ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σάββατο         25 Φεβρ. : Ρηγίνου επισκ. Σκοπέλου
Κυριακή         26 Φεβρ. : Της  ΤΥΡΙΝΗΣ. 
To απόγευμα και ώρα 5.30μμ, θα ψαλλεί η ακολουθία του πρώτου Κατανυκτικού Εσπερινού, της συγνώμης. 

Τρίτη    28   Φεβρουαρίου  και ώρα 5.30μ.μ. η Ακολουθία του Αγιασμού της Πρωτομηνιάς και εν συνεχεία το Μέγα Απόδειπνο.
Εκ του Ιερού Ναού
Πρόγραμμα Ακολουθιών
ΜΕΓΑΛΗΣ  ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
(Από Κυριακή 26 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 7 Απριλίου)

α)  Κάθε Κυριακή ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ώρα 6.00μ.μ.  
β)  Κάθε πρωϊ η Ακολουθία  Όρθρου  ώρα 7.00πμ
γ)  Κάθε απόγευμα η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου ώρα 6.00μμ
δ)  Κάθε Τετάρτη Απογευματινή Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία ώρα 6.30μμ
     (ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτός από την Τετάρτη 1 Μαρτίου 
     και την  Τετάρτη 29 Μαρτίου που θα γίνει ΠΡΩΪΝΗ )  
ε)  Κάθε Παρασκευή Πρωϊνή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ώρα 7.00πμ, εκτός  της Παρασκευής 24 Μαρτίου που δεν θα τελεσθεί, λόγω της  παραμονής της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
στ) Κάθε Παρασκευή δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών ώρα 5.00 και 7.00μ.μ.

Κυριακή 5 Μαρτίου  A' Nηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή 12 Μαρτίου Β' Nηστειών, Γρηγορίου του Παλαμά

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 7.00μ.μ., στην Ακολουθία της Γ΄ στάσεως  των Χαιρετισμών, θα χοροστατήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Νέας Σμύρνης και Αλίμου κ. Συμεών.

Κυριακή 19 Μαρτίου Γ' Nηστειών, Σταυροπροσκυνήσεως

Σάββατο 25 Μαρτίου. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Την παραμονή της εορτής, ημέρα Παρασκευή, το πρωϊ δεν προβλέπετε σύμφωνα με το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τέλεση προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας. Αντί αυτής θα διαβαστεί μόνο  η ακολουθία του Όρθρου της ημέρας. Για δε το απόγευμα, θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προ της απολύσεως αυτού η  τέταρτη στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κυριακή 26 Μαρτίου Δ' Nηστειών, Ιωαν.Κλίμακος

Τετάρτη 29 Μαρτίου. Απόγευμα ώρα 6.00μμ Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μετά του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ

Παρασκευή 31 Μαρτίου. Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 
(ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ  ώρα 6.30μ.μ.)
Η ακολουθία του Αγιασμού της Πρωτομηνιάς θα τελεσθεί το πρωϊ της Παρασκευής, μετά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. 

Κυριακή 2 Απριλίου Ε' Nηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας

Σαββάτο 8 Απριλίου Ανάστασις Του Λαζάρου

Κυριακή 9 Απριλίου Κυριακή των Βαίων

ΙΕΡΑ  ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κάθε Δευτέρα απόγευμα  ώρα 6.00μμ και Τετάρτη πρωϊ  ώρα 10.00πμ
                   
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !
 Εκ του Ιερού Ναού

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα 
της ενορίας της 
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλίμου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα 
των Ιερών Λειτουργιών 
του Ναού μας ΕΔΩ

Μπορείτε επίσης να βρείτε όλες τις ανακοινώσεις,
τις ειδήσεις του Ιερού Ναού 
και τις ενορίας μας ΕΔΩ
και τις αντίστοιχες φωτογραφίες και video ΕΔΩ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Κάθε Παρασκευή δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών ώρα 5.00 και 7.00μ.μ.
Την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 7.00μ.μ., στην Ακολουθία της Γ΄ στάσεως  των Χαιρετισμών, θα χοροστατήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Νέας Σμύρνης και Αλίμου κ. Συμεών.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
Στις 15 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή, για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσα σε κλίμα ευφροσύνης, η ενορία μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.
Της ευλογίας και της κοπής της πίτας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, αναγνώσθηκε και η ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη θεραπεία των δέκα λεπρών από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Με αφορμή την θεραπεία των δέκα λεπρών και κυρίως με την   συμπεριφορά τους, ο Κύριός, θέλησε να μας τονίσει το γεγονός της ευγνωμοσύνης, την οποία οφείλουμε να δείχνουμε για ό,τι οι συνάνθρωποι μας, μας  προσφέρουν, και κυρίως για ότι ο καλός Θεός  επιτρέπει στη ζωή μας.
Έχοντας κατά νου την προτροπή του Θεού μας, και με αφορμή την ανανέωση των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για την χρονική περίοδο από 1-1-2017 έως 31-12-2019, η Ενορία τίμησε τα απερχόμενα μέλη της προηγούμενης περιόδου, τα οποία παρέδωσαν την σκυτάλη της διακονίας, προσφέροντάς τους αναμνηστική πλακέτα, καθώς επίσης και το ευχετήριο γράμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, με το οποίο εκφράζει προς τα πρόσωπά τους τις ευχαριστίες της τοπικής μας Εκκλησίας για την προσφορά τους. 
Πρόκειται για τους κυρίους  Δημήτριο Γιαννακόπουλο και Ιάκωβο Μανή, οι οποίοι διακόνησαν ως εκκλησιαστικοί σύμβουλοι με αυταπάρνηση, προθυμία, ζήλο και πιστότητα επί σειρά ετών τις ανάγκες της ενορίας, προσφέροντας σε αυτή πολύτιμες υπηρεσίες. 
Το παράδειγμα τους ελπίζουμε να εμπνεύσει και άλλους ενορίτες, ώστε να θελήσουν να συμμετάσχουν στις ευλογημένες δράσεις της ενορίας.
Αφού ευλογήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, διανεμήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα, στο οποίο στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές και κεράσματα στην μεγάλη αίθουσα του ναού, την οποία με πολλή αγάπη προετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας.
Κατά την διάρκεια του κεράσματος, τα παιδιά των μαθητικών και νεανικών συνάξεων της ενορίας μας, τραγούδησαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια, δείχνοντας  με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό δείγμα από το πρόγραμμα και της δικής τους εορτής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των συνάξεων τους που θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.30π.μ.,     ευχόμενα και εκείνα με αυτόν τον τρόπο καλή και ευλογημένη χρονιά.
Η εκδήλωση έκλεισε με την έκφραση της ευγνωμοσύνης και της τιμής προς τα πρόσωπα των κυριών εκείνων, που με ακούραστο ζήλο και προθυμία συμμετείχαν στην διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης του περασμένου Δεκεμβρίου, και η οποία περιελάμβανε προσφορά αναμνηστικών δώρων και λουλουδιών.
Ευχόμαστε σε όλους τους ενορίτες μας καλή και ευλογημένη χρονιά, με ειρήνη στην καρδιά, ελπίδα στο Θεό και πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή τους.  

 ΕΒΟΟΚS

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες, η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΨΙΣ και το ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ σε μορφή epub,pdf ΕΔΩ