Welkom!

Welkom op de website van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke. In onze muziekvereniging komen mensen al 70 jaar samen om te musiceren, maar bovenal: om zich te amuseren! Neem gerust een kijkje op de verschillende pagina’s. Je komt er zowat alles te weten over onze harmonie: van de ontstaansgeschiedenis tot toekomstige activiteiten. 

Nieuws

Save the date: Lenteconcert op 20 mei 2024!

Geniet op pinkstermaandag 20 mei van een heerlijk aperitiefconcert met onze harmonie, jeugdorkest en drumband in de hoofdrol. Na het concert kan iedereen smullen van lekkere kip
met frietjes en groentjes. Kom dat zien, horen en proeven!

VVK 10 euro - onder 12 jaar: gratis |  Maaltijdkaarten: volw 15 euro - kind 10 euro

Kaarten verkrijgbaar bij leden en via tickets@harmoniejabbeke.be

Proficiat, solisten!

Tijdens het Herfstconcert van 2023 zorgden de muzikanten van de harmonie, de drumband en het jeugdorkest voor een sfeervol muzikaal programma. 

Daarnaast gaven zes solisten het beste van zichzelf samen met het harmonieorkest, een gesmaakte formule. Proficiat allemaal!

Zonnig Lenteconcert!

Op pinkstermaandag 29 mei genoot iedereen van een heerlijk en zonnig aperitiefconcert met onze harmonie, jeugdorkest en drumband in de hoofdrol. Achteraf kon iedereen genieten van lekkere kip met frietjes en groentjes.

Kerstconcert & happy 2023

Ons Kerstconcert van zaterdag 17 december 2022 vormde de muzikale afsluiter van ons concertjaar 2022. De muzikanten van de harmonie, het jeugdorkest en de drumband zorgden voor een sfeervol muzikaal programma met een vleugje kerst! Bedankt aan alle muzikanten, medewerkers, sponsors en aanwezigen om er zo'n geslaagde avond van te maken. We wensen iedereen een 2 0 2 3 in harmonie! (Foto's: Steve Schaessens)

Galaconcert steunt het goede doel!

Op vrijdagavond 23 september organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke een galaconcert ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag. Niemand minder dan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen onder leiding van Adjudant-Majoor Onderkapelmeester Hans Demeurisse bracht er een rijk en gevarieerd muzikaal programma. Bovendien gingen de opbrengsten van deze concerten naar twee goede doelen uit de streek: Huis Snello en De Muziekbank. Meer info.

Lenteconcert 2022: bedankt!

Na twee concertloze jaren was KH Sint-Cecilia Jabbeke back ... to rock you! Onze harmonie o.l.v. Cécile Busar met gastsolisten Gilles Reuse (lead guitar Kate's Acid, Raider) op elektrische gitaar en Lia Foti op piano maakten er een daverend optreden van, dat duidelijk gesmaakt werd. Ook het jeugdorkest en de drumband gaven het beste van zichzelf! 

Winterconcert 18/12 geannuleerd

Aangezien we onze repetities wegens de corona-maatregelen niet kunnen verderzetten, moeten we ons Winterconcert op 18 december helaas annuleren.

Doe mee met
Jong Sint-Cecilia!

Beginnend muzikant? Of muziekkriebels? Meespelen kan wanneer je al minstens 1 volledig jaar instrumentles gevolgd hebt.

Afhaalkippenfestijn was een succes 

We blikken terug op een geslaagd afhaalkippenfestijn. Bedankt aan het fantastische team en aan alle sponsors en alle klanten voor jullie steun!

En avant la musique!

En avant la musique!  Na 4 maanden muzikale lockdown hielden we op 10 juli onze eerste 'coronaproofe' testrepetitie. Het was een blij weerzien! Alles verliep vlot en alle muzikanten bleven veilig in hun eigen kot. 

Ons jaarlijkse Lenteconcert met kippenfestijn op kan dit jaar helaas niet doorgaan. Of toch? Onze muzikanten van het orkest, de drumband, het samenspel én de notenleer speelden de pannen van het dak vanuit hun kot. Geen concert zonder dankwoord, dus een grote dankjewel aan onze fantastische Saskia voor de montage! Ook bedankt aan de 72 mensen klein en groot die meewerkten aan dit filmpje

Lenteconcert afgelast

Wegens de aanhoudende coronamaatregelen moeten we het Lenteconcert 2020 op pinkstermaandag 1 juni helaas afgelasten. Uiteraard vinden we dit enorm jammer, maar wat voor ons het meeste telt, is dat we met z'n allen gezond blijven en dat we elkaar na deze bizarre periode allemaal kunnen terugzien.  


Nieuwe uniformen

Op zondag 10 november stelden we onze nieuwe uniformen voor aan het publiek. Het werd een feestelijke muzikale optocht in en rond het centrum, langs de kerk en met een fotostop aan het Permekemuseum. De meer dan 70 aanwezige muzikanten werden gevolgd door een stoet sympathisanten, waaronder schepenen en gemeenteraadsleden, sponsors, ereleden en familie. Grote dank aan de Gemeente Jabbeke voor alle steun om tot dit prachtige resultaat te komen!