Natuur:
Puyservaud ligt in de Charente, ook wel genoemd de groene Charente. Dit vanwege het ongerepte natuurgebied te midden van een heuvelig en gedeeltelijk bebost landschap met vele meertjes en snelstromende riviertjes. U kunt  heerlijke wandelingen maken. Er zijn zeer veel wandelroutes uitgezet direct rond het huis en in de omgeving. Voorzowel racefietsen, wandelen en mountainbikes

 

 

 

Dagtochten:
Wandelroutes zijn aanwezig in huis. Ook kunt u met de auto schitterende tochten maken. U komt dan door eeuwenoude dorpjes met leuke gezellige restaurantjes, waar u voor weinig geld ‘s middags lekker kunt eten. De Fransen in deze streek staan bekend om hun gastvrijheid.

Weekmarkten:
In Piegut is er bijvoorbeeld iedere woensdagochtend een zeer grote echte Franse weekmarkt.
Op vrijdagochtend is er een grote markt in Brantôme.

 

Bezienswaardigheden in de omgeving:

 

Angoulème:
Angoulème is de hoofdstad van de Charente. Het is een prachtige oude stad, waar U leuk kunt winkelen. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen. Verder kunt u naar het museum van Archeologie en/of naar het Stripboekmuseum gaan.

 

    

 

La Rochefoucauld: 
Hier staat een van de mooiste kastelen van Frankrijk. Daarnaast zijn er onder andere ook nog een kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen te bezichtigen. 
Het is zeker de moeite waard hier naar toe te gaan.

 

 


Oradour Sur Glane:
Oradour Sur Glane is een indrukwekkend oorlogsmonument. Op een van de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog is de bevolking van dit dorp door de Duitsers vermoord en zijn de meeste gebouwen in brand gestoken. Een aantal overlevenden heeft het dorp in de oorspronkelijke staat gehouden en ter bezichtiging opengesteld.

 


Cognac: 
De tocht hierna toe is al schitterend, langs vele wijngaarden. In de stad vindt u vrijwel alle beroemde cognac-huizen. Er bestaat de mogelijkheid om deze te bezoeken en kennis te maken met de methode om cognac te maken. Alleen al de bezichtiging van de beroemde kelders is indrukwekkend.


Royan:

Royan ligt aan de kust. U kunt hier een dagje naar de zee. Er is een mooi
schoon strand en een gzellige boulevard. Royan is een prachtige badplaats, die ook bij de Fransen zeer geliefd is.

  


 
Outdoor kartbaan op 10 minuten met de auto.Limoges:  
Deze stad is vooral bekend om zijn porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden.