Olimpiade si concursuri

Concursul de Informatica   Constanta

Hotărârile Consiliului Consultativ al profesorilor de informatică Constanta

08.12.2011

 Faza pe şcoală: fiecare şcoală organizează această etapă pe parcursul lunii ianuarie.

 

Programa pentru faza locală:

    Clasa a V-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă

     Clasa a VI-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text; tablouri unidimensionale; tipuri reale.

     Clasa a VII-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text; tablouri unidimensionale; tipuri reale; tablouri bidimensionale; algoritmi care folosesc tipuri simple și tablouri. 

    Clasa a VIII-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text; tablouri unidimensionale; tipuri reale; tablouri bidimensionale; algoritmi care folosesc tipuri simple și tablouri; șiruri de caractere.

     Clasa a IX-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text.

     Clasa a X-a  – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text; tablouri unidimensionale; tipuri reale; tablouri bidimensionale; algoritmi care folosesc tipuri simple și tablouri; șiruri de caractere.

     Clasa a XI-a – a XII-a – elemente de bazä ale limbajului de programare, tipuri simple de date; structura liniară și alternativă și repetitivă; algoritmi care prelucrează tipuri simple de date; fișere text; tablouri unidimensionale; tipuri reale; tablouri bidimensionale; algoritmi care folosesc tipuri simple și tablouri; șiruri de caractere; tipul înregistrare; subprograme; metode de programare.

             Mediile de programare pentru faza locală sunt FreePascal și MinGW.      

La faza locală a olimpiadei de informatică se vor da premii pentru punctaje peste 50 puncte.

 

Concursul de informatică aplicată (CIA)

 

Faza pe şcoală: fiecare şcoală organizează această etapă pe parcursul lunii ianuarie.

 Faza locală: se va desfăşura pe data de 18.02.2012:

 Programa pentru faza locală:

 Clasa a IX-a – Teorie, Windows, Microsoft Word

 Clasa a X-a - Teorie, Windows, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint

 Clasa a XI-a – Clasa a XII-a - Teorie, Windows, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access, Internet

     La faza locală a concursului de informatică aplicată se vor da premii pentru punctaje peste 100 puncte.

Pentru fiecare unitate scolară sunt alocate câte 5 locuri pe nivel de studiu.

Gasiti mai jos modele de subiecte, precum si rezolvarea lor!