Google Sites

Google Sites är en lättanvänd tjänst för att skapa en webbplats. Den här webbplatsen som du besöker just nu är till exempel byggd i Google Sites. Det fina i kråksången är att det finns bra funktioner för att samarbeta i Google Sites. Du som skapat webbplatsen kan enkelt ange vilka som ska få samarbeta med dig på den.

Du kan få en en tydlig överblick över när de olika sidorna redigerats och vem som arbetat på dem senast. Längst ner på var sida finns också en länk för att se revisionshistorik där du kan se i detalj vad det är som ändrats.

Om du vill kan du starta med en mall, det vill säga en webbplats som är delvis fylld av innehåll och där du bara byter ut texter och bilder mot dina egna. Vill du hellre starta med tomma sidor kan du om du vill välja ett tema, som ger dina sidor en enhetlig design. Det går också att göra egna inställningar för utseende i detalj.

Google Sites i korthet

  • Skapa en webbplats med några få klick.
  • Du kan börja jobba utan att andra kan se webbplatsen och publicera den senare.
  • Ändra i sidorna direkt online. Skapa nya sidor med ett klick. Flytta om sidor som hamnat på fel plats i strukturen.
  • Lägg till medarbetare och se tydligt i historiken vem som gjort vad när.Vill du lära dig mer om Google Sites så kolla på PIM/Lärresurser/Skapa kurs avsnitt 10-15. Bli inte avskräckt av att det är PIM-nivå fem, Google Sites är lätt att komma igång med.