Hem

SÖDERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND 100 ÅR 

Den 25:e mars 2017 fyllde Södermanlands Fotbollförbund 100 år. Mitt namn är Clas Glenning och jag kommer tillsammans med förbundet att ge ut en bok under året som berättar om denna långa fotbollsvandring. Den här webbsidan kommer i första hand att fokusera på saker och ting som inte fick plats i boken. Exempel är alla seniortabeller för alla sörmländska representationslag för män och kvinnor sedan 1917. Men jag har också tagit med serier på nationell nivå där lag från Södermanland spelat. I övrigt finns lite kuriosa och en massa bilder. Angående det sistnämnda så kan jag passa på att säga att om någon inte vill att en viss bild, t ex av copyrightskäl, inte skall finnas på den här hemsidan, så kontakta mig på clas.glenning@sormland.rf.se, så skall jag se vad jag kan göra. Slutligen bör också nämnas att detta är s a s "a work in progress" så exakt när under 2017 som sidan kan tänkas vara klar kan jag i nuläget inte säga, men kika in lite då och då för att jag kommer att uppdatera kontinuerligt. Sörmländska herrtabeller , Sörmländska damtabeller , Nationella tabeller med Sörmlandslag Herrar  samt Nationella tabeller med Sörmlandslag Damer är nu komplett ifyllda.

Den första klubb som bevisligen bedrev fotboll i Sörmland var IF Sport från Eskilstuna. De bildades 1896. Bilden ovan föreställer ett lag från juni 1902. (Källa: Juszczak: Smeden som vann, sid 16)


Eskilstuna United kämpade om SM-titeln 2015, men slutade till sist tvåa. Publikligan vann man dock. Här i serieepilogen mot Kopparberg/Göteborg kom det över 6 000 personer. (Källa: Clas Glenning).