Nieuws uit Megchelen

Hieronder kunt u berichten lezen over evenementen in Megchelen of onderwerpen die van belang zijn voor Megchelen. Heeft u zelf een bijdrage, stuur deze naar leefbaarheidmegchelen@gmail.com. We zullen deze zo spoedig mogelijk plaatsen.

 


Wegwerkzaamheden Broerdijk/ Zwanenburgseweg

Geplaatst 16 jun. 2017 01:53 door Comité Leefbaarheid Megchelen   [ 16 jun. 2017 01:54 bijgewerkt ]Aan alle inwoners van Megchelen,

Rondom de kruising Broerdijk met de Zwanenburgseweg wordt de weg de komende tijd aangepast. In deze brief leest u wat er gaat gebeuren en wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Werkzaamheden: 
Eerst zal Vitens werkzaamheden uitvoeren aan de waterleiding ter hoogte Zwanenburgseweg / Broerdijk.
Vervolgens zal een ruimer gedeelte rondom de kruising Zwanenburgseweg / Broerdijk een nieuwe laag asfalt krijgen. Waarbij het kruisingsvlak van een kleur wordt voorzien.

Planning:
In de week van 19 juni 2017 start Vitens met de werkzaamheden. Deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken. 
Vanaf 3 juli 2017 wordt gestart de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van het asfaltwerk. Waarbij er op 10 en 11 juli 2017 een algehele afsluiting plaatsvindt tussen de Landfordseweg en de Uilenweg. Deze totale tijdsduur voor deze werkzaamheden is ongeveer 2 weken.

Bereikbaarheid: 
De werkzaamheden zullen tot verkeershinder leiden. Er wordt een algehele afsluiting op 10 en 11 juli 2017 ingesteld. Waarbij er een omleiding worden geplaatst via de Landfortseweg en de Uilenweg. Verkeersregelaars zullen dan aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. Houdt u er rekening mee dat woningen en bedrijven tijdens de uitvoering moeilijk bereikbaar kunnen zijn.

Vragen:
Heeft u hierover nog vragen? Neem dan gerust contact op met de heer ten Brinke van de gemeente. Hij is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente Oude-IJsselstreek, (0315) 292 292.

Maar u kunt natuurlijk ook met ondergetekende contact opnemen.

Namens burgemeester en wethouders,

met vriendelijke groet,

G.J. Schieven
Projectleiderspool


Een middag vol plezier in Megchelen

Geplaatst 9 jun. 2017 01:52 door Comité Leefbaarheid Megchelen

Van 24 juni tot 16 juli is de expositie ‘Buren stellen zich voor’ te bewonderen in Megchelen. Deze expositie kunt u bezoeken bij Jan ter Voert aan het Orangjeplein. Op 25 Juni wordt er, aansluitend op de expositie, een bescheiden activiteiten middag georganiseerd voor jong en oud, buren of geen buren. Iedereen is welkom. Deze middag wordt georganiseerd door 6 leerlingen van het Almende college locatie Isala, vanuit de stroming internationalisering. Dit alles hebben zij in samenwerking met Nico Snelting geregeld. De middag duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Er staat een springkussen, een sjoeltafel, koekhappen en er zijn meer leuke spellen te doen! Ook zijn er verse, zelfgebakken taarten, die staan te popelen om geproefd te worden. Het is geen middag met een duidelijk tijdschema, dus sluit aan wanneer u wilt, plezier is er namelijk de hele middag. Er zal muziek gedraaid worden vanuit Café Restaurant Jan ter Voert en het Oranjeplein is gedeeltelijk afgesloten om gezellig bij elkaar te komen en er een leuke middag van te maken. Dus kom gerust samen met uw buren, vrienden, vriendinnen of familie gezellig een drankje drinken en een taartje eten!

Adres: J. ter Voert - Oranjeplein 1 - 7078BC

Sarah Mulder

Maartje Besselink

Benthe Kaak

Cato Mecking

Feraye Usta

Riske Krebber

 

Berkenhofconcert

Geplaatst 22 mei 2017 07:54 door Comité Leefbaarheid Megchelen   [ 22 mei 2017 07:55 bijgewerkt ]

Maandag 5 juni (2e Pinksterdag) staat het welbekende Berkenhofconcert weer op het programma bij plantencentrum Louis Venhorst in Megchelen! Net als andere jaren is er weer een prachtig wisselend programma samengesteld. Uiteraard is het 'Rad van Fortuin', waarbij u prachtige planten kunt winnen, weer aanwezig. Ook een hapje en een drankje staan er op deze dag voor u klaar!

Leerlingen van het Isala college organiseren een activiteiten dag

Geplaatst 19 mei 2017 13:39 door Comité Leefbaarheid Megchelen

6 leerlingen van het Isala college Silvolde organiseren voor het project 'Buren stellen zich voor' op zondag 25 juni een activiteitendag voor jong en oud. Op die dag kan tevens de expositie 'Buren stellen zich voor' bezocht worden. De dag start rond 12 uur op het Oranjeplein. Iedereen is welkom dus graag tot de 25ste juni!

Tentoonstelling 'Buren stellen zich voor'

Geplaatst 2 apr. 2017 12:39 door Comité Leefbaarheid Megchelen   [ 4 apr. 2017 07:14 bijgewerkt ]

De afgelopen maanden is er door Gert en Nico Snelting hard gewerkt aan de bijdrage van Megchelen aan de tentoonstelling 'Buren stellen zich voor'. Tijdens deze reizende tentoonstelling stellen dorpen uit de buurt en over de grens zich aan elkaar voor door middel van grote collages. Er is aan deze tentoonstelling ook een fietsroute gekoppeld.
De tentoonstelling zal ook in Megchelen te bewonderen zijn bij Jan ter Voert tussen 10-17 uur op de volgende dagen:
24 juni -25 juni
1juli - 2 juli
8 juli - 9 juli
15 juli - 16 juli
De Rabobank Clubkas Actie gaat bijna van start!!

Geplaatst 30 mrt. 2017 07:47 door Comité Leefbaarheid Megchelen   [ 30 mrt. 2017 07:52 bijgewerkt ]

Ook dit jaar doen weer genoeg Megchelse verenigingen mee die jouw stem goed kunnen gebruiken:

Carnavalsvereniging de Timp 

Circus Challaballa

EHBO Megchelen

Harmonie St. Caecilia

Megchelse Gymnastiek Vereniging 

Schutterij St. Martinus

Senioren Vereniging Megchelen 

Servicepunt Megchelen

Stichting de Moezeköttel

SV Ulto 

SVGG

Vereniging Zwanenbroek

CLM


Paasviering

Geplaatst 28 mrt. 2017 04:27 door Comité Leefbaarheid Megchelen

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsiMO7Pek9ugA6oMD8AQBAL-a2rmhl7jwILTDnUvTV6R9yH-eNp7YvBjwPalmpasen 2017


Hallo allemaal,


Hierbij willen we je uitnodigen om met je versierde palmpasenstok naar de woord- en gebedsdienst te komen op zondag

9 april om 10.00 uur.

Je mag natuurlijk ook je papa,mama,

opa en oma meenemen.


Tot zondag 9 april!
                                                                                                     http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkJ7tnTTJUhW_BArV-hQ01eYPnKha6dVjjj2Z3RtMMq65FQWOmc-ZANDNU      

Donateursactie Stichting Vrienden van de Martinuskerk

Geplaatst 19 mrt. 2017 05:30 door Comité Leefbaarheid Megchelen   [ 19 mrt. 2017 05:55 bijgewerkt ]C:\Users\EtVoert\AppData\Local\Temp\7\7zEC8E34691\Stichting Vrienden van de Martinuskerk Megchelen_A5.jpg

WAT IS ONS KERKGEBOUW JOU WAARD? 
Binnenkort – naar verwachting begin 2018 – zijn we als dorpsgemeenschap in Megchelen eigenaar van het kerkgebouw,       kerkhof en Martinuspark. We krijgen daarmee de mogelijkheid om zelf zowel kerkelijke als niet-kerkelijke activiteiten te       organiseren in en om het kerkgebouw. Met deze volledige zeggenschap over het complex, krijgen we ook de                 verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de exploitatie ervan. Daarvoor is geld nodig. En daarom organiseert de Stichting Vrienden van de Martinuskerk Megchelen de donateursactie: “Wat is ons kerkgebouw jou waard?”. 

EIGENDOM 
We worden eigenaar van het kerkgebouw. Dat betekent dat we het complex vanaf dat moment in kunnen zetten voor diverse doeleinden. Zowel kerkelijke als niet-kerkelijke activiteiten. Gebeds- en dorpseigen vieringen blijven als vanouds mogelijk, evenals uitvaarten en kerstvieringen. En verder concerten, tentoonstellingen, bedrijfspresentaties of themabijeenkomsten. Zeg het maar. In alle gevallen maken we gebruik van de bijzondere sfeer en uitstraling die het kerkgebouw heeft. 
 
VERANTWOORDELIJKHEID 
We doen deze overname als SVMK om het kerkgebouw midden in het dorp te behoeden voor leegstand en verval tot bouwval als de Maria Laetitia parochie de deuren onherroepelijk gaat sluiten en er uiteindelijk een hekwerk omheen zal plaatsen. Het wordt na overname een gebouw (gemeenschapshuis) van en voor Megchelen. We krijgen daarmee als dorpsgemeenschap en inwoners van Megchelen wel de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van kerkgebouw, begraafplaats en Martinuspark. Gelden die daarvoor nodig zijn hopen we structureel met elkaar als inwoners op te kunnen brengen.  

EEN REKENSOM Voor het beheer en onderhoud hebben we zo’n € 10.000 per jaar nodig. Als we allemaal ​€ 1,- per week, per gezin/donateur ​bijdragen (en we gaan uit van 200 donateurs), dan halen we de doelstelling om het middelpunt van ons dorp levend te houden. Daarom de vraag aan jou: Wat is ons kerkgebouw jou waard?   

WORD DONATEUR EN OOK JIJ BENT DAN MEDE-EIGENAAR VAN ONZE KERK! 
In april ontvangt ieder huishouden in Megchelen een donatieformulier met het verzoek deze in te vullen en in te leveren bij de Stichting. (De envelop kan in de brievenbus van de kerk, de brievenbus van de Martinusschool of afgegeven worden aan de bezorger of bij een bestuurslid.)  
Ook als je niet aan de donateursactie wilt deelnemen vragen we toch het formulier aan ons terug te sturen, zodat wij daarmee het “draagvlak” van overname onder de Megchelse inwoners kunnen peilen. 
Wij hopen dat de donateursactie voor het behoud van kerkgebouw, begraafplaats en Martinuspark goed wordt ondersteund en danken iedereen bij voorbaat daarvoor.     

Stichting Vrienden van de Martinuskerk Megchelen (SVMK)  
Bestuur: Jan Wilting, Anton ter Voert, Gert Snelting, Esther ter Voert, Jos Tiemessen 
Contact per mail: ​stichtingstmartinuskerk@gmail.com 

Toertocht legervoertuigen

Geplaatst 17 mrt. 2017 05:41 door Comité Leefbaarheid Megchelen

Op zondag 2 april zal er een toertocht door Megchelen plaatsvinden waaraan ± 50 oude legervoertuigen deelnemen. De voertuigen, uit de jaren rond de 2e wereldoorlog, zullen verspreid over de dag Megchelen passeren en richting Moezeköttel rijden. De deelnemers krijgen ook de gelegenheid om in Megchelen of bij de Moezeköttel een tussenstop te maken. Het zal een unieke gelegenheid zijn om deze “oldtimers” te bewonderen.

Jaarvergadering CLM

Geplaatst 3 mrt. 2017 06:21 door Comité Leefbaarheid Megchelen

logo.jpg


UITNODIGING


Jaarvergadering

Vrijdag 24 maart

20 uur, Café de KievitHierbij nodigen we alle leden, verenigingen en belangstellenden uit voor de jaarvergadering van CLM.

Tijdens de jaarvergadering zullen alle activiteiten van CLM aan bod komen en zal het financieel jaaroverzicht gepresenteerd worden.

Ook zullen de verkiezingen voor bestuursleden plaatsvinden. Dit jaar is aftredend (en herkiesbaar) voorzitter Gerard Dickmann.

CLM stelt als nieuw algemeen bestuurslid Marcel Hakvoort voor.


Lijkt het je leuk om je, samen met ons, in te zetten voor het algemeen belang van Megchelen? Meld je dan vóór de jaarvergadering bij een van de bestuursleden.


Graag tot de 24ste!


Bestuur CLM


1-10 of 20