Etusivu

Kemin Navigaatioseura ry on perustettu 1977. Perustava kokous pidettiin 22.2.1977.

Seura on ainoa toimiva Navigaatioseura Lapin läänin alueella. Kuulumme jäsenenä Suomen Navigaatioliittoon, joka on perustettu vuonna 1956.

Seuran tarkoituksena on edistää navigaatioharrastusta ja taitoa, sekä ammatti- että harrastelijaveneilijöiden keskuudessa, sekä toimia näihin ryhmiin kuuluvien henkilöiden yhdyssiteenä. Seura järjestää jäsenilleen tilaisuuksia teoreettisten taitojen soveltamiseen käytännössä kurssien ja harjoitusten muodossa.

Seura järjestää Suomen Navigaatioliiton merenkuluntutkintoihin tähtääviä merenkulunkursseja. Kursseja pyritään järjestämään eri paikkakunnilla tarpeen mukaan ja seuran toimesta pyritään jakamaan informaatiota alkavista kursseista.

Kursseja seuramme toimesta on järjestetty Kemissä, Torniossa, Ylitorniolla, Keminmaassa, Kuivaniemellä, Rovaniemellä, Simossa, Maksniemessä ja Tervolassa.

Kemin Navigaatioseuran toimesta koulutettuja laivureita on yli 500 ja jäsenmäärä noin 80 henkilöä. Vastaavasti Suomen Navigaatioliiton koko maan tilasto näyttää yli 130 000 tutkinnon suorittanutta, vuonna 2004 tutkintoja suoritettiin 2802.

Seuran varsinaisiksi jäseniksi hallitus voi hyväksyä jokaisen 16 vuotta täyttäneen henkilön, joka on suorittanut Suomen Navigaatioliiton hyväksymän merenkuluntutkinnon.
Olemme
Suomen Navigaatioliiton
jäsenseura

 
Logossamme
Kemin Kraaseli