Carpaţii Apuseni, hărţi, marcaje, peşteri

Nimeni nu oferă atâta informaţie ca noi (ştiri, articole, ghiduri, hărţi, imagini): 20.000 pagini A4 gratuit!
Pentru foarte multe persoane, Carpaţii Apuseni „sunt” aproape identici ca întindere cu Munţii Bihor. Mare păcăleală, pentru că pe lângă Munţii Bihor („stăpânii” Padişului şi Cetăţilor Ponorului) se află masive cu diverse peisaje spectaculoase, foarte importante ca suprafaţă.

Imagine din Muntele Mare. Foto: Flaviu Bujor (Cluj-Napoca)

Avem acces - prin televiziune, presă, carte şi internet - la multe locuri din lume, dar rareori la diversitatea peisagistică a teritoriului României: pentru că aducerea în prim plan a datelor la zi - cu hărţi şi imagini - necesită multă minuţiozitate.
Nu omitem ce este important în spaţiul geografic românesc, oferim ilustraţie bogată, multă în premieră absolută, în premieră detaliat explicată şi facem trimiteri la bibliografie.
Oferim ample spaţii de publicare celor care nu-şi pot permite cheltuielile impuse de editarea şi difuzarea unor lucrări despre regiunile „neinteresante" geografic, turistic, istoric.
Vă oferim articole şi ghiduri, enciclopedia geografică a României: cu informaţii în premieră, care coincid cu ceea ce găsiţi pe teren. Aveţi la dispoziţie singura reprezentare fotografică explicată a ţării. Teritoriul românesc, montan şi peisagistic, este atât de puţin cunoscut încât aproape oricare dintre prezentările noastre este premieră informaţională, fotografică, geografică.
Descoperiţi diversitatea şi însemnătatea reliefului românesc!