NIEUWS25 juni 2021

Vanaf 1 augustus kunnen nieuwe leden inschrijven via deze website.
Onze leden krijgen binnenkort een mailtje om hun lidmaatschap te verlengen.
Prettige vakantie!

9 februari 2020 Pk A-Masters Mini's


Zondag 9 februari vindt het Pk Minimasters plaats te Boutersem om 9u30. 
Adres: Sport'o'droom, Kerkomsesteenweg 49, 3370 Boutersem. 

8 februari 2020 Pk A-teams Beloften

Zaterdag 8 februari vindt het Pk A-teams voor Beloften plaats te Boutersem om 9 uur.
Adres: Sport'o'droom, Kerkomsesteenweg 49, 3370 Boutersem. 

1 februari 2020 Spaghettifestijn

Zaterdag 1 februari vanaf 17u30 in Kamp Kwadraat. 

1 februari 2020 kijkuurtje

Zaterdag 1 februari zal het kijkuurtje plaatsvinden voor zowel de mini's als de A-teams van de beloften en 15+. 
Het kijkuurtje zal starten om 11 uur in de sporthal op de Brusselsesteenweg.

14 juni 2019 Algemene Vergadering

Deze Algemene Vergadering zal op 14 juni 2019 om 20u doorgaan in Den Blank. 

Hieronder kan je alvast de agendapunter nalezen:

  • Goedkeuring verslag 2017
  • Activiteitenverslag 2018
  • Toelichting jaarrekening 2018
  • Verslag commissarissen
  • Kwijting bestuurders
  • Begroting 2019
  • Lidgelden
  • Aanduiding nieuwe commissarissen
  • Wijzigingen statuut
BK A-Masters Beloften en 15+

Jolly Jumpers schitteren ook op Belgisch kampioenschap!
Zondag vond het Belgisch kampioenschap rope skipping plaats. Bij de beloften was Lotte Neirynck geselecteerd voor de drie minuten speed. Iebe Taymans en Lorena Premereur hadden zich overall geplaatst en namen deel aan de 30 seconden speed, 3 minuten speed en freestyle. Een BK is niet zomaar een wedstrijd want daar worden de tickets uitgedeeld voor het Europees kampioenschap. Dat gaat volgende zomer door in Graz, Oostenrijk. Focus en stressbestendigheid zijn dus cruciaal. Met de 30 seconden speed namen Iebe en Lorena onmiddellijk een goede start. Een ex aequo van 91 sprongen leverde beide meisjes een gouden medaille op. Bij de drie minuten speed wordt de uithouding op de proef gesteld. Ook daar werd het podium door de Jolly Jumpers gekleurd. Iebe behaalde de gouden medaille met 442 sprongen en verlengt zo op dat onderdeel haar titel als Belgisch kampioen bij de beloften. Opvolging verzekerd binnen de club want Lotte sleepte hier de bronzen medaille in de wacht met 429 speeds. Tenslotte volgden de freestyles die samen met de speeds de uiteindelijke ranking bepalen. Lorena sprong een knappe freestyle en behaalde overall de bronzen medaille wat haar een kwalificatie voor het European Youth Tournament in Oostenrijk oplevert. Ook Iebe zette een mooie freestyle neer en belandde overall op de vijfde plaats. Zij is geselecteerd voor de beide speedonderdelen en gaat dus ook mee met de Red Ropes Belgium om de Belgische driekleur op het Europees kampioenschap te vertegenwoordigen.

Een plekje voor het Belgisch kampioenschap bij de 15+ veroveren is niet evident. Larissa Premereur is erin geslaagd om zich op het Provinciaal kampioenschap te plaatsen voor het BK voor de drie minuten speed. Ze mocht er haar beste beentje voorzetten tussen een hele reeks grote springers, zowel letterlijk als figuurlijk. Het als veertienjarige opnemen tegen twintigjarigen die op Europees en wereldniveau meedraaien, is wel een heel speciale ervaring. En of ze haar mannetje heeft gestaan! Met 445 speeds brak ze haar persoonlijk record en behaalde ze de 8ste plaats op 24. Een knappe prestatie voor een eerstejaars 15+!
Een dikke proficiat aan de vier BK-springers voor hun topprestaties en aan hun trainers Charlotte Michel, Yara Debroux, Vicky Aerts, Lobke Sips, Emke Derom, Stef Hendrickx en Johan Vanderkelen! Ook hartelijk dank aan alle supporters voor hun talrijke aanwezigheid!


Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, lachende mensen, staande mensen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan


PK B-Masters 15+

Zaterdag vonden de B-masters 15+ plaats in Heverlee. Onze 4 meisjes Zoé, Sterre, Febe en Kato vertegenwoordigde onze rode kleuren in de meisjescategorie. Na lange tijd streed onze club ook weer in de jongenscategorie met Jarno! Bovendien werd deze wedstrijd georganiseerd door de Jolly Jumpers zelf, het was dus een thuismatch!

Na een vliegende start met de speed stonden zowel Kato en Jarno op de 4e plaats! Vervolgens lieten de 5 skippers stuk voor stuk topfreestyles zien!

In totaal behaalde Sterre een mooie 55e plaats, Zoé een knappe 44e plaats en Kato eindigde op de 35e plaats. Febe klom met haar schitterende freestyle naar de top 10 en behaalde een schitterende 6e plaats! Ook Jarno gaf het beste van zichzelf en mag terecht trots zijn op zijn 5e plaats!

Dikke proficiat aan de springers en de coaches Emke, Vicky, Lobke, Stef en Johan. Ook een dankjewel aan al de supporters en juryleden.

Natuurlijk willen we ook alle helpers bedanken. Zonder jullie was de organisatie van deze wedstrijd niet mogelijk geweest! Dikke merci!


Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, lachende mensen, staande mensen

PK A-Masters Beloften

Goud, zilver, goud, brons, goud…het zou het refreintje kunnen zijn van een nieuwe Jolly Jumpers hit! Vandaag hebben onze beloften niet alleen hun beste beentjes voorgezet op het Provinciaal kampioenschap A- masters in Wuustwezel, ze hebben ook op het einde van de dag hun beentjes nog een keertje mogen heffen om het podium te beklimmen en alweer een hoop medailles in de wacht te slepen. 
We zetten het even op een rijtje. Iedereen startte sterk met de speeds 30 sec. Lorena sleept hier haar eerste gouden medaille in de wacht met 90 steps op de voet gevolgd door Iebe met amper 1 step minder en een eerste keer kleurt het podium rood.
Luna en Lotte namen ook een vliegende start met allebei 85 steps gevolgd door Kato, Mone, en Amyli. 
Iebe, onze Belgische kampioen 3 minuten speed krijgt even later de gouden medaille om voor dit onderdeel. Lotte die nipt vierde werd mag mee naar het BK voor dit onderdeel! Ook Luna en Lorena lopen meer dan 400 steps. 
Voor de freestyles was het dan weer Lorena die het podium mocht bekleden om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. 
Ook hier blies Iebe iedereen omver, Luna sprong een super mooie freestyle met amper 2 foutjes, Lotte had wat meer pech op dit onderdeel, Mone sprong de pannen van het dak, Amyli heeft ook mooi laten zien wat een eerstejaars belofte in zijn mars heeft en ook Kato verdient hier een dikke pluim.
Het eindresultaat is er eentje waar we weer trots op kunnen zijn: Amyli wordt 44ste, Kato 38ste, Mone 28ste , Luna 19de, Lotte 12de en Iebe en Lorena mogen een laatste keer het podium betreden voor een de bronzen en de gouden medaille.
Lorena en Iebe hebben zich mooi geplaatst voor het Belgisch Kampioenschap voor alle onderdelen. Lotte vervoegt hen voor de 3 minuten! En wij, wij gaan keihard duimen 
We wensen alle skippers een giga dikke proficiat en ook de trainers Charlotte, Vicky, Yara, Stefke en Johan verdienen een welgemeende ‘kei kei kei goed gedaan’!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 10 mensen, lachende mensen


PK A-Masters 15+

De kop is eraf: de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen!

Op 4 november verdedigden de Jolly Jumpers hun rode kleuren op het PK A-masters 15+ in het verre Ertvelde. De concurrentie was moordend, er kwam (bloed), zweet & tranen aan te pas, maar we zijn stuk voor stuk trots op de presentaties van onze springers!

Ook toppers kunnen een mindere dag hebben; Indra eindigt op de 64e plaats. Noa eindigt op een mooie 61e plaats. Coralie, Tjilka en Alyzée eindigden resp. op de plaatsen 59, 58 en 57. Lara valt net buiten de top 50 op een 51e plaats. Bieke sleepte een 48e plaats binnen, Manon een 45e plaats. Binnen de top 40 vinden we Marth met een 36e plaats. Aiko en Larissa – beiden eerste jaars 15+ - strandden op plaats 26 en 23. Anke springt nog net de top 20 binnen op een 20e plaats!

Op deze wedstrijd werden ook de tickets uitgedeeld voor het BK over 2 weken. De eerste 10 overall mogen naar het BK alsook de eerste 5 per onderdeel. Larissa heeft met 443 speeds op 3 minuten een kwalificatie in de wacht gesleept voor dit onderdeel!

Graag bedanken we alle trainers (Lobke, Vicky, Emke, Stef en Johan) en juryleden (die de dag ervoor hebben gejureerd voor O/W Vl.: Charlotte, Emke, Karlien, Louise en Roxane). Uiteraard ook een dikke merci aan alle supporters die zijn meegereisd naar Ertvelde en aan de fotografen om deze dag voor eeuwig vast te leggen!

Volgende week staat het PK A-masters beloften op het programma. Wij zijn alvast benieuwd!


Afbeelding kan het volgende bevatten: 15 mensen, lachende mensen


Kijkuurtje

Na twee maanden hard trainen komt de eerste uitdaging voor onze competitiespringers er aan.
Op zondag 4 november 2018 (PK A 15+), zaterdag 10 november 2018 (PK A Beloften) en op zaterdag 17 november 2018 (PK B 15+) zullen onze competitiespringers deelnemen aan de Provinciale Kampioenschappen van de Masters (individuele wedstrijd).

Naar jaarlijkse traditie zullen ze op 13 oktober 2018 een algemene repetitie houden tijdens het kijkuurtje.

Zo kunnen ze jullie hun speed en freestyle tonen.
Iedereen welkom! (SMO boven Brusselsesteenweg 147 te 3090 Overijse Kruispunt Brusselsesteenweg - baan naar Eizer/Tervuren.)


Start inschrijvingen seizoen 2018 - 2019

Vanaf 3 augustus 2018 kan je je inschrijven voor het nieuwe rope skipping seizoen. Er zijn niet alleen trainingen voor kinderen, maar ook volwassenen komen aan hun trekken bij de Jolly Jumpers.

Alle informatie omtrent de trainingen, de groepen en het lidgeld vind je op onze pagina Info.
Vanaf 3 augustus 2018 kan je het inschrijvingsformulier op onze website terugvinden.

De trainingen voor onze recreatieve groepen starten vanaf 3 september 2018.

Tot binnenkort!
 

WK voetbal

Voor een voetbalfeest moet je beslist in de Bosuil zijn.
Alle matchen van de Rode Duivels van de eerste ronde worden op groot scherm geprojecteerd. Om in de sfeer te komen kan je voor de match genieten van een demonstratie rope skipping, want ook in Overijse hebben we WK talent.
5 Skippers van de Jolly Jumpers plaatsten zich voor het WK Rope Skipping in Shanghai, China.
De hot dogs die worden verkocht tijdens de match helpen deze skippers op weg naar China.
Tot dan!

foto van Jolly Jumpers Overijse.

Start inschrijvingen sportkamp

Dit super leuke sportkamp zal doorgaan van 16 tot 20 juli 2018.
Je kan je vanaf 1 april 2018 via deze website inschrijven.

Miniteams Single Rope

Op zondag 11 maart zetten onze 10 mini’s een fantastische prestatie neer. Voor 6 ervan was dit hun allereerste wedstrijd, spanning verzekerd! Met kleine, bonzende hartjes stonden ze heel vroeg op om richting Aartselaar te vertrekken. Iedereen gaf het beste van zichzelf en dit leverde mooie resultaten op. Emma en Febe gingen met een prachtige zilveren medaille naar huis. In dezelfde categorie, 8 tot 9 jarigen, sprongen ook Amber en Marte: ze behaalden een 9e plaats. Een flinke prestatie voor onze jongste skippers. In de middelste categorie namen Liv en Floor het op tegen de andere teams. Ze behaalden een mooie 11e plaats. In de oudste categorie sprongen Nikki en Alena. Ze behoorden tot de eerste helft van de maar liefst 30 deelnemende teams. Ook deze skippers mogen apetrots zijn met hun 14e plaats. Last but not least, de meest ervaren mini’s Amily en Mone bereikten een prachtige 5e plaats. Wij, de minitrainers, zijn uiteraard super trots op onze 10 springers en we hopen vooral dat iedereen zich super heeft geamuseerd. Nu is het tijd om terug aan de slag te gaan, want binnen 6 weken gaan ze ongetwijfeld stralen op de minimasters!


Provinciaal Kampioenschappen B Beloften 29 oktober 2017

Sint-Martens-Latem was de place to be vandaag om onze beloften te zien knallen. En dat hebben ze echt wel gedaan! Kato, Noa, Luna en Zoë hebben op zowat alle onderdelen de tweede plaats weggekaapt. Op SR4 halen ze zelf de eerste plek. Super focus, goede benen en veel plezier:een perfecte cocktail zo bleek voor een super prestatie. Een welverdiende zilveren medaille zal een ereplaatsje krijgen in vier tienerkamers! Keigoed gedaan meisjes ! Een dikke proficiat gaat ook uit naar de trainers Vicky, Yara, Charlotte, Stefke en Johan. Ook de supporters en ons jurylid Karlien verdienen een welgemeende dank je wel. Via deze weg willen we ook The Handles bedanken voor de organisatie!


Provinciale Kampioenschappen B 15+ 24 februari 2018

Vandaag mocht het team BRIF (Bieke, Roxane, Indra en Febe) van de 15+ de spits afbijten voor de teamwedstrijden. Ze namen een vliegende start bij de speed disciplines waarna ze op een mooie 3e plaats terecht kwamen. Deze positie gaven ze bij de sterke freestyles niet meer uit handen met zelfs een 1e plaats op de DD4! De meisjes eindigden dus op een mooie 3e plaats en kregen een bronzen medaille! Dikke proficiat aan het team, de trainers Lobke, Stef en Johan en een dikke merci aan jurylid Emke en alle supporters!

Belgisch Kampioenschap A Beloften 26 november 2017

Woop woop, China here we come!


Provinciale Kampioenschappen A Beloften 19 november 2017

Jolly Jumpers pakken 3 maal goud en 2 keer brons op Provinciaal Kampioenschap A Masters én breken een Belgisch record.
Knallen, knalden, geknald! Dat hebben onze beloften vandaag gedaan op het PK A Masters in Antwerpen. Wat een dag! Aiko, Iebe, Kato, Larissa, Lorena, Lotte, Manon, Sterre en Tjilka werden deze ochtend in de arena ‘de Luchtbal’ geworpen. Een stevige start met super speeds 30 sec voor zowat iedereen. Een nek aan nek race binnen de club die gewonnen wordt door Aiko met 91 steps. Goed voor een bronzen medaille.
Ook op de 3 minuten hebben ze potten gebroken. Er worden heel wat persoonlijke records verbroken door Aiko, Lorena, Sterre en Iebe. Niet alleen persoonlijke records maar ook een Belgisch record waarvan je gaat duizelen. Met 467 steps, ja je leest het goed 467 steps op 3 min staat achter dit Belgische record nu de naam Iebe Taymans. Uiteraard goud voor Iebe en Lorena haalt met 434 steps brons voor dit onderdeel.
En dan de freestyles …Over het algemeen kan iedereen wel terugblikken op een geslaagde freestyle. Ook voor dit onderdeel stond er weer een Jolly Jumper op het hoogste schavotje: Lorena neemt de gouden medaille mee naar huis voor de freestyles!
Sterre sprong een goede wedstrijd en eindigt op een 30ste plaats, Lotte onze jongste belofte haalt de 36ste plek en Kato eindigt na veel pech op de 30 sec op de 39ste plek. Tjilka had ook wel superbenen vandaag en kaapt de 12de plek weg en Manon wordt knap 13de.
Vier skippers stoten door naar het Belgisch Kampioenschap van volgende week.
Iebe wordt 7de overall, Aiko eindigt 6de, Larissa neemt de 5de plek voor haar rekening en ja, Lorena kan haar collectie gouden medailles uitbreiden. Lorena wordt provinciaal kampioen A Masters Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.
Een hele dikke proficiat aan alle meisjes!
Onze belofte trainers verdienen hier zeker een gigantische proficiat en een dikke dank je wel voor Vicky, Charlotte, Yara en de gymtrainers Stefke en Johan.
Geen wedstrijd zonder jury en hoe moeilijk het ook is, Roxane en Lobke hebben dat super gedaan. Merci!


Provinciale Kampioenschappen A 15+ 18 november 2017

Vechters, dat zijn onze 15+ op z’n minst! De concurrentie bij het PK A masters vandaag was bikkelhard. In deze categorie moeten ze het opnemen tegen de wereldkampioen. Toch zijn onze dames blijven gaan en hebben ze een paar mooie prestaties neergezet.
Marth haalde een mooi resultaat op 30 sec én op haar freestyle. Als de filmpjes worden geüpload is dit er zeker eentje om naar te kijken! Haar 3 minuten waren iets minder waardoor ze overall naar beneden werd gezogen.
Onze kersverse 15+ ers Alyzée en Febe hebben zich ook verweerd. Met 86 steps op 30 seconden loopt Alyzée niet haar persoonlijk record, maar sowieso een wauw aantal, waar ze terecht trots op mag zijn. Als er iemand sierlijk springt bij de Jolly Jumpers is het wel Alyzée. Jammer dat ze dat vandaag niet heeft kunnen laten zien bij haar freestyle.
Febe startte vrij sterk, zowel op de 30 sec als op de 3 minuten. Bij haar Freestyle ging het wat mis waardoor haar eindscore behoorlijk naar beneden werd gehaald. Gelukkig kennen we haar talenten en weten we binnen de club dat Febe zoveel beter kan dan wat ze vandaag heeft laten zien op wedstrijd.
Het leven van een competitiespringende rope skippers is niet altijd evident. 1 moment heb je om na maandenlange training te laten zien wat je in petto hebt en als het dan die dag niet meezit dan is dat natuurlijk balen. Dat overkwam onze allerliefste Coralie. Zonde, want ’t is een meid met pit die zeker meer in haar mars heeft dan wat ze vandaag kon laten zien.
En dan... Last but nog least: Lara. Bij haar ging het deze keer echt goed. Niet alleen startte ze met vrij goede speeds maar met haar keisterke freestyle heeft ze echt wat punten neergezet. Overall eindigt Lara op een knappe 28ste plaats van toch wel een hele grote hoop skippers.
Een hele dikke proficiat aan alle skippers en aan hun terecht trotse trainster Lobke. Ook de gymtrainers Stefke en Johan verdienen een pluim!Provinciale Kampioenschappen B Beloften 29 oktober 2017

GOUOUOUD is binnen! Noa heeft vandaag die van Wuustwezel en omstreken een poepie laten ruiken. Met 87 steps op 30’, 411 op 3 min breekt ze niet alleen haar persoonlijke records maar haalt ze een eerste plaats op beide onderdelen. Ook haar freestyle was goed voor een podiumplaats! Alles ging gewoon perfect. Ook de andere meisjes hebben het vrij goed gedaan. Zoë breekt ook een persoonlijk record op de 3 min met 380 steps. Op een of andere manier klopte haar liedje niet bij haar freestyle waardoor ze jammer genoeg twee trippelreeksen niet gesprongen heeft en haar freestyles waarmee ze normaal iedereen omver zou blazen niet volledig was. Met haar rondat flik zorgde ze wel voor een extra wauw met applaus. Zoë eindigde 24ste van de 60 skippers. Kato en Luna waren aan elkaar gewaagd vandaag.. Met hun 27ste en 28ste plaats kunnen ze tevreden terugblikken op een mooie freestyle. Bij de speeds liep het wat mis. Onze jongste belofte Luna liet tot 2 keer haar touw vallen en Kato's benen waren iets minder snel dan normaal. Sowieso zijn we apetrots op deze dametjes en hun trainers.: Vicky, Yara, Charlotte, Stefke en Johan. Ook een dikke merci voor Louise die de skippers bijstond vandaag en Lara die vakkundig jureerde.