Sint-Lievenskring

De Sint-Lievenskring, alias de parochiezaal van Sint-Lievens-Esse, staat ter beschikking van zowel lokale als niet-lokale verenigingen of particulieren, zonder politieke of geloofsgebonden beperkingen. De visie is het gemeenschapsleven te bevorderen, om zo een warme maatschappij te vormen.

De zaal ligt in het dorpscentrum, maar niet op het dorpsplein (het Sint-Lievensplein) zelf. Vanaf het Sint-Lievensplein leidt een smal straatje (zowat 100m lang) naar de zaal. Dat straatje ligt links van het herenhuis links van de brouwerij Van Den Bossche. Parkeren doen bezoekers best op het Sint-Lievensplein. Ons adres: Sint-Lievensplein 14.


Activiteitenkalender

(klik op de link hierboven voor al bevestigde reserveringen)

Laatste nieuwtjes (sinds 26/12/2019)

  • Op 26 december hielden we van 9 tot 13 uur een klusjes(voormid)dag. De afwatering loopt weer vlot buiten - en vooral niet meer binnen, en we plaatsten de nodige rookmelders. Een dikke dankuwel aan vrijwilligers van dienst Ingrid (KVLV), Olivier (Kermesse), Bruno (Samana), Geert (Die Bronne), Benoit en Marie-Claire (buurtwerk Steenhuizestraat; zij zullen in het voorjaar het buitenschrijnwerk beitsen) en Jaak (Die Bronne).
  • Op 7 maart vanaf 9:00 voorzien we een volgende klusjesdag. Helpende handen steeds welkom !
  • We stelden al een paar keer vast dat zaalgebruikers vet afvalwater weggieten via het gootje dat dient voor de afwatering van regenwater van de binnenkoer (vlakbij de voordeur). Daardoor verstopt de sifon en krijgen we wateroverlast. Vet afvalwater hoort niet daar te worden geloosd.
  • Een warme oproep naar alle gebruikers:
    • stapelen van tafels en stoelen - na gebruik - in de berging graag volgens de plannetjes in die berging.
    • huisvuil altijd meenemen naar huis (niet achterlaten op het Sint-Lievensplein)
  • Heb je als gebruiker van de zaal suggesties voor verbetering van onze werking (investeringen, klusjes, procedure) ? Laat het ons weten !
  • Heb je de zaal mooi ingericht en mogen anderen zich daarop inspireren ? Neem een foto en mail die door (onderaan deze pagina een paar voorbeelden)

Activiteitenkalender

(klik op de link hierboven voor een groter formaat):

Fotos ter illustratie van de mogelijkheden in de zaal


hit counter