Hem

SÖDERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND 100 ÅR 

Den 25:e mars 2017 fyllde Södermanlands Fotbollförbund 100 år. Mitt namn är Clas Glenning och jag har tillsammans med förbundet att gett ut en bok som berättar om denna långa fotbollsvandring. Boken finns att köpa via Södermanlands Fotbollförbund. Den här webbsidan kommer i första hand att fokusera på saker och ting som inte fick plats i boken. Exempel är alla seniortabeller för alla sörmländska representationslag för män och kvinnor sedan 1917. Men jag har också tagit med serier på nationell nivå där lag från Södermanland spelat. I övrigt DM, landslagsspelare från Sörmland och en massa bilder. Angående det sistnämnda så kan jag passa på att säga att om någon inte vill att en viss bild, t ex av copyrightskäl,  skall finnas på den här hemsidan, så kontakta mig på clas.glenning@gmail.com, så skall jag se vad jag kan göra. 

Jag har tyvärr försummat den här hemsidan på sistone, men nu ska det bli ändring på det! Samtliga saknade tabeller kommer att läggas in under juni och juli 2023.

Den första klubb som bevisligen bedrev fotboll i Sörmland var IF Sport från Eskilstuna. De bildades 1896. Bilden ovan föreställer ett lag från juni 1902. (Källa: Juszczak: Smeden som vann, sid 16)

Eskilstuna United kämpade om SM-titeln 2015, men slutade till sist tvåa. Publikligan vann man dock. Här i serieepilogen mot Kopparberg/Göteborg kom det över 6 000 personer. (Källa: Clas Glenning).