige toner nærmest bliver åndet frem i en lang, organisk bevægelse, som stemmer sindet til stilhed. Den kantblæste, udelte langfløjte fremstilles af rodstykket af en særlig bambusart, som kun vokser ét sted i Japan, på øen Kyushu. Fløjten er skabt til meditation i zentraditionen, og poetisk oversat betyder kyotaku 'klokker der tømmer sindet'. Anders begyndte at spille Kyotaku efter mødet med Agar Kyosui Noiri i 1988. Senere har han stået i lære hos den berømte japanske fløjtemester Koku Nishimura og har blandt andet udgivet cd'en Kyotaku med den gamle, nu afdøde mester. I dag er Kokus søn Koryu Nishimura leder for kyotaku i Japan.
Udtrykket i denne musik er minimalistisk, men subtilt nuanceret og ikke nødvendigvis smalt og fjernt; der har været en meget stor interesse for kyotaku i Danmark gennem de seneste år, med et overvældende fremmøde til koncerter, workshops og træningsgrupper, bl.a. med den meget karismatiske japanske mester og hans elever.

Mere om kyotaku og AndersBandCamp

Lytteprøve: Anders Nordin spiller en improvisation på kyotaku.
Optagelse: Flemming Hinnerskov, StudiOvo, 24. marts 2017:

Klorofylgrøn koncert? Taffel-zen? Klan-gastronomi eller klang-astronomi?

I løbet af sommeren 2023 vil der på visse dage, når vejret er godt, blive mulighed for at indtage et delikat måltid – eller blot drikke en kop kaffe – til de sprøde og smygende toner fra Simple Sounds. Scenen er Morgenstedet, en af Christianias skønneste pletter – stemningen letter ... også på fordøjelsen!

Opsætningen blev testet 15/6, ikke uden tekniske udfordringer, men det spiller!

Datoer bliver ikke annonceret andre steder end på Simple Sounds' FB-side, blot samme dag eller en enkelt dag eller to i forvejen, så der er al mulig grund til at følge med dér.

Morgenstedet har, som man næsten kan udlede af navnet, åbent mellem 12-21, mandag lukket ;-)


Lyttepøve fra september 2017. Uredigeret, one-take studieoptagelse (rumklangsenheden Strymon Big Sky indgår) fra CD'en So Slow.

Skye Løfvander har gennem mere end 20 år arbejdet som koncertarrangør med verdens-, vokal- og lyttemusik. Næsten lige så længe har han sunget overtonesang, medvirket på to cd'er, spillet et par hundrede koncerter, ofte med fremtrædende musikere, fået udgivet to bøger og været en samlende figur i en international subkultur med interesse i overtoner.
"Hans stemme, som er hjemme i alle registre og klangnuancer, fylder uden besvær det fyldte kirkeskib, idet han akkompagnerer sig selv med en slags borduncither. Effekten af denne afslappende musik må beskrives som helende og transcenderende. Med en teknik, som fremhæver enkelte overtoner fra stemmens klang- og frekvensspektrum, så de lader sig høre hver for sig, og der opstår en flerstemmighed, tryllebinder Løfvander sit bemærkelsesværdigt stille publikum. Tonerne svæver, hvisker, vibrerer, skaber morild og virker som en sjælebalsam, så man bare må nedsænke sig i det. Og tiden går i stå."

Fra anmeldelse i Merkur.de 25/5-'10 efter koncert 'Musica Sacra' i Altenstadt-basilikaen, Bayern, Tyskland.

Lyt til Skyes musik: www.detspringendepunkt.bandcamp.com

Mere om Skye på hjemmesiden www.detspringendepunkt.dk og om overtonesang på www.overtonesang.dk

Video fra Nikolaj Kunsthal i Arthur van der Zaags lysinstallation Windows of Light. Arthur skabte et særligt lysdesign til vores optrædener i Sparkling Sound Festival.

Live-optagelse fra Emmanuel Vigelands Museum, Oslo, 21. oktober 2017.

En komuso (vandrende, fløjtespillende munk)

Grafik af Katsukawa Shunshō (1726-1793) 


VI TILBYDER:

Koncert; Teambuilding; Workshop; Foredrag; Undervisning 

Simple Sounds har mere end 15 års erfaring med at spille for høj og lav, under alle mulige forhold, med musikindslag der har varet fra 15 minutter til 3½ time. 

Vi er begge trænede og rutinerede undervisere og formidlere. Vi har begge instrumentbygning som hobby. 

Vi har gennem årene blandt andet optrådt sammen i Rundetaarn, Botanisk Haves Palmehus, Ny Carlsberg Glyptotek, Thorvaldsens Museum, Christiania, Yogafestival, i forsamlingshuse, spirituelle centre, messer, for virksomheder, i biblioteker, skoler, kirker, ...