Badalona, 19 de Març del 2016     

Catalunya ha estat designada Regió Europea de la Gastronomia 2016. Aquest és un reconeixement pioner que s'inicia en el marc d'Europa. L'elecció de Catalunya suposa una gran oportunitat per a posar més en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmica català.

La candidatura l'ha promogut la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i d'Empresa i Ocupació, a través de l'Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és un projecte viu i es vol que sigui el més inclusiu possible. El sector agroalimentari i gastronòmic català abraça un amplíssim i divers teixit d'iniciatives, produccions i elaboracions agroalimentàries de qualitat, fires i mercats, rutes i experiències turístiques, festes i campanyes gastronòmiques, col·lectius de cuina, gremis..., així com centres de recerca i formació, equipaments, organitzacions professionals, associacions, etc. La celebració el 2016 de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia vol contribuir a sumar esforços entre totes aquestes iniciatives i agents, enfortir i consolidar el marc de col·laboracions i donar-los major visibilitat a Catalunya, Europa i al món.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 comparteix els objectius de la Plataforma European Regians of Gastronomy ( www.europeanregionofgastronomy.org ), que són els de destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica, i en definitiva contribuir a una millor qualitat de vida de les persones.

Des de Catalunya es posarà especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, com elements interconnectats i vectors de la identitat i el desenvolupament sostenible d'un territori, posicionant tanmateix Catalunya com a destinació turística enogastronòmica. El propòsit és també compartir coneixement i experiències amb els altres socis participants de la Plataforma European Regions of Gastronomy.

www.canfrai.com | +34 93 3840718 | canfrai.restaurant@gmail.com