Η λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με κύρια αρμοδιότητα τη διαμόρφωση και την εποπτεία του εκπαιδευτικού του πλαισίου.

Στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) η φοίτηση είναι δωρεάν σε όλους


Καλούνται οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ένταξης/εγγραφής στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, στην ιστοσελίδα:

Το ΔΙΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ δεν θα λειτουργήσει Τρίτη και Τετάρτη 25/1/2022 και 26/1/2022


Καλησπέρα σας από το ΙΕΚ,

Την ΠΕΜΠΤΗ 14/10/2021 στις 15:00 ξεκινούν τα μαθήματα του νέου φθινοπωρινού εξαμήνου 2021Β στο ΕΠΑΛ.

Σας παραθέτουμε τα όσα ισχύουν σχετικά με τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και την λειτουργία των ΙΕΚ.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα ακόλουθα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, για τους καταρτιζόμενους & τους εκπαιδευτές, το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των εκπαιδευτικών δομών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών δομών,

β) στους εξωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών δομών.

Άρθρο 12

Υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό

Α. Προσκόμιση βεβαιώσεων/πιστοποιητικών COVID-19 της Ε.Ε ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΝΟΣΗΣΗΣ


Β. Οι καταρτιζόμενοι καθώς και οι εκπαιδευτές οι οποίοι δεν προσκομίζουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate EUDCC) με πληροφορίες όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19 υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο, με δική τους δαπάνη.

Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά εβδομάδα πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ΙΕΚ ο πρώτος διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR) διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στην εκπαιδευτική δομή.