מזג אוויר

מזג אוויר למשיט אופנוע ים

משטר רוחות וגלים במפרץ אילת -

משטר הרוחות במפרץ אילת במרבית ימות השנה הוא של רוחות צפוניות בעוצמות משתנות. מאחר שהתפתחות הגלים היא תוצאה של אורך ומשך משב הרוח, גם בצפוניות חזקות במיוחד נשארים פני הים בחלקו הצפוני של המפרץ שקטים ורק הרחק בדרומו יתרוממו גלים.

רוחות דרומיות. אלו אופייניות בעיקר לעונות המעבר ועלולות להתפתח ללא כל אזהרה מוקדמת לידי סופה שהופכת את הים לסוער מאוד בחוף הצפוני.

רוח הבריזה (Breez - משב)

1) בריזה היא רוח מקומית, המתפתחת במהלך שעות היממה עקב הפרשי טמפרטורה בין הים ליבשת. במהלך שעות היום, היבשה מתחממת בקצב מהיר בהרבה מהים, ועקב כך האוויר הסמוך לה מתרומם. הריק שנוצר מתמלא על ידי אוויר קריר יותר הנכנס מכיוון הים. בריזה זו מכונה ימית או יומית. תהליך הפוך מתרחש בשעות הלילה, עקב קירור מהיר של היבשה ביחס לים. תופעה זו מכונה בריזה יבשתית או לילית.

2) התופעה מתקיימת עד גובה של כ – 2000 רגל ועל כן עלול להיות שמטוס מנמיך או מטפס יפגוש רוחות שונות בגובה נמוך ובגובה שמעל 2000 רגל. באזור המפגש שבין שתי הרוחות צפוי ערבול.

3) בישראל הבריזה אופיינית לקיץ ומקיימת מחזור קבוע. בשעות הלילה קיימת רוח קלה מהיבשה לים. בשעות הבוקר המוקדמות היא סובבת והופכת דרומית. במהלך היום הבריזה חגה למערבית בשעות הצהריים ולצפון מערבית בשעות אחה"צ וערב. עם שקיעת השמש בד"כ הרוח פוסקת כמעט מיד.

רמה - High

א. מערכת המתוארת ע"י איזוברים סגורים, חיצונים בעלי לחץ נמוך יותר ופנימיים בעלי לחץ גבוה יותר. במרכזם אזור הלחץ הגבוה ביותר.

ב. הרמה נייחת יחסית. כיוון הזרימה עם כוון השעון – אנטיציקלונית. בעלת נטייה להתבדרות.

ג. מחמת שקיעת האוויר צפוי מז"א חם, ללא עננות, אך אפשרות לערפילים ואובך.

ד. רמה טרמלית – לעיתים, כאשר נוצר ריכוז אוויר קר על שטח נרחב, תיווצר רמה הקרויה "רמה טרמלית". רמה זו מאופיינת ע"י מז"א קר ונאה, עם אפשרות לערפילים.

שקע - Low

א. מערכת המתוארת ע"י איזוברים סגורים, חיצונים בעלי לחץ גבוה יותר ופנימיים בעלי לחץ נמוך יותר

ובמרכזם אזור הלחץ הנמוך ביותר.

ב. את השקע מאפיינת תנועה מהירה. התכנסות ועליית אוויר, כלומר אי יציבות. מז"א בד"כ מעונן ופעיל כתלות במידת אי היציבות ובכמות הלחות שבאוויר.

ג. כיוון הזרימה בשקע הוא נגד כיוון השעון - ציקלוני ומתכנס למרכז השקע.

ד. לעתים רבות מלווה השקע בחזיתות שהן מפגש בין שני גושי אוויר שונים וכתוצאה נוצר מז"א פעיל מאד.

ה. שקע נע במהירות גבוהה ועד מאות קילומטרים ביום.

ו. שקע טרמילי – שקע הנוצר באזור של אוויר חם מאד. בד"כ שקע קטן ולא פעיל. לעתים דווקא פעיל מאד כגון המונסונים בדרום מזרח אסיה.

חזית

א. אזור מפגש בין גושי אוויר בעלי תכונות שונות.

ב. מחמת השוני בתכונות ייווצר אזור פעילות חריף.

התפתחות מערכת חזיתות

א. שלב ראשון - קו מפגש/חזית ישר בין גוש אוויר חם לגוש אוויר קר.

.ב. שלב שני – מופיעה הפרעה הגורמת לתנועה סיבובית

.ג. שלב שלישי – נוצר שקע ובו שני קווי חזית

.חזית חמה – האוויר החם רודף אחר האוויר הקר

.חזית קרה – האוויר הקר רודף אחר האוויר החם

ד. חזית קרה מהירה מחזית חמה ועל כן המרחק ביניהן פוחת.

ה. שלב אחרון - החזית הקרה מסיגה את החזית החמה והן מתאחדות ומתקבלת אוקלוזיה המאפיינת את סוף דרכו של השקע.

:מאפייני החזית הקרה

.א. האוויר הקר תופס את מקומו של האוויר החם

.ב. מכיוון שאוויר קר כבד מאוויר חם, בתנועתו הוא חודר מתחת לאוויר החם וגורם עלייתו מעלה

ג. ענני קומולונימבוס - CB. הזרימה האנכית מעלה יוצרת עננות הנעה בקדמת החזית. העננות הינה ערמתית עם אפשרות לגושי ענני קומולונימבוס.

ד. החזית הקרה נעה בכוחות עצמה ולאחר מעבר קו החזית צפויה עליה בלחות, ירידת טמפ' והרוח תתחזק ותחוג מדרום מערבית לצפון מערבית

:מאפייני החזית החמה

.א. האוויר החם תופס מקומו של האוויר הקר

ב. מאחר והאוויר החם קל מן האוויר הקר הוא תופס את מקומו של האוויר הקר כאשר זה מתקדם והולך. עקב זאת נוצר קו חזית משופע של אוויר קר אשר עליו מטפס החם. שיפוע קו חזית זה מתון משל קו החזית הקרה וערכו בד"כ 1/200. קצב הטיפוס איטי ולכן העננות שתיווצר היא בד"שכבתית

.ג. היות שקו החזית ברום מקדים את קו החזית בקרקע, סדר ההתרחשויות בחזית חמה בתחילה הופעת עננות גבוהה. אח"כ עננות בינונית ולבסוף מז"א נאה, בשל העדר לחות

.ד. לאחר מעבר החזית צפויה ירידה בלחות, עלית טמפ' והרוח תחוג מדרום מזרחית לדרום מערבית

.ה. היה וגוש האוויר אינו יציב ובעל לחות גבוהה, עשויים להתפתח ענני קומולוס וגשמים עזים

שרב ההסעה הוא השכיח ביותר בישראל בעונות המעבר. שרב כזה מאופיין בזרימות דרומיות ומזרחיות בד"כ שמביאות עימן אוויר חם מהמדבריות. היות שבמדבר אין לחות - האוויר שמגיע הוא יבש מאוד. במצב כזה גם החוף מרגיש בשרב ולים כמעט אין השפעה עליו.

המצב הסינופטי שממנו נגזר שרב ההסעה הוא בעיקר השקע השרבי.

שרקיה - (ערבית – מזרח) רוח מזרחית חמה ועזה באזורי החוף המזרחי של הים התיכון. באזור הכינרת היא גורמת לסערות ולגלים הנעים ממזרח למערב.

בעונת החורף נעות רצועות האקלים מעט דרומה וישראל מושפעת יותר מהשקעים הברומטריים הנעים ממערב למזרח באירופה ובאגן הים התיכון. בהתאם לכך משתנה מזג האוויר לסירוגין, בתדירות של אחת לשבוע לערך, בין ימים שחולפים באזורנו שקעים ברומטרים לבין תקופות הביניים שמזג האוויר בהם בהיר. השקעים מגיעים בדרך כלל מכיוון צפון מערב ומביאים עננות וגשמים. הגשמים מורגשים בדרך כלל כשלושה ימים בצפון הארץ, יומיים במרכזה ויום אחד (אם בכלל) בדרומה. בעונות המעבר, האביב והסתיו, פוחתת תדירות מעברם של השקעים ומתקצר משך השפעתם.

הרמה האזורית - רמה זו מאפיינת את חגורת הרמות הסובטרופיות והיא הבולטת שבהן. מקורה באיים האזוריים ועל כך נגזר שמה. הרמה האזורית אופיינית בעיקר בקיץ מכיוון שהימים והאוקיינוסים קרירים יותר לעומת היבשה, וכאמור אוויר קר נוטה לשקוע ולכן נוצרת רמה מעל האוקיינוס האטלנטי ומשפיעה גם כן על האיים אזורים, כחלק מחגורת הרמות הסובטרופיות כשלעצמן נוצרות משקיעות אוויר מעל הקטבים. לרמה הזאת תגובת שרשרת - הרמה שמוקדה הגדול ביותר באיים האזורים שולחת זרוע אל הים התיכון, משם נשלחת זרוע אלינו של לחץ גבוה הנקראת הרכס האזורי. רכס זה מתפשט עד לאזורינו ומשפיע על הדרום, שם הרוח השלטת בקיץ היא צפונית בעקבות כך בעוד בצפון הארץ ובמרכזה היא מערבית עד צפון-מערבית בהשפעת האפיק הפרסי.