Raportul Anual de Evaluare Internă a Calităţii (RAEI)

RAEI va fi generat automat de aplicaţia informatică aferentă manualului de evaluare internă și va avea două forme - una pentru publicul larg (postată în pagina publică a unităţii şcolare) şi una pentru autorităţi (care va putea fi accesată, în afara şcolii respective, doar în citire, de către ARACIP, inspectoratul şcolar al judeţului respectiv şi Minister). Ambele forme ale RAEI au aceeaşi structură (cele IV părţi deja menţionate):

● Partea I – cu datele şcolii – este partea cu cele mai mari diferenţe între cele două versiuni ale RAEI (publică şi pentru autorităţi).

● Partea a II-a – activităţile de îmbunătăţire a calităţii planificate, realizare şi evaluate: pentru fiecare activitate de îmbunătăţire a calităţii sau de evaluare internă, cu toate datele completate în etapele respective (în partea pentru autorităţi); în partea publică, activităţile de îmbunătăţire a calităţii vor fi prezentate în rezumat, insistându-se pe concluziile şi recomandările aferente etapei de „Evaluare”.

● Partea a III-a – nivelul de realizare pentru cei 43 de indicatori, pentru fiecare nivel şi filieră de învăţământ. Judecarea datelor şi identificarea punctelor tari şi a ariilor de dezvoltare Revizuire: judecarea rezultatelor şi stabilirea priorităţilor. Realizare: activităţi de îmbunătăţire a calităţii Planificarea internă şi identificarea instrumentelor evaluării. Identificarea problemelor şi decizia bazată pe dovezi . Aplicarea instrumentelor şi colectarea datelor. Prelucrarea datelor şi interpretarea rezultatelor. Planificare: planul de îmbunătăţire a calităţii. Evaluare: raportul anual de evaluare internă a calităţii

● Partea a IV-a – activităţile de îmbunătăţire a calităţii şi activităţile de evaluare internă propuse pentru anul şcolar următor.