PROIECTE INTERNAȚIONALE
Diseminarea mobilității cu elevii din Granada, Spania 31 martie-5 aprilie 2024 in cadrul Consiliului Profesoral
In urma optionalului implementat la clasa a VI a C ”Learning English Using Green Skills and Digital Tools” am realizat un padlet cu cercetarile elevilor despre obiectivele durabile utilizand uneltele digitale.
Diseminarea cursului ”Agenda 2030 ICT Tools for Sustainable Development„, 1-7 septembrie 2024, prezentare realizată cu ajutorul aplicațiilor descoperite la acest curs.
Astazi, 21.10.2024 a avut loc workshop-ul ”Agenda 2030 ICT Tools for Sustainable Development - Erasmus plus 2024-”dedicat atat cadrelor didactice din Scoala Gimnaziala Nr.11 Buzau, cat si elevilor. La aceasta intalnire au participat 20 de cadre didactice si 40 de elevi.Au fost prezentate uneltele digitale si intrebuintarea acestora utilizand AI pentru acrea proiecte si produse digitale ce promoveaza dezvoltarea durabila, educatia digitala si obiectivele durabile ale Agendei 2030. Iata cateva imagini de la activitate si pentru un feedback de calitate pentru o educatie de calitate in scoala noastra, am creat acest padlet https://padlet.com/publicspeakingsc11bz/agenda-2030-ict-tools-for-sustainable-development-erasmus-pl-ou5d2zhjlcd9n3bo/slideshow, o provocare si o ocazie grozava pentru a exersa inclusiv functiile aceste aplicatii.
Diseminarea cursului din Barcelona din perioada 21-27 aprilie 2024.Cadrele didactice participante la aceasta mobilitate au prezentat continuturile cursului colegilor si au impartasit bunele practici dobandite,incurajand colegii sa participe la astfel de formari.
In data de 22 martie 2024,a avut loc intalnirea dintre cadrele didactice insotitoare si elevii participanti la mobilitatea pentru elevi din Granada Spania din perioada 1-5 aprilie 2024.La sedinta au participat 11 parinti,11 elevi si 2 cadre didactice .S-au prezentat obiectivele mobilității,detaliile călătoriei, costurile,școala gazdă,orașul., amiliile gazda si activitățile ce urmau a fi desfasurate in scoala gazda.Totodată,a fost facut instructajul elevilor pentru calatorie,pregatirea interculturala si s-au semnat documentele aferente mobilitatii.
In cadrul primei mobilitati din proiectul Etasmus plus Create Future Gaming ,ce a avut loc in lerioada10-15 februarie ,am prezentat scoala noastra si proiectul Etasmus plus Daring Teachers in a Daring Environment
Monitorizare
”Daring Teachers in a Daring Environment”, nr. de referință 2023-1-RO01-KA122-SCH-000123904, perioada de desfăsurare 1 septembrie2023-28 februarie 2025
Evaluarea in proiect se face dupa fiecare activitate prin chestionare ce se aplica participantilor.
Prima data se evalueaza daca selectia participantilor s-a realizat corect, in functie de niste criterii nediscriminatorii, de catre o comisie impartiala. Apoi se vor evalua cunostintele acumulate la cursurile de pregatire lingvistica, pedagogica, interculturala, practica, logistica ce vor fi facute inainte de inceperea mobilitatilor. De asemenea, la sfarsitul derularii proiectului se evalueaza modul in care s-au atins toate obiectivele si cum au fost atinse, daca la mobilitati au participat toti candidatii, unde au plecat, ce probleme au intampinat, precum si modul de satisfacere al informatiilor acumulate in raport cu asteptarile pentru fiecare curs.
Evaluarea competentelor dezvoltate de profesori in cadrul cursurilor se face prin Formularul de evaluare prin care se doreste stabilirea nivelului de autocunoastere, de dezvoltare a gandirii critice, de dezvoltare a abilitatii de organizare/leadership/antreprenoriale, de dezvoltare de abilitati de comunicare, emotionale si de relationare, de dezvoltare a unui comportament proactiv si de gestionare a viitorului. La sfarsitul proiectului se face analiza Swot si asta pe baza unui chestionar de evaluare finala prin care se vor observa efectele proiectului asupra participantilor si asupra scolii. Prin acest chestionar se doreste observarea efectelor pe care derularea activitatilor din proiect le-au avut asupra participantilor si asupra scolii.
Evaluarea activitatilor se va face pe baza indicatorilor de performanta care vor fi stabiliti in faza de proiectare a programului sau planului operational.
Pentru fiecare activitate desfasurata in cadrul primului curs, ’’Sustainability – Teaching Eco Skills’’ organizat în perioada 21.04.2024- 27.04.2024 în Barcelona , formatorii au folosit ca si metode de evaluare: chestionare, discutii, fise de lucru care au avut ca scop evaluarea gradului de intelegere a informatiilor prezentate, precum si evaluarea satisfactiei participantilor la curs.
In cadrul cursului desfasurat in cel de-al doilea flux, ’’Green Skills for education: environmental awareness and sustainability in the classroom’’ organizat în perioada 26.05.2024- 01.06.2024 în Tenerife, Spania, formatorii au folosit variate aplicatii practice prin care sa verifice intelegerea de catre participanti a notiunilor prezentate si dobandirea de abilitati practice: discutii individuale si de grup, fise de lucru, chestionare.
Metodele folosite pentru a evalua rezultatele invatarii in cadrul cursului ” Agenda 2030: ICT Tools for Sustainable Development ”, 1-7 septembrie 2024, în Roma, Italia au fost: monitorizarea de catre formator si teste care au constat in realizarea de lectii digitale, utilizand notiunile teoretice prezentate si diferite site-uri precum padlet.com, edutopia.com, site-uri care folosesc AI, canva.com
Toate cadrele didactice, in urma participarii la cele 3 cursuri de formare si a realizarii sarcinilor propuse de furnizorii de cursuri, au primit certificate de participare la cursuri si certificate Europass prin care s-a demonstrat insusirea cunostintelor propuse .In ceea ce priveste mobilitatea cu elevii din Granada, Spania, aceasta a fost evaluata pe baza certificatelor de participare la activitati, documentele europass , precum si chestionarele aplicate inainte si dupa revenirea din mobilitate.
Eleva noastră Maya Cristișor de la clasa a VI-a H, a lansat o provocare marca Erasmus plus colegilor de clasă.Este vorba deapre măsurarea amprentei de carbon utilizand o aplicatie digitala despre care a aflat in timpul activităților desfasurate in cadrul mobilității din Granada din perioada 1-5 aprilie 2024.Aplicatia folosita este https://www.lifestyletest.eu/
Iata si rapoartele intervievaților.
Erasmus Days la Scoala Gimnaziala NR 11 in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Nr 7 in data de 16 octombrie 2024.Activitatea s-a desfasurat in Scoala Gimnazială Nr 11 si au participat un numar de 15 elevi si 6 cadre didactice.Au fost prezentate proiectele Erasmus plus aflate in desfasurare in ambele scoli si bune practici dobandite in urma mobilitatii cu elevii din Granada Spania in perioada 31 martie-6 aprilie din proiectul” Daring Teachers in a Daring Environment”
Optionalul “Learning English Using Green Skills and Digital Tools” 2023-2024 a vizat integrarea in cadrul orelor de limba engleza a cunostintelor acumulate de catre cadrele didactice participante la cursurile de formare prevăzute in proiectul Daring Teachers in a Daring Environment “
Una dintre activitățile cu impact a fost realizarea unui alfabetar cu problemele de mediu in format digital “The Alphabet Friends”.
Activitate de promovare a bunelor practici, obiectivelor si activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate in cadrul proiectului ”Daring Teachers in a Daring Environment ”. In data de 19.01.2024 a avut loc sedinta din cadrul Centrului Metodic Gimnaziu 1 Erasmus plus , coordonata de catre Dima Madalina, responsabil al centrului.La sedinta au participat coordonatorii de proiecte europene din toate scolile din municipiul Buzau.Au fost diseminate proiectele si a fost prezentat Ghidul programului Erasmus plus 2024.
EUROPEAN LEARNING -evenimentul dedicat zilelor Erasmus Cea de-a III-a ediție, din județul nostru, a evenimentului pentru celebrarea programului Erasmus+ în Europa, denumită “E+UROPEAN LEARNING” s-a desfășurat, așa cum ne-am obișnuit la Casa Corpului Didactic Buzău, marți, 15 octombrie 2024, în format de întâlnire blended learning. Așadar, cadrele didactice prezente la întâlnire au interacționat direct cu audiența din sală și cu colegii din județ care au accesat activitatea via online.
Scopul principal al întrevederii județene a fost schimbul de bune practici pentru dezvoltarea dimensiunii europene în educație, prin dezvoltarea de noi competențe pentru participanții la activități de învățare europeană. În acest context, profesori coordonatori de #proiecteErasmus cu experiență mai mare sau mai mică, au împărtășit celorlalți din experiența și competențele dobândite în aventura cunoașterii europene, cu prilejul efectuării mobilităților prin programul Erasmus+.
Poveștile de proiect s-au referit la experiențe de învățare interactivă deosebit de interesante și plăcute, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. În acest context cultural, doamnele profesoare Grozavu Veronica, Adina Nedelcu, Dima Madalina si Iulia Cristian au participat la această întâlnire in cadrul careia au prezentat cele trei cursuri de formare la care au participat, obiectivele si activitatile desfasurate, parte a proiectului nostru Erasmus plus ”Daring Teachers in a Daring Environment”.nr. referinta 1-RO01-KA122-SCH-000123904
Cei patru parteneri organizatori ai evenimentului: IȘJ Buzău, CCD Buzău, Colegiul Economic "Regele Mihai I" Buzău și Europe Direct Buzău sunt bucuroși să faciliteze în continuare întâlnirile de lucru din cadrul edițiilor viitoare ce s-au dovedit a fi o veritabilă sursă de inspirație și cunoștințe teoretice și practice care se implementează în activitățile zilnice ale organizațiilor noastre școlare
Ziua Europeană a Limbilor ZEL 2024
EUROPE DIRECT Buzău în parteneriat cu Școala Generală Nr. 11 Buzău au organizat în data de 26 septembrie 2024 o serie de activități menite să celebreze Ziua Europeană a Limbilor.
Ziua Europeană a Limbilor reprezintă manifestarea culturală care are ca scop promovarea diversității culturale, ocazie cu care se celebrează diversitatea lingvistică și plurilingvismul.
Elevi de la clasele primare și gimnaziale, au dorit să arate cât de importantă este cunoașterea uneia sau mai multor limbi străine, pentru dezvoltarea personală, pentru comunicarea cu copii/tineri din alte țări, pentru oportunități de participare în proiecte de tip Erasmus+ și nu numai, dar și pentru ocazii viitoare de a studia, de a se angaja sau poate chiar de a se reloca în alte țări ale Uniunii Europene, atunci când vor deveni adulți.Conferința organizată a avut ca obiectiv principal promovarea bunelor practici si a experientelor acumulate în urma implementarii priectelor Erasmus plus, astfel fiind prezentat proiectul nostru DARING TEACHERS IN A DARING ENVIRONMENT 2023-1-RO01-KA122-SCH-000123904.La conferinta au participat reprezentantii Primariei, aI isj bUZAU, CȘEI, CJRAE Buzau, Europe Direct Buzau, CCD Buzau,
În scopul înțelegerii importanței acestei zile, elevilor participanți le-a fost prezentat un material Power Point unde au fost incluse informații privind originile și scopul acestei sărbători, cele trei familii lingvistice importante, prezente pe continentul european, turul virtual al Europei.
De asemenea, a fost realizat și un workshop cultural care a surprins în imagini/desene diverse aspecte din cultura țărilor U.E, Cercul prieteniei – activitate de grup ce a avut drept scop promovarea în rândul elevilor a valorilor cultivate de U.E (toleranța, democrația, respectul reciproc și diversitatea culturală), au desenat propriile tricouri, au participat la un concurs de întrebări în urma căruia au fost premiate primele trei locuri. Atmosfera întregii activități a fost una relaxantă, stârnind curiozitatea și interesul tuturor participanților.
Pe baza materialelor prezentate, s-a organizat un concurs care a avut ca obiectiv valorile și instituțiile Uniunii Europene la care au participat elevi din clasele mai mari, primii trei clasați fiind recompensați cu premii.
Toți elevii au primit materiale informative și de promovare a valorilor europene: broșuri, pliante, rucsăcele și șepcuțe divers colorate, baloane și stegulețe cărți și pixuri oferite de Reprezentanța Comisiei Europene și de EUROPE DIRECT Buzău.
Obiectivele acestei activități au fost atinse întocmai: promovarea învățării limbilor moderne, a diversității culturale și lingvistice, încurajarea elevilor pentru a se dedica studiului limbilor moderne ca formă specifică a dialogului intercultural în lumea contemporană, implicarea cadrelor didactice, și a elevilor într-un program educațional ce promovează diversitatea culturală și dezvoltarea durabilă, armonia și prietenia.
Pentru cei 150 de elevi ai Școlii Generale Nr. 11 Buzău, evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a diversității lingvistice, oferind tuturor o experiență interactivă și educativă
Elevii clasei 6 C in anul scolar 2023-2024 implemetează un proiect de parteneriat scolar eTwinning cu scoli din 5 tari europene intitulat EXPLORE THE ATMOSPHERE în care ne-am propus să integrăm abilitățile secolului 21 prin experimente reale care combină conținut, instruire, alfabetizare și diferite abilități de învățare. Elevii pot învăța să folosească instrumentele și convențiile științei. Ei pot dezvolta abilități în utilizarea corectă și în siguranță a echipamentului științific, efectuarea de observații, efectuarea de măsurători și efectuarea de proceduri științifice bine definite. Într-o clasă experimentală se acționează ca un vas de abilități din secolul 21, cum ar fi gândirea critică, gândirea creativă, colaborarea și comunicarea. În același timp, deoarece tehnologia digitală și conectivitatea sunt aspecte fundamentale ale învățării, studenții au, de asemenea, posibilitatea de a-și extinde abilitățile de informare, media și alfabetizare tehnologică din secolul XXI. Un alt beneficiu al clasei experimentale este că elevii își controlează educația și schimbă dinamica de învățare de la profesor la cea centrată pe elev. Elevii sunt coordonati de dna prof Dima Madalina care este ambasador Scientix, promovand inovatia la clasa prin utilizarea STEAM.In urma cercetarilor si schimburilor de idei cu elevii din tarile paetenere, elevii classei VI C doresc sa creeze un dispozitiv de masurare a poluarii aerului in vederea protejarii oamenilor care sufera de astm.Astfel, dispozitivul, avand la baza senzori , va depista nivelul ridicat de poluanti din aer si va transmite semnal wireless pe telefonul persoanei suferinde de astm pentru a fi constienta de pericolul la care se expune si pentru a putea lua masurile impuse imediate: masca, tratament, etc.De aemenea, pentru o buna implementare este nevoie de o buna intelegere a problemei cu care se confrunta oamenii care sufera de astm.De aceea elevii au avut discutii cu experti din domeniu : alergologi, ORL, pneumologi, doctori UPU si ofiteri de la Garda de mediu,ISJ, cu ajutorul carora vom crea o campanie de constientizare a importantei unui aer curat si educarea cetatenilor/copiilor in vedera protejarii mediului pentru un aer curat.In grupul tinta sunt elevi cu oportunitati reduse, copiii cu abilitati digitale , lingvistite si sociale extraordinare, Meet and Code este o inițiativă organizată de Haus des Stiftens für Unternehmen & Non-Profits gGmbH (Haus des Stiftens), parteneri ai rețelei TechSoup Europe și principalul finanțator partener Amazon, care face posibilă inițiativa în cadrul Amazon Future Engineer prin furnizarea de sprijin financiar și know-how.
Asociația Techsoup, membru TechSoup Europe, coordonează inițiativa Meet and Code în România.
Un nou proiect eTwinning
“ Ecofriendly” implementat cu succes la Scoala Gimnaziala nr.11 din Buzau.
" I meet scientific people" este un proiect internațional etwinning, desfășurat în anul școlar 2022-2023, la care au participat 15 cadre didactice din 3 țări ( România, Turcia si Macedonia de Nord). Scopul acestui proiect a fost familiarizarea copiilor cu viața și activitatea celor mai cunoscuți oameni de știință din toate timpurile.
În Școala Gimnazială Nr. 11, activitățile proiectului au fost desfășurate de clasa a II -a A, prof. înv. primar Istrățoiu Mirela si clasa pregătitoare A, prof. înv. primar Catrinoiu Maria-Monica.
Scoala Gimnaziala Nr. 11 implementează noi proiecte de parteneriat european între scoli. SMART AND DECENT este un proiect eTwinning de mare succes in rândul elevilor și comunității locale!
PROIECT POCU