TÖRTÉNET:

2016 januárjában elhatároztuk, hogy életre hívjuk a Rózsabors Zenekart, mely 2017 szeptemberétől Rózsabors Műhely névvel működik tovább.
K
ortárs és klasszikus költőink verseit zenésítjük meg. A verseken keresztül mondjuk el azt, hogy látjuk, mit gondolunk, és miként érezzük magunkat a világban. Minden általunk megzenésített vers önálló zenei világ. 
Verszene repertoárunkban megtalálható a 20-21. századi könnyűzene számos stíluseleme: jazz, rhytm 'n blues, ambient, akusztikus pop, beat, post-rock, funky stb. + amit még a hallgatóság érez!

Miért éppen Rózsabors? Hisz az egy fűszer! Sokat törpültünk azon hogy, mi lenne a legmegfelelőbb név, egy olyan csapatnak, akik verseket zenésítenek meg. Számos név felmerült, aztán egy nyári délután rózsaborssal fűszerezett paradicsomsalátát kapott Józsi az egyik ismerősétől. A rózsaborssal ízesített saláta ízlett, a fűszer neve megtetszett.  Rögtön elkezdtünk filozófiákat gyártani a név mögé. A kezdetekben duóban (Kriszta - ének, Józsi - gitár) zenéltünk, így adta magát az elnevezés: a rózsa, mint virágszál /énekes :)/ a bors pedig, mint az erő képviselője /(gitáros :)/. Aztán kibővült a csapat, rátaláltunk Robira, a basszusgitárosunkra és Marcira, az ütőhangszeresünkre. A név maradt, a magyarázat kicsit más lett. Rózsabors, a verszene fűszere. Valahogy így.

MÉRFÖLDKÖVEK:

2017. december
Megjelent első CD lemezünk a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában, Tóthárpád Ferenc kőszegi költő Dőzsöl az égen a hold verseskötetének mellékleteként.
A lemezen 19 estéli ének és versdal hallható.

2018. április
A Magyar Költészet Napja alkalmából megszerveztük Szombathely 1. lakáskoncertjét.

2018. augusztus 10-11.
Útjára indítottuk az Aranypatak Vers Fesztivált.

2018. szeptember-december
Több vasi kortárs költő (Pődör György, Devecsery László, Döme Zsuzsa, Nagy Róbert) kérésére zenésítettünk meg verseket, részt vettünk könyv bemutatójukon. 

2019. április
A Magyar Költészet Napja alkalmából megszerveztük Szombathely 2. lakáskoncertjét.

Részt vettünk a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA Magyar Költészet napja alkalmából megrendezett "Hanghordozók" Énekmondók Kárpát-medencei versenyében. Kántor Péter kortárs költő Egy madár repül c. versét zenésítettük meg. A zsűritagok /Bonyár Judit (NeoFolk), Csík János (Csík zenekar), Eredics Gábor (népzenész), Likó Marcell (Vad Fruttik), Váczi Eszter (Váczi Eszter Quartet/ döntése alapján a vers megzenésítésünk bejutott a verseny közönségszavazásába. 

2019. augusztus 9-11.
Aranypatak Vers Fesztivál, immár másodízben

2019. augusztus 20. 
Hatvan évvel ezelőtt a János vitéz című verses mesével nyitotta meg kapuit a Büki Művelődési Központ. Augusztus 20-án ugyanezzel a darabbal ünnepelte jubileumát - csak kicsit másképp, átértelmezett, kivonatolt formában. A János, a "vitéz" című egyfelvonásos darabot a Sok-Szín-Pad Társulat vitte színre H. Nagy Katalin rendezésében, a Rózsabors Műhely zenéjével. 


A RÓZSABORS MŰHELY TAGJAI:

Dala József zeneszerző – gitár

Nagy Krisztina – ének

Magyar Marcell – ütőhangszerek

Papp Róbert – basszusgitár


VENDÉGZENÉSZEK:

Scheer Uwe – hegedű