ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΜΗΝΟΣ IANOYAΡΙΟΥ

Σάββατο         14 Ιαν.: Αγνής μάρτυρος

Κυριακή         15 Ιαν.: IB΄ΛΟΥΚΑ, (ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΛΕΠΡΩΝ)

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ενορίας, και στην συνέχεια θα προσφερθεί κέρασμα για όλους στη μεγάλη αίθουσα του ναού.

Τρίτη            17 Ιαν.: Αντωνίου του Μεγάλου

Τετάρτη         18 Ιαν.: Αθανασίου και Κυρίλλου
 
Παρασκευή     20 Ιαν.: Ευθυμίου του Μεγάλου

Σάββατο          21 Ιαν.: Μαξίμου του Ομολογητού

Κυριακή          22 Ιαν.:   ΙΕ΄ΛΟΥΚΑ (ZAKXAIOY) Τιμοθέου αποστόλου     
                                     και Αναστασίου του Πέρσου

Τετάρτη           25 Ιαν.:  Γρηγορίου του Θεολόγου

Σάββατο           28 Ιαν.: Εφραίμ του Σύρου

Κυριακή           29 Ιαν.:   ΙΖ΄ΛΟΥΚΑ (ΧΑΝΑΝΑΙΑΣ)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των κατηχητικών σχολείων μας

Δευτέρα           30 Ιαν.:  ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
 
Τρίτη               31 Ιαν.: Το απόγευμα και ώρα 5.00μ.μ θα τελεσθεί ο                                         Εσπερινός και ο Αγιασμός της Πρωτομηνιάς.
                                                                     Εκ του Ιερού ΝαούΚαλωσήλθατε στην ιστοσελίδα 
της ενορίας της 
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλίμου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα 
των Ιερών Λειτουργιών 
του Ναού μας ΕΔΩ

Μπορείτε επίσης να βρείτε όλες τις ανακοινώσεις,
τις ειδήσεις του Ιερού Ναού 
και τις ενορίας μας ΕΔΩ
και τις αντίστοιχες φωτογραφίες και video ΕΔΩ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
EYXEΣ
Οι ιερείς, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και το προσωπικό του ναού σας εύχονται ευλογημένα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2017 να φέρει σε όλους πνευματική σωματική και ψυχική υγεία, ευτυχία, ειρήνη, πρόοδο και την ευλογία του Θεού στα σπίτια σας.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των κατηχητικών σχολείων μας.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ
Ενημερώνουμε τους ευσεβείς ενορίτες ότι από τον μήνα Ιανουάριο η ακολουθία της ιεράς παρακλήσεως εις την Υπεραγία  Θεοτόκο, θα τελείτε κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  απόγευμα, μαζί με την ακολουθία του εσπερινού Ώρα  5.30μ.μ.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
Στις 15 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή, για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσα σε κλίμα ευφροσύνης, η ενορία μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.
Της ευλογίας και της κοπής της πίτας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, αναγνώσθηκε και η ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη θεραπεία των δέκα λεπρών από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Με αφορμή την θεραπεία των δέκα λεπρών και κυρίως με την   συμπεριφορά τους, ο Κύριός, θέλησε να μας τονίσει το γεγονός της ευγνωμοσύνης, την οποία οφείλουμε να δείχνουμε για ό,τι οι συνάνθρωποι μας, μας  προσφέρουν, και κυρίως για ότι ο καλός Θεός  επιτρέπει στη ζωή μας.
Έχοντας κατά νου την προτροπή του Θεού μας, και με αφορμή την ανανέωση των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για την χρονική περίοδο από 1-1-2017 έως 31-12-2019, η Ενορία τίμησε τα απερχόμενα μέλη της προηγούμενης περιόδου, τα οποία παρέδωσαν την σκυτάλη της διακονίας, προσφέροντάς τους αναμνηστική πλακέτα, καθώς επίσης και το ευχετήριο γράμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, με το οποίο εκφράζει προς τα πρόσωπά τους τις ευχαριστίες της τοπικής μας Εκκλησίας για την προσφορά τους. 
Πρόκειται για τους κυρίους  Δημήτριο Γιαννακόπουλο και Ιάκωβο Μανή, οι οποίοι διακόνησαν ως εκκλησιαστικοί σύμβουλοι με αυταπάρνηση, προθυμία, ζήλο και πιστότητα επί σειρά ετών τις ανάγκες της ενορίας, προσφέροντας σε αυτή πολύτιμες υπηρεσίες. 
Το παράδειγμα τους ελπίζουμε να εμπνεύσει και άλλους ενορίτες, ώστε να θελήσουν να συμμετάσχουν στις ευλογημένες δράσεις της ενορίας.
Αφού ευλογήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, διανεμήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα, στο οποίο στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές και κεράσματα στην μεγάλη αίθουσα του ναού, την οποία με πολλή αγάπη προετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας.
Κατά την διάρκεια του κεράσματος, τα παιδιά των μαθητικών και νεανικών συνάξεων της ενορίας μας, τραγούδησαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια, δείχνοντας  με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό δείγμα από το πρόγραμμα και της δικής τους εορτής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των συνάξεων τους που θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.30π.μ.,     ευχόμενα και εκείνα με αυτόν τον τρόπο καλή και ευλογημένη χρονιά.
Η εκδήλωση έκλεισε με την έκφραση της ευγνωμοσύνης και της τιμής προς τα πρόσωπα των κυριών εκείνων, που με ακούραστο ζήλο και προθυμία συμμετείχαν στην διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης του περασμένου Δεκεμβρίου, και η οποία περιελάμβανε προσφορά αναμνηστικών δώρων και λουλουδιών.
Ευχόμαστε σε όλους τους ενορίτες μας καλή και ευλογημένη χρονιά, με ειρήνη στην καρδιά, ελπίδα στο Θεό και πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή τους.  

 ΕΒΟΟΚS

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες, η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΨΙΣ και το ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ σε μορφή epub,pdf ΕΔΩ