REAPER & parameterne

REAPER kan bruges som demonstrations-redskab når man skal vise nogle forskellige ting ”på klassen”. Det kan være som illustration af nogle af parametrene FORM, GROOVE og KLANG

Notesættet med alle eksemplerne samlet.

Du kan hente REAPER-projekterne som zipfil nedenfor. Her er forklaringen også med. HUSK at udpakke zipfilen.

Her er nogle eksempler, der alle sammen ligger som REAPER-projekter du kan åbne, klar til at du kan arbejde med dem:

    • · En”moderne” tone - analog og digital lyd

Her ser vi på en ”analog” tone fra en violin og ser på hvordan vi med REAPER kan zoome ind så vi kan regne ud hvilken tone violinisten spiller. Vi finder tonens frekvens.Vi ser også på hvordan denne tone i virkeligheden bare er en masse tal eller prikker, og vi ser på hvor mange prikker, der skal til for at optage 3 sekunders violin. Det er over 100 000. Vi finder optagelsens samplerate.

    • · Delay-chorus-rumklang- et spørgsmål om tid!

    • Vi ser på disse effekter hvor en central kerne i alle sammen er at man tilføjer en forskudt gentagelse af signalet ovenpå det oprindelige. Det bliver så et ekko, hvis der er stor forskydning og chorus/flanger, hvis der er en lille forskydning. Vi prøver selv at doble et signal og sidde og forskyde det. Hvor tæt skal de være før man mister fornemmelsen af et signal der gentages, til det bare bliver et signal med en anderledes klang?

    • · Lyt etGROOVE af i et loop - Signed, Sealed, Delivered

    • Vi ser på hvordan man kan bruge REAPER som afspiller, der kan køre nogle takter i ring. Det er en stor fordel at man kan blive i rytmen og ikke hele tiden skal spole tilbage.

    • · Lyt FORMEN af vha markers - Signed, Sealed,Delivered eller Vivaldi

Med REAPER får du mulighed for at sætte markører ind så du får de enkelte formdele og efterfølgende kan du springe rundt i nummeret under afspilningen. Fantastisk godt til at sammenligne vers/ritorneller i numre.For klassisk muisk kan der være den store fordel, at man kan ”se” nummret, og dermed knytte begivenheder til et grafisk billede af satsen. Det gør det meget lettere at dele iagtagelser bagefter.