der_eisenrost

Contact me:

DJ Solomon Grundy

to order a copy.

New Videos: Der Eisenrost 2013-06-30 Introduction noize + Sort of Foods + D's Freaks Lab / other CAM

Links and Reviews of Live DVD:

DJ Solomon Grundy info pictures of Der Eisenrost:

Review in the News at Industrial.Org:

~ Seminal Japanese act Der Eisenrost has released their first DVD (only the second formal release since they did the soundtrack to the classic "Tokyo Fist" film, the other a track on the "Don't Touch My Car" compilation). The is called "The Law of Causality" and documents a live perfomance in Tokyo which took place on May 26, 2004. Director of "Tetsuo The Iron Man" Shinya Tsukamoto's crew filmed the gig (high gloss production values all around apparently) which features all new material based around metal percussion and custom intsruments built by Chu Ishikawa. The disc is region zero (i.e. playable anywhere and is in NTSC format (yay for me, boo for Europe though they all have region free, multi-format players anyway) and can be had direct from the band (they are looking for distributors as well) in Japan via info@dereisenrost.com or in North America you can score some copies via Jeff by dropping a note to info@solomongrundy.net. This reminds me I desperately need to pick up a DVD copy of "Tokyo Fist", a personal fave for sure.

Der Eisenrost - The Law of Causality

Kuolleen Musiikin Yhdistys DVD Review

The Law of Causality on sarja liveotoksia japanilaisen noisepunk/industrial/perkussio/mikälie -bändin keikalta Shibuya O-Nest -klubilta toukokuussa 2004. Se trajoaa erinomaisen katsauksen sekä yhtyeen visuaalisuudesta että linjallisesta kirjosta, vaikka painottuukin jälkimmäisen osalta erityisesti punkimpaan aineistoon. Kaikki materiaali on raskaalla kädellä efektikäsitelty, ja varsin kökön näköisesti. Tämä ei kuitenkaan haittaa tippaakaan, sillä sinällään hömpät tehosteet, ohjaaja Yuji Anben uskomattoman loistelias nopea leikkaus ja erinomainen kuvausjälki (vastuullisina elokuvaohjaaja Shinya Tsukamoton kuvaustiimi) luovat täydellisen visuaalisen ilmeen yhtyeen rujolle musiikille.

Sama koskee soundipuolta: ääni on kaukana virheettömästä, eikä vaihtoehtoisia ääniraitoja ole, mutta se vain jotenkin tuntuu asettuvan tunnelmaan juuri oikein. Jopa sympaattiset kirjoitusvirheet siellä täällä korostavat vaikutelmaa punk-henkisestä huolimattomuudesta samalla kun kaikkea tosiasiassa leimaa rautainen ammattitaito. Muutamista kohdista, niin äänen kuin kuvankin (erityisesti rakeinen Another Muggy Day) takia saattaa kuulija tosin saada päänsärkyä, mutta se on pieni hinta siitä että keikan tunnelma välittyy katsojalle. Erityisesti suomalaisyleisön luulenkin osaavan asennoitua tähän oikein - paikan päällä olevat hillitysti seisoskelevat japanilaiset nimittäin näyttävät käyttäytyvän aivan identtisesti kuuluisan "passiivisen suomalaisen industrial-yleisön" kanssa.

DVD:n kappaleet on valikoitu pitkin yhtyeen uraa, ensi kasetilta aina suht tuoreeseen Down by Law -kokoelmaraitaan asti. Äänimaailma on selitettävissä länsimaiselle kuulijalle helpoiten niin, että kuvittelee erittäin taitavan HC-punkbändin soittamassa arvaustaan siltä miltä Prongin tekemät Front Line Assembly -coverit kuulostaisivat. Yksikään kappaleista ei nouse ylitse muiden, mutta heikkojakaaan kohtia ei ole matkan varrella. Sekä perkussiot, vokaalit että sähkökitara ja basso saavat oman aikansa hallita tilaa. Visuaalisesti antoisimpia osioita ovat Mix-J:n laajakuvat, joissa näkee metallinhakkajien ja rumpalin kiihkeää takomista kunnolla, sekä loppupään osiot, joissa kamera keskittyy yhtyeen tunnetuimman hahmon, säveltäjä Chu Ishikawan kiihkeään metallin pieksemiseen.

The Law of Causality on lyhyt, rujo ja helvetin hieno. Se vaatii oikeaa asennetta, mutta antaa todella paljon niille joiden käsitys industrialista tai punkista on riittävän avoin. Erityisesti silti suosittelen tätä sen todennäköisimmille ystäville, eli niille jotka ovat löytäneet teollisuusmusiikin kuunteluun punkin kautta. Tämä viihdyttää, ja jää taatusti soimaan päässä vielä pitkään television sulkemisen jälkeenkin.

Laatutavaraa.

HOME

Where can you get other Der Isenrost and Chu Ishikawa media?

Videos on YouTube:

Other Der Eisenrost soliloquies

New Videos: Der Eisenrost 2013-06-30 Introduction noize + Sort of Foods + D's Freaks Lab / other CAM.

Industrial Nation # 18 with Japanese Scene spot featuring Der Eisenrost

Industrial nation # 19

Der Eisenrost VHS Tape Live@Shibuya LA MAMA 1998

Official Band Releases from the past

Other Shows:

Chu Ishikawa

Japan's Master of Industrial Soundscapes.

Performance in Tokyo 12-23-2003

contact me

~ HOME ~

Last updated January 2019