Fusion

Het Instaporkest is sedert begin oktober 2015 gewijzigd van vorm en naam. LaConia en de Zombies bundelen de krachten tot het nieuwe ensemble 'Fusion'.

Deze samenwerking komt tot stand door het jaren bouwen aan de vertrouwensrelatie tussen het Koninklijk Harmonieorkest 'Labore et Constantia' van Ekeren en haar instaporkest 'LaConia' en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord 'Jozef Pauly' van Ekeren met eerdere succesvolle projectmatige samenwerkingen en verschillende gezamenlijke muzikale uitstappen.

We zijn ervan overtuigd dat deze structurele samenwerking ten goede komt aan de promotie van het bespelen van een muziekinstrument (waaronder die voor de toekomst van het Harmonieorkest) in Ekeren en omgeving en dat dit de leerlingen van de Academie zal stimuleren om hun muzikale hobby ook na hun opleiding verder te blijven beoefenen. Daar vaart zowel Labore et Constantia, de Academie Ekeren als de andere muziekverenigingen uit de regio wel bij.

Het is dan ook een mijlpaal in de lange geschiedenis van onze muziekvereniging dat we die samenwerking kunnen bestendigen en voortzetten met 'Fusion'. Het is een mooie primeur waarmee de festiviteiten van '10 jaar LaConia' werden afgesloten en die voor '190 jaar Labore' mee startten.

Fusion repeteert iedere vrijdagavond in de Academie van Ekeren, Ferdinand Pauwelsstraat 102.

Fusion heeft ook een pagina op Facebook.

Voor meer info, contacteer ons.