P.N.R.A.S 2023-2026

Școala Profesională, comuna Petricani este una dintre școlile care beneficiază de finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), parte a Planului Național de Redresare și Reziliență al României, aprobat de Comisia Europeană.

1.      Activități de prevenire, intervenție și compensare – Identificarea cazurilor de violență și realizarea/actualizarea hărții de risc în școală se va realiza în decurs de 6 luni de către psihologul școlar, diriginții claselor de gimnaziu și comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar. Implementarea proiectului Peer mediation si "Stop Violența".

2.      Activități de mentorat cu părinții sau tutorii legali - Școala părinților. Activități extra-curriculare excursii și tabere, extra-curriculare non-formale, extra-curriculare educație pentru sănătate, extra-curriculare terapie prin artă.

3.      Activități remediale cu elevii.

4.      Lucrări de amenajare minore, achiziționarea de bunuri - Amenajarea și dotarea spațiului de lectură/centrului de documentare și informare avand ca scop crearea unui mediu adecvat pentru activitățile de lectură și cercetare ale elevilor

5.      Activități de digitalizare a procesului educațional - Dotarea zone inteligente pentru predare-învățare, inclusiv sistemul de tabla interactiva, imprimanta 3D, scanner 3D, seturi de ochelari VR, imprimantă, calculator. Evaluarea competențelor digitale ale profesorilor și elevilor. Realizarea și actualizarea platformei de eLearning și a conținuturilor educaționale RED.

Avem toată convingerea că acest proiect va contribui la transformarea Școlii Profesionale, comuna Petricani, într-o școală atractivă pentru toți elevii ciclului gimnazial, și la maximizarea șanselor acestora de a accede în învățământul liceal prin îmbunătățirea constantă a rezultatelor școlare.

Avem speranța că întreaga comunitate ne va fi alături și ne va susține acțiunile încurajând copiii să participe la frumoasele și folositoarele activități pe care le-am pregătit pentru ei.

Director,

Profesor Rotaru-Popa Ionuț