Over mij

Wat als hobby begon

een beschrijving van mijn filmervaringen


 

Op zoek naar een nieuwe hobby heb ik in 1997 een videocamera gekocht. Een Sony VX1000. Het filmen beviel goed en de volgende stap was het monteren van het opgenomen materiaal.
Na enkele verwoede pogingen met een video montagemixer, de camera en een videorecorder een film te maken bleek, dat dit toch niet de mogelijkheden bood die ik zocht. Daarom ben ik gaan zoeken naar alternatieve manieren van monteren. Het bleek dat mijn nieuwe hobby goed te combineren was, met een ander interesse gebied van mij, de PC. Daarmee ben ik aan de gang gegaan met mijn filmavontuur.

 

 

Na verloop van tijd ontstond bij mij de behoefte meer te leren en ervaringen te delen met andere over het filmen. Film en Videoclub De Ronde Venen www.videoclub-derondevenen.nl bleek een goed aangeschreven videogroep te zijn, met leden die ook semi professioneel werken. Videoclub de Ronde Venen is aangesloten bij regiokoepel HN63, landelijke bij de NOVA en internationaal bij de UINICA. Door de videogroep en aangesloten organisaties, worden regelmatig cursussen en workshops aangeboden. De docenten komen uit het vak, of doceren aan een filmopleiding.

Hier heb ik onder andere de cursus "video productie", gevolgd. Hier kwam het hele spectrum van een filmproductie maken aan de orde. Pre product – productie – postproductie. Daarna gevolgd door andere cursussen zoals belichting, geluid, monteren, cameravoering, documentaire en filmportret maken.

De videogroep heeft een traditie om speelfilms te maken. Meestal gaat het om korte speelfilms. Bij de meest recente speelfilms kwam het productie gedeelte voor mijn rekening.


 

Midpoint  was de lokale omroep van de Ronde Venen. In 2004 werden er mensen gezocht om de TV tak op te zetten. Die gelegenheid heb ik aangegrepen en heb daar 6 jaar met veel plezier locale TV gemaakt. Van camjo werk, thema programma’s, tot het opzetten van een talkshow in een studio omgeving. Later met live uitzendingen van evenementen en gemeenteraadsvergaderingen. Hier heb ik ook ervaring opgedaan met het maken van bedrijfsfilms  En korte films (reclame) waar een bedrijf of organisatie zichzelf voorstelt. Ondertussen heet Midpoint, "RTV de Ronde Venen".


Tijden veranderen en ook de media. Daarom heb ik mij, begin 2011, opgegeven om mee te werken aan een project dat een interactieve web soap wilde maken. Your Soap. Een initiatief van Geldoffilm http://www.geldoffilm.nl/ . De productie is later overgegaan naar Easyfilm producties waar ik mij bij heb aangesloten als uitvoerend producent en filmer / editor. http://www.easyfilm-productions.nl/Mei 2012 ben ik gevraagd mee te werken met een team dat zich inschreven had voor de Entertainment Experience van Paul Verhoeven.
Voor het project kon iedereen (amateur of professional) ideeën insturen en de kijker kon stemmen wat er in de eindmontage te zien moet zijn.


Sinds 2017 ga ik als ZZPer door het leven.Onder andere als partner bij SalesView VideoGroep.

Daar maken we voornamelijk films voor non-profit organisaties. 

Dan moet je denken aan b.v. musea en cultureel erfgoed, oral history, etc.Eerst als vrijwilliger werk ik nu ook samen met Global Film Factory

Daar maken we speelfilms, videoclips en commercials. 
Buiten camerawerk en monteren, leg ik mij ook toe op color graden met Davinci Resolve.