Malerier

Jeg maler for det meste akrylbilder, og henter min inspirasjon fra naturen. Mine barneår tråkket jeg blant fjord og fjell i Torvikbukt på Nordmøre, og lærte å bli glad i vill og vakker natur.

Ikke mye er vakrere enn bratte fjell som stuper ned i en grønn dal eller knallblått hav. Gjerne med kveldsola som såvidt sleper seg over fjellkanten. Skiftninger i været gir alle regnbuens farger og kontrastene er store.


Det er her jeg finner hvile. Det er som om fjellene roper på meg: -Jasså, så du er opptatt av filleting i hverdagen, sa du? Kom hit,da vel! Her kan du slappe av fra slikt mas. Fjellene er som åpne favner som gir meg et sted å hvile. Naturen bare gir.

Gjennom maleriene mine håper jeg å kunne formidle noe av dette. Jeg håper å kunne gi deg som bektrakter en "feel good", et hvileskjær, et pusterom - kall det hva du vil.


Jeg er utdannet lærer og har et år med formgivningsfag fra Høyskolen i Oslo. Der fordypet jeg meg i tegning/ bilde. Utover det, har jeg deltatt på ulike kurs med Reidar Finsrud, Jan Ove Tuv, Geir Yttervik m.fl.

"Ny kraft" Akryl 140 x 100


Dessverre har covid-19 begrenset mulighetene for utstillinger i 2020, vi håper dette løsner litt i 2021. Dette har gitt ekstra tid til å utforske teknikker, materiale, og dykke dypere i eget uttrykk. Vinterlyset som preget januar i 2021, åpnet øynene for uttalige fargenyaser i pastellpaletten. . " Stille i skogen" Akryl, 100 x 70 cm.1.februar 2021 flyttet jeg inn i nytt rom på Atelier Norderås. Atelier Norderås er et kunstnerfellesskap i Ås, vi leier hus fra Universitet i Ås. Adressen er Kongeveien 36, du er velkommen hit når smitteverntiltakene fra Covid-19 opphører. Ta gjerne en titt på facebooksiden vår!

Dette bildet tok jeg på Vea på Karmøy sommeren 2020. Etter noen måneder bladde jeg gjennom bildene mine og ble ganske så overrasket.
Flere måneder senere malte jeg nemlig dette bildet "Et overveldende mørke" (100 x 50 cm)- Jeg trodde dette maleriet var fri fantasi. Jeg ble sjokkert over hvordan hjernen hadde lagret dette visuelle inntrykket.

"Vi er ikke glemt" er et maleri som handler om håp, at det finnes et lysere sted. Bildet er 140 x 100 cm. og har fått plass i trappeoppgangen hjemme(Privat eie).


"Silence" 50 x 50 cm.

"The light will find you"

70 x 100 cm

Jeg liker godt å lage kort til ulike anledninger, da prøver jeg å alltid ha et lite maleri på hvert kort. Ta kontakt hvis du trenger noe.