Camí de Sant Jaume de Galicia

Camí de Sant Jaume de Galicia

Etapa La Vila joiosa - Relleu

Camino de Santiago

Descripció de l'etapa

Eixim de la Casa de la Joventut, antic Hospital asil, prop de l'Ajuntament, anirem cap a la plaça de la Generalitat per a dirigir-nos pel carrer Dr. Álvaro Esquerdo (carrer Llimons) cap a la zona de Ribassos, partida Jovada; passem pel Partidor i la Foradà, arribem a la Creu de Pedra i a l’Olivera Grossa a la partida Jaugelles; passem per l'Era Soler i ens incorporem a la carretera comarcal CV-770 (pont sobre l'autopista AP-7) la qual seguim fins a l'entrada a l'embassament de l'Amadòrio i poliesportiu "El Pantà", partida Alcocons. Ja superat aquest poliesportiu i la presa, ens dirgim per la vessant dreta del curs de riu Amadòrio cap a Orxeta per les partides de l'Antequera, les Antequeretes i el Pla. En aquest punt, on conflueixen el riu Amadòrio i el riu Sella, i un cop travessat el primer per un pont de pedra, travessarem la carretera CV-770 (km 7) per endinsar-nos-en per l'era dels Sellesos a l'horta d'Orxeta per entrar en aquesta per l'av. Constitució, carrer Major, carrer Sant Nazari i la plaça Dr. Ferrándiz punt de parada on es troba l’església de Sant Jaume.

En aquesta plaça prop del Ajuntament, per un carreró que accedeix al carrer Major, buscarem la part septentrional de la població, la partida el Teular amb vistes a la Serra Aitana i seguirem en direcció nord fins la carretera comarcal CV-758 punt important al ser la unió del Camí de Sant Jaume de Galícia Benidorm - Finestrat amb el Camí del Peix i Camí de Sant Jaume de Galícia Vilero. Caminarem per la vorera d'aquesta via comarcal fins l'encreuament amb la CV-770, en dit cruce retrocedirem uns 65 m en direcció Orxeta per a buscar a la nostra dreta la senda de pujada, amb un zig-zag espectacular, anomenada la Costera de la Costa. Ja en la partida de La Costa prosseguirem per Les Foies d'Orxeta accedint a la comarcal CV-775 recorrent uns 200 m a l'altura de la Casilla del Conde desviant-nos a la nostra esquera per les partides de les Foies i les Saleres que ens conduiran al següent destí Relleu.

Descripci'on de la etapa

Partiendo de Casa de la Juventud, antiguo hospital asilo, junto al Ayuntamiento, saldremos hacia la Plaza de la Generalitat para diriguirnos por la calle Dct. Alvaro Esquerdo (Carrer llimons) hacia la zona de “ribassos” partida Jovada, que pasando por el Partidor y la Forada alcanzamos la Creu de Pedra i l' Olivera Grossa en la partida Jaugelles, pasando por l'Era Soler nos incorporamos a la carretera comarcal CV-770.(Puente sobre la autopista AP-7) la cual seguimos hasta la entrada al embalse del Amadorio y polideportivo "El Panta" partida Alcocons. Ya rebasado dicho polideportivo y la presa nos dirguimos por la margen derecha del curso de rio Amadorio (nuetra izquierda) hacia Orxeta por las partidas de l'Antequera, les Antequeretes,el Pla y el Collao. En este punto donde confluyen el rio amadorio y el rio Sella y una vez atravesado el Amadorio por un puente de piedra, cruzaremos la carretea CV-770 (km 7) para adentrarnos por la Era dels Sellesos a la Huerta de Orxeta, mas de nuevo salir a la CV-770 en el km. 8 (casa Ferrandiz) para entar por la Avd. constitución, calle Mayor y Calle San Nazario a la Plaza Dct. Ferrandiz donde se encuentra la Iglesisa de San Jaime.

En dicha plaza cerca del Ajuntamiento, por un callejon que accede a la calle Mayor, buscar en la parte septentrional de la población la partida el Teular con vistas a la Sierra Aitana, siguiendo en direccion Norte hasta una bifurcación cerca de un deposito de agua, seguir por la izquierda. Este tramo coincide con la entrada del Camino de Santiago de Benidorm a Orxeta.

Este camino en la Partida el Colladet nos conducte de nuevo a la comarcal CV-770 que a nuestra derecha i por el arcen izquierdo en dirección a Sella, abandonaremos en unos 300m poco despues de la Venta La Costa (Ventorrillo) en una senda llamada costera de la costa. Punto importante al ser reunión del Camino de Santiago Benidrom- Finestrat y Cami del Peix que por las partidas de La costa, Les Foies y Saleres nos conduce al siguiente destino y final de etapa Relleu.