Verkkoinvertterit


Verkkoinvertteriä käytetään tuulivoimalan tai aurinpaneelin kytkemiseksi osaksi kiinteistön 230 voltin jänniteistä verkkoa.

Power-One Aurora

Power-One Aurora verkkoinvertteri on yksi markkinoiden yleisimmistä Suomessa. Kaunis design
yhdistyy luotettavaan toimintaan. Invertterin käynnistymisjännite on 50 VDC eli se aloittaa verkkoonsyötön
jo hyvin alhaisilla kierrosnopeuksilla.

Aurora tuulivoimainvertteriä on saatavana kahtena eri tehona: 3,6 kW (maksimiteho 4,0 kW) ja
6 kW. Invertteriin ohjelmoidaan tuulivoimalan kuormituskäyrä PC-ohjelmalla käyttämällä RS485 kaapelia. Invertterille on saatavana myös Windows ohjelma, jonka avulla invertterin tuotantoa ja tuulivoimalan antamia jännitteitä voidaan seurata ja tallentaa. Erinomainen apu kaikille oman voimalan kehittäjille!

Aurora invertterissä voidaan valita maa-asetukset käyttöönoton yhteydessa. Vaihtoehdot sisältävät Suomen nykyisen suosituksen.

Invertterin kanssa tulee käyttää Wind Interface laitetta, joka toimii tasasuuntaajana ja ohjaa jarruvastusta.


Ginlong verkkoinvertterit tuulivoimaloihin ja aurinkopaneeleihin

Ginlong verkkoinverttereitä on asennettu Suomessa jo vuodesta 2010 alkaen. Ginlong on laadukas invertterien valmistaja, joka toimittaa eri kokoisia inverttereitä aina 15 kW tehoon saakka. Saatavana myös 3-vaiheinverttereitä. Olemme Ginlonging Suomen edustaja ja pidämme varastossa tiettyjä peruskokoja. Voimme tilauksesta toimittaa myös muita malleja. Tutustu malleihin sivuilla www.ginlong.com ja pyydä meiltä tarjous.

Verkkoinvertteri soveltuu käytettäväksi niin tuulivoimalan kuin aurinkopaneelien kanssa. Tuulivoimalan kanssa verkkoinvertteri tarvitsee erillisen tasasuuntaus- ja jarruvastusmoduulin (wind interface).

Ginlong tuulivoimalan verkkoinvertterin käynnistymisjännite on markkinoiden alhaisin, se kytkeytyy syöttämään sähköä heti, kun tuulivoimalan antama jännite nousee yli 40 voltin. Sähköä saadaan tuotettua siis alhaisillakin tuulilla. Verkkoinvertteri voidaan ohjelmoida itse halutulle kuormituskäyrälle helposti näyttöpaneelista. Aurinkopaneelikäytössä invertteri toimii MPPT periaatteella, jolloin se maksimoi paneelista saatavan hyötysuhteen.

Ginlong invertterit ovat Suomessa vaaditun standardin VDE-AR-N-4105 mukaiset.

Hinnasto:
 GCI-3.6K (tuuli)  1.500 eur
 GCI-3.6K (PV) 1.100 eur
  
 Wind Interface
    550 eur

 Hinnat sisältävät alv 24%

KÄYTETTYJÄ INVERTTEREITÄ YM NYT EDULLISESTI HARRASTELIJOILLE

  Varaston siivous testikäytössä olleista tai puretuista voimaloista vapautuneista tarvikkeista 1-2015:

 Aurora PVI-3.6      500 eur
 Verkkostandardi ES  
 Käytetty, 2009 malli
 Aurora PVI-3.6      500 eur Verkkostandardi UK
 Käytetty, 2009 malli
 Jarruvastus 4,5kW  
 150/100 eur
 50 ohm.
 Uusi / Käytetty
 Jarruvastus 2kW
 Cressal
 50 eur
 100 ohm
 Uusi
 Siivet 3,2 m halk.  
 200 eur
 3 kpl setti
 Käyttämätön
 Siivet 3,2 m halk.    150 eur
 3 kpl setti Käytetty
 Siivet 3,8 m halk.
 300 eur
 3 kpl setti Käyttämätön
 Keskiö siiville 
 100 eur
  Malli "Exmork"


Huomioitavaa invertterin kytkemisestä verkkoon

Eri sähköyhtiöillä on eri vaatimukset siitä, millä asetusarvoilla invertterin pitää kytkeytyä verkosta irti, jos jakeluverkon taajuus tai jännite poikkeavat normaaleista arvoista. Energiateollisuus ry. on antanut asetuksista viimeisimmän suosituksen maaliskuussa 2013, jonka mukaan nykyisin Suomessa tulisi hyväksyä Saksan uuden standardin VDE-AR-N-4105 mukaiset verkkoinvertterit.

Tätä suositusta ennen Suomessa on käytetty esim. Espanjan, Saksan ja Englannin verkkonstandardien mukaisia laitteita, koska aiempien suositusten mukaisia laitteita ei ollut saatavilla. Sähköyhtiöillä on oikeus määrätä hyväksymänsä standardi itse. Siksi ennen invertterin hankintaa tiedustele minkä  asetuksen mukaisia inverttereitä heidän verkkoonsa saa kytkeä. Useat yhtiöt vaativat myös että invertterin pääkytkin on asennettu ulkotiloihin, joihin sähköyhtiön asentajalla on pääsy ja kytkin on lukittavissa (esim. huoltotöiden ajaksi).

Invertterin kytkemiseen tarvitaan aina LUPA SÄHKÖYHTIÖLTÄ.

Invertterin kytkeminen on teetettävä valtuutetulla sähköasentajalla ja tarkastuspöytäkirja tulee toimittaa sähköyhtiölle.