Home / Startpagina

Naar de Collectiebank van HVBR Klik Documentaire tussen Rotte en Schie klik (laden duurt even)

De Historische Vereniging Berkel & Rodenrijs heeft ten doel:

  • Het bevorderen van kennis en belangstelling voor de geschiedenis van Berkel en Rodenrijs en omgeving.

  • Het stimuleren van behoud en bescherming van historische bebouwing, monumenten en andere voorwerpen van (cultuur)historie.

U kunt onze vereniging steunen door ook lid te worden, voor slechts 12,50 euro per jaar!

Contact via secretaris, email c.overmeer@zonnet.nl (tijdelijk)

>>>>> Oproep:

de functie van secretaris van de vereniging is vacant. Belangstellenden kunnen zich melden bij Cor Overmeer als vermeld onder het tabblad Historische Vereniging.

TIP: Ina Molenaar van Molenaars oude tractoren heeft een boek uitgebracht over haar leven met als titel 'Gewoon Ina' en dit is verkrijgbaar in de boekhandel voor 19,95. Daarvoor krijgt u een boek van 480 blz.


23 juni aanstaande organiseert het Erfgoedhuis Zuid-Holland de halfjaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst voor leden van archeologische (of historische) verenigingen. Hier worden actualiteiten en ontwikkelingen uit het veld besproken tussen vrijwilligers, Erfgoedhuis en Provincie Zuid-Holland. We beginnen de bijeenkomst altijd met een bijdrage van een (externe) spreker die zijn of haar onderzoek nader toelicht. Op de bijeenkomst van 23 juni is dat Joost Vorst. Joost deed onderzoek naar skeletmateriaal van de makers van Holland. Ruim 100 kiezen zijn in dit kader op strontiumisotopen onderzocht om de herkomst van de boeren-pioniers tijdens de Grote Ontginning tussen 900 en 1300 te bepalen. Wie waren die eerste ontginners? Waar kwamen zij vandaan?

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Wanneer? Donderdag 23 juni, 15.00 -17.00 (inloop vanaf 14.45)

Waar? Erfgoedhuis Zuid-Holland, Oude Delft 116, Delft

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie en aanmelding via deze link

Eerstvolgende activiteit:

ALV 28 mei 2022 om 15.00 uur in het Koetshuys, RK kerk Noordeindseweg 102; na opening vertoning van de Documentaire Ontstaansgeschiedenis Lansingerland.

LAATSTE NIEUWS (van recent naar ouder) :


De upgrade van de website is uitgevoerd en de inhoud van de website Oud Berkel is overgebracht naar de Collectiebank. De foto's uit Fotobase zijn ook overgebracht naar de Collectiebank.

Het jaarverslag 2020 is gecontroleerd door de Kas commissie en opgenomen onder tabblad Historische Vereniging van deze site. Door Corona is geen ALV gehouden en daarom heeft het bestuur besloten om het in deze vorm te publiceren.

Start een korte fotosessie (2.40 min.) door op de pijl in het midden te klikken....... (samenstelling: Ed Jensen)

De Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs is ook op Facebook!

Ga naar de Facebookpagina

https://www.facebook.com/histverberkelenrodenrijs/

en klik op "Vind ik leuk" zodat u altijd het laatste historische nieuws kunt ontvangen.Tip : Letters vergroten om beter te kunnen lezen: Control + (letters verkleinen: Control -)