Wat is Linuxbabbel? 
Linuxbabbel is een initiatief van en door vrijwilligers. Mensen met een passie voor ICT die anderen willen inspireren en helpen om bij te leren. Dit is een plaats waar kennis met veel enthousiasme gedeeld wordt. Linuxbabbel legt sterk de nadruk op open source en vrije software. Kom tijdens onze maandelijkse meetings alles te weten over Linux, stel je vragen, deel je ervaringen. Op geregelde tijdstippen zijn er handige thema-workshops zoals er reeds waren voor Blender, Inkscape, etc ...

Gezocht
Kun je al een beetje overweg met linux? Heb je reeds een bepaald gebied binnen het brede linuxlandschap onder de knie: office, beeldbewerking, muziek, commandolijn, programmeren, enz.? ... En je wil dit delen met andere mensen? Dan ben jij de persoon die we nodig hebben. Geef een demo tijdens de linuxbabbel over wat je bezighoudt in linux. Wij assisteren je hier graag bij met beamer, pc,... en een gratis drankje ;-)

Bezoek ons
De inkom is gratis maar je drank moet je wel zelf betalen. Elke 3de dinsdag vanaf 19h in De Leest te Izegem (zie de agenda voor de juiste data!)

Laptop
Beschik je over een (linux) laptop? Breng deze gerust mee, dan hoeven we tenminste niet virtueel over linux te spreken. 
Verdeelstekkers en verlengsnoeren zijn ook altijd handig!

Spinoff met CODERDOJO IZEGEM...

Vanaf 26/04/2014 "Digitale Week" hebben we een extra sessie 1 zaterdag in de maand van 14h-17h in De Leest gelanceerd. "CoderDojo Izegem". Waarin we kinderen van 7-18 jaar leren programmeren in Scratch, Arduino, Lego Mindstorms, Google Websites. Plaatsen beperkt tot 20 kinderen... schrijf je dus tijdig in via coderdojoizegem.eventbrite.nl we zoeken ook nog "mentors" ofte "coaches" die willen meehelpen zodat de kinderen goed op weg geholpen kunnen worden!

Spinoff met First Lego League...

Voor de 2de keer dit jaar doen we dit jaar mee met de First Lego League waarbij een aantal "coaches" een groep van 5 kinderen leert programmeren met Lego Mindstorms. Ze moeten hiervoor onderzoek & presentatie maken over een bepaald onderwerp. Een robot ontwerpen die op een korte tijdspanne allerhande opdrachten moet uitvoeren. Dit jaar is het thema "Animal Allies" en zitten we elke woensdag avond samen rond de challenge tafel met Lego Mindstorms.

Digitale week 2016 : dinsdag 18 oktober vanaf 19h00 in De Leest Polyvalente zaal!

Handige site in afwachting van de volgende linuxbabbel : https://sites.google.com/site/computertip/

Nieuws
 • 2016-12-20 Coderdojo Scratch & Antix Linux http://download.tuxfamily.org/antix/docs-antiX-16/FAQ/index.htmlPresentatie
  Geplaatst 20 dec. 2016 11:51 door Steven Leeman
 • 15/12/2015 Linuxbabbel met arduino & lego
  Geplaatst 15 dec. 2015 11:08 door Steven Leeman
 • 17/11/2015 linuxbabbel
  Geplaatst 15 dec. 2015 11:08 door Steven Leeman
 • 20/10/2015 Linuxbabbel
  Geplaatst 15 dec. 2015 11:08 door Steven Leeman
 • 15/09/2015 Linuxbabbel!
  Geplaatst 15 dec. 2015 11:06 door Steven Leeman
Berichten 1 - 5 van 22 worden weergegeven. Meer bekijken »


Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze mailinglijst. Zo word je tijdig verwittigd voor de volgende meeting en kun je meepraten in onze discussiegroep!

Of hooguit op de hoogte gehouden worden in deze "alleen lezen" discussiegroep:

Agenda volgende bijeenkomsten

Elke 3de dinsdag van de maand in De Leest @ Izegem

linuxbabbel@gmail.com

XML agenda link voor Thunderbird

Sociale media