StartWij kijken terug op een leuk jubileumjaar. In 2017 vierden we dat JCL al 45 jaar actief is in de wijk. Tevens organiseerden we voor de 35e keer het kindervakantiewerk, niet alleen voor Eikenderveld, maar we krijgen ook kinderen uit andere wijken van Heerlen. Vanwege onze jubileums was er dit jaar een kamp. Niet heel ver uit de buurt. Wij sloegen onze tenten op in Brunssum. Het komend jaar zullen wij uiteraard weer voor u klaar staan met activiteiten voor de kinderen. Op het moment hebben we even onze winter-stop. Tegen de tijd dat de zon zich - hopelijk - weer laat zien, zullen wij weer beginnen met de activiteiten. 
Onze eerstvolgende activiteit is:


Paaszaterdag


Wat doen wij?

Jeugd Centrum Laanderstraat  (of afgekort JCL) is een jeugdvereniging die als doel heeft om de bewoners van de wijken Eikenderveld, 't Loon en omgeving op  verschillende manieren ontspanning te bieden.

Vanzelfsprekend gaat onze aandacht hierbij vooral uit naar de jeugd. Daarom organiseren wij diverse recreatieve activiteiten. Hierbij kunt u denken aan de activiteiten rondom de feestdagen en vaak sluiten wij ons aan bij landelijke gehouden activiteiten, zoals NL Doet, de Buitenspeeldag en de Burendag.

Ons paradepaardje is echter het Kindervakantiewerk. In de zomervakantie organiseren een week met leuke activiteiten en uitstapjes voor de jeugd van      4 tot en met 13 jaar uit Heerlen en omgeving.

Ook sponsort JCL het jeugdcarnaval  in de wijk en   zetten onze vrijwilligers zich in tijdens NL-Doet.

Verder organiseren wij activiteiten tijdens Pasen, Koningsdag, Burendag, Buitenspeeldag en natuurlijk Kindervakantiewerk. 

En daarnaast hebben wij ook activiteiten tijdens Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.