Info

Algemeen

Jolly Jumpers is een rope skipping club uit Overijse, nabij Brussel. Sinds 1996 bieden we aan kinderen en volwassenen de mogelijkheid om aan acrobatisch touwtje springen te doen. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een club met meer dan 150 leden waar meisjes, jongens, mannen en vrouwen elk jaar opnieuw hun favoriete sport komen beoefenen.

Recreatie vs competitie

Aan de basis zijn we een club die ropeskipping als recreatieve sport organiseert. Ongeveer 30 van onze leden doen aan competitie terwijl alle anderen nooit met wedstrijden in contact komen. Recreatieve springers trainen 1 keer per week terwijl de competitiespringers zich 3 keer per week in het zweet werken.

Pré-competitie

De overgang van recreatie naar competitie loopt via de pré-competitie. Bovenop de gewone training krijg je in de groep een extra training die bedoeld is als voorbereiding op het echte werk, de competitie. Op het einde van dat voorbereidende jaar gaan we dan na of je klaar bent voor de competitie zodat we samen kunnen beslissen omtrent een mogelijke overstap naar competitie.