ARCHÍVUM

2020.

A koronavírus-járvány miatt sajnos a 2020. április 25-26-ra tervezett 18. Herényi Virágút ugyan fizikálisan elmaradt, de online felületeinken elevenítettük meg a Virágút hangulatát.

2020. április 20-tól a Herényi Virágút weboldalán (http://www.herenyiviragut.hu) valamint Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/HerenyiViragut/) változatos tartalmakkal vártuk az érdeklőket.

Képzőművészek virágos színezőkkel csatlakoztak a kezdeményezéshez: a kicsik és nagyok számára egyaránt letölthető színezőket bármilyen technikával ki lehetett színezni, a beküldött alkotásokat bárki megtekinthette a Virágút felületein.

A beérkezett színezők itt nézhetők meg: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=HerenyiViragut&set=a.3177118795632492

Kulturális tartalommal is készültünk: archív anyagokból, régi újságcikkekből, képekből és videókból készült összeállításokban idéztük fel az elmúlt 17 év eseményeit. Az online virágos kezdeményezéshez csatlakozott továbbá több olyan előadó és zenész is, akik az elmaradt rendezvényen léptek volna fel; ők egy-egy videó erejéig jelentkeztek a Virágút közönsége számára.

A Virágút elmaradhatatlan szereplői a kertészek és kertészeti standok, így ők az internetes hangulatidézésből sem maradtak ki. "Kertészet nézőben" című, kertészeteket bemutató videósorozatunkban a rendezvényen megforduló kertészek és cégek munkáját, kínálatát mutattuk be. A sorozat részeit a Facebookon tettük közzé: www.facebook.com/pg/HerenyiekHaza/videos

Mivel a járványhelyzet ellenére több kertészet továbbra is várta a vásárlókat, az egyesületünk közzétette a Herényi Virágút weboldalán azt a listát, amely a korábbi Herényi Virágutakon megjelenő kertészeti árudákat és dísznövénykertészeti vállalkozásokat tartalmazta. Ezzel a lépéssel könnyítettük meg az árudák és a vásárlóközönség közötti kapcsolatfelvételt és kommunikációt.

A listán felül az egyesületünk valamennyi online felületét felajánlotta a kertészetek számára kínálatuk bemutatására, így próbáltunk segíteni a rendkívüli helyzetben. A Vas megyei árusok számára is megjelenési lehetőséget biztosítottunk, több kézműves és őstermelő is csatlakozott az online kezdeményezéshez.

Versel a család címmel tettünk közzé egy másik felhívást: Az alábbi szavak felhasználásával (virág, Herény, út, tavasz, álmok, pillangó, vidám, köszönt, illat, sokaság, zene, arcok, séta, muskátli, tulipán, szirmok, színes, üzenet) kellett egy verset írni az alkotni vágyóknak, a Herényi Virágút témájában.

A beérkezett versek itt olvashatók el: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=HerenyiViragut&set=a.3174521515892220

PROGRAMFÜZET 2019.

PROGRAMFÜZET - 2018.

A programfüzet és az alatta található térkép is nyomtatható (PDF formátum)!